,

Scrapbooking – Påskelayout

I dag viser jeg fram en påskelayout hvor motivet er et bilde i svart/hvitt av meg og minstemann påsken 2016. Jeg håper det kan inspirere deg til å scrappe dine påskeminner enten det er fra i år eller bilder du har liggende fra tidligere. Motiv i svart/hvitt gjør det enkelt å velge farger og dekorasjoner til layouts. 

  • Type prosjekt: Påskelayout
  • Anledning: Påske
  • Stilart: Shabby Chic
  • Teknikker brukt: Layering, maling, Faux Stitching
  • Pynt/dekor: Blomster, Resin, fjær, osteklut, blader, Chipboard, Stickers, Bord, sugerør, bånd
  • Hovedfarge: Gul
  • Medium som er brukt: Gesso, Distress Ink “Tea Dye”
  • Utstyr som er brukt: Skjærebrett, limpistol, papirskrape

SE OGSÅ: PÅSKEEGGBOKS TIL GUTT MED RESTEARK OG MIXED MEDIA

Scrappingen ga mersmak. Siden jeg har laget mest kort de siste årene har jeg arbeidet på ganske små flater. Det å ha muligheten til å dekorere en side på drøyt 30×30 centimeter var inspirerende og utfordrende. 

Jeg startet med å velge ut designpapir som kunne passe på en påskelayout. Siden bildet er i svart/hvitt kunne jeg velge farger fritt, men endte opp med nokså tradisjonelle påskefarger som gult, hvitt og brunt. 

Jeg ville ha litt gjenbruk i scrappeprosjektet og her er kjernen på en dorull og en gammel lysmansjett som jeg brukte deler av. 

Dorullkjernen ble kledt inn med designpapir og inn i denne la jeg en tag. På denne skrev jeg ned noen minner fra påsken 2016. 

Designpapirene ble eldet ved at jeg brukte en papirskrape på kantene og distresset disse med Distress Ink “Tea Dye”. 

Dekorasjonene på layouten består av ovaler i tre (som skal likne påskeegg), sugerør, mesh, bånd, blomster og fjær for å nevne noe. Siden layouten er ganske så “maksimalistisk” er det ikke så lett å få øye på alt av dekorasjoner, men de er der. 

Jeg har brukt hvit akrylmaling (“Gesso”) rundt omkring på blomstene og pynten. Dette er ment å symbolisere snø – noe vi vanligvis har mer enn nok av i påsken her i nord. 

Translate »