Artikler om scrapbooking

Artikler om Project Life

Artikler om album

Scrapbooking Scrapping Project Life
Link: Layout - Design

 

Link: Layout - Theme - Tema

 

Link: Project Life

 

Link: Album

 

EN SCRAPBOOK FRA FORTIDEN
Det første eksemplet på scrapbooking vi kjenner til er fra England på 1400-tallet. Da ble det laget bøker med oppskrifter, sitater og dikt. Fra 1795 og fram til 1834 arbeidet Anne Wagner fra Storbritannia med en scrapbook som hun kalte “Memorials of Friendship”: En scrapbook fra fortiden

Scrapbooking Day

Den første lørdagen i mai er det Scrapbooking Day. I anledning dagen arrangerer TPC Magazine onlinetreff i Facebook-gruppen The Paper Events

På onlinetreffet legger vi ut tre oppgaver som dere skal lage bidrag til. Vi trekker flotte premier mellom alle som lager prosjekter. I tillegg kårer redaksjonen i TPC Magazine de tre flotteste papirprosjektene som blir laget i løpet av dagen. Scrapperen som har laget det flotteste kortet mottar en premie. 

Dersom du ønsker å delta kan du melde deg inn i The Paper Events her: The Paper Events

Alt om papirhobby - papperspyssel

THE BASICS

Arbeidet med en layout starter gjerne med at man velger ut kartong og/eller designpapiret som man ønsker å bruke. Det finnes flere ulike typer kartong å velge blant både når det gjelder tykkelse, farge og struktur. Når det gjelder designpapir er utvalget veldig stort. Hvis man legger litt penger i å kjøpe designpapir i litt forskjellige farger og mønstre vil man ha litt å velge i når man skal scrappe. Man kan også velge å lage bakgrunnen til bildene selv. Mange velger å la fargene på layouten matche eller komplementere fargene i bildene man bruker. Når det gjelder selve designet av layouten er det flere ting man bør tenke på: 

  • Hvor mange bilder skal man bruke på layouten
  • Bildenes hovedfarger i forhold til farger på bakgrunnen
  • Journaling/tekst
  • Pynt/dekor

I tillegg til det overnevnte bør man også tenke på om layouten skal følge et tema eller om den er laget i forbindelse med en spesiell anledning. 

Kirsten Grue Ulset har skrevet en artikkel om layouts og hvordan man kan gå fram når man scrapper. Du finner artikkelen her: Layouts – hvordan starte og videreutvikle det?

Featured photo “Scrapbooking”: Marit Pedersen
Photo “The Basics”: Kirsten Hyde

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.