SCRAPBOOKING I SOLRIGE DUBAI

0 1,018

Noget af det bedste ved vores scrapbooking hobby er, at man kan finde den i alle hjørner af verden. Selv der ,hvor man ikke umiddelbart tænker over det! For et par uger siden stod jeg med kufferten pakket og klar, da tanken slog mig. Mon ikke der findes scrapbooking butikker i Dubai? Fluks måtte jeg på internettet og google. Sandelig så, der dukkede et hit op til scrapbooking butikken The Paper Lane. Og afsted gik det til Dubai med tankerne på varme, sol, afslapning og så lige en scrapbooking butik.

I flyveren nævnte jeg helt tilfældigt (overhovedet ikke bevidst) overfor min mand, at der rent faktisk fandtes en scrapbooking butik i Dubai. Og den kunne jeg godt tænke mig at besøge. Nu er jeg lidt (meget) heldig med manden min, så han protesterede ikke. Måske fordi han gerne ville til Ferrari World i nabo emiratet Abu Dhabi. Fair nok, noget for noget.

Første dag i Dubai tilbragte vi på hotellet i bagende sol på stranden og da vores hvide skandinaviske hud havde fået rigeligt hen ad eftermiddagen, trak vi os tilbage til værelset – og det trådløse internet! Jeg måtte jo lige finde ud af adressen. Pudsigt nok kom min mand med et forslag for resten af dagen – måske var det min intense interesse for butikkens adresse – at vi kunne da tage hen til butikken ved 18-tiden og så finde et sted i nærheden og spise aftensmad. Hvad tror I jeg svarede? JA, selvfølgelig. Adressen blev hurtigt skrevet ned på en lap papir, så den kunne gives til taxa chaufføren. SCRAPBOOKING

Dubai er et nemt land et begå sig i, så længe man kan engelsk. Dog måtte vores taxa chauffør ringe til en liv-linie, efter han havde fået adressen. Jeg tror ikke, det er ofte turister vil der hen! Nå, men afsted gik det ind mod Dubai City. Vi boede på et hotel langt ude fra Dubai City (halvvejs mod Abu Dhabi), men turen derind går snildt på den 8-banede motorvej. Ja, nogle ting er meget anderledes end herhjemme i skandinavien. Efter en køretur på en ca. 30 stopper taxaen og chaufføren fortæller, at butikken ligger lige inde i bygningen på vores højre hånd. Hvorefter han peger over på bygningen ved siden af og nævner, at det er så Mercato mall. Tak, siger vi, og har ingen anelse om hvad Mercato Mall er. Høflighed og service er absolut på højt niveau i Dubai.

SCRAPBOOKINGNå, men det var jo en Scrapbooking butik vi var på jagt efter. Bygningen viser sig, at være et lille shopping center (lille efter Dubai forhold) og på 2. sal finder vi The Paper Lane. Først gik vi hen til deres vindues-display for at lure lidt. Det var meget enkelt indrettet og fokuserede på at vise Layouts, projekter og Mixed Media. Den røde tråd var meget lyse sommerlige farver, men nu er der jo også altid solskin i Dubai.

Og inde i butikken – Oh La La…. Aldrig har jeg været i en Scrapbooking butik, som er så smagsfuldt indrettet. Butikken var mindre end jeg havde forventet, men alligevel havde de formået at få plads til mange produkter uden at man følte der var rodet. Snarere tvætimod, det en fornøjelse at gå rundt i butikken. Og der stod 5 ansatte klar til at hjælpe, så jeg skulle bare sige til.

SCRAPBOOKINGLige når man kommer ind i butikken ser man hele væggen til venstre, fuldt fra ende til ende med 12×12 design papir. Se bare billedet her til venstre. Og nej, der er ikke sat spejl op, for at det skal se ud af mere. Der var bare så meget at det var svært at overskue udvalget. Og på reolen lige overfor var Bazzill karton – sorteret i regnbuens farver! Hold op, det så godt ud. Der kan butikkerne herhjemme lære noget!

På væggen for enden af rækken med design papir, havde de nogle hylder. På disse hylder var der display af forskellige projekter. Enten lavet af butikkens medarbejdere eller lånt af kursister. Stilen i Dubai er uden tvivl Shabby Shic med et sommer romantisk twist. Vintage stilen var ikke rigtigt til at se nogen steder.

Efterhånden som jeg stille og roligt arbejdede mig igennem butikken, kunne jeg spotte hvem Dubai’s beboere var kæmpe fan af. Martha Stewart! Og med Tim Holtz på en god 2. plads. Martha Stewarts produkter var der mange, rigtig mange af. Se lige her på dette billede. Det er ikke andet end Martha Stewart paints, glitter og mists mm. Og igen er produkterne stillet op i snore lige rækker. SCRAPBOOKING

Og bølgen med stencils er så sandelig også nået til Dubai. Selv endte jeg med at købe 3 stencils og en 6×6 paper pad. Man kan jo næsten ikke lade være, når det er så fristende. Dog ville jeg sagtens have kunne købe det hele hjemme i Danmark. For i Dubai er det primært amerikanske produkter. Jeg faldt ikke over et eneste ukendt brand, som jeg ellers havde håbet på. Jeg indrømmer, at jeg virkelig havde håbet at finde nye spændende produkter. Lige på det punkt er vi meget bedre i skandinavien til at sprede os og finde brands fra andre lande end USA.

SCRAPBOOKINGPå billedet til venstre kan I spotte Tim Holtz’ Distress Inks.

Tilgengæld fandt jeg ikke særligt meget embossing pulver på deres hylder. Her var udvalget meget begrænset. Og det samme gjaldt udvalget blandt stempel sværter fra andre brands end TH.

Prismæssigt er niveauet meget tæt på Danmark. Da vi kom hjem, kunne jeg se, at jeg have givet en lille smule mere for mine køb end hvis jeg havde købt hjemme i Danmark. Men det gjorde nu ikke så meget, for oplevelsen ville jeg ikke have været foruden. Dubai er ligesom skandinavien nødt til at importere deres produkter og er formodentligt også pålagt importmoms og afgifter.

Skulle vi en dag beslutte os for at tage til Dubai igen, så kunne jeg godt finde på at besøge butikken igen. For oplevelsens skyld og for inspirationens skyld. For det er spændende at se, hvad som sker indenfor scrapbooking i andre lande.

Mercato Mall, det måtte vi jo se nærmere på bagefter. Det viste sig, at være et shopping center inspireret af Venedig i Italien. Så det var lidt en syret oplevelse at befinde sig i Dubai, gå rundt i Italienske omgivelser og spise på en fransk restaurant. Intet er umuligt i Dubai!

Ps. Vi endte også med en tur i Ferrari World, hvor vi prøvede verdens hurtigste roller coaster. I du milde, siger jeg bare! Fra o – 240 km/t på 4,9 sekunder – det kan godt mærkes. Men jeg var et stort smil, da vi steg af igen efter 60 sekunder. Længere tager turen ikke. Om det var fordi jeg var glad for at være i live eller bare adrenelin suset….tjaaa….

Fotos udlånt af The Paper Lane

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More