Scrapbookingdag 3. mai 2014: Redaksjonens markering

I anledning Scrapbookingdagen har en del av redaksjonen laget kort og layouts. Vi har valgt å fokusere litt på emner som betyr noe for oss i scrappingen og kortlagingen. I denne artikkelen kan du lese mer om det. 


SCRAPBOOKINGDAG

Lenas bidrag: Å la seg inspirere

Lena lager for det meste kort, men denne siden som opprinnelig ble laget som et inspirasjonsbidrag til Nordsalten hobbyklubb er en av Lenas få layouter. Layouten er inspirert av sangen “Idyll” av Postgirobygget og Lenas bidrag til Scrapbookingdagen handler om det å la seg inspirere. I tillegg er layouten valgt ut fordi på Lenas plass i verden, Sørlandet, Norge, er man i ferd med å entre sommeren og alle knebuksene og sommersangene er funnet frem.

Foto: Lena Johansen


SCRAPBOOKINGDAG

Linas bidrag: Mere genbrug

At bruge ting der ikke er beregent eller indkøbt til layouts, er med til at gøre mine virkelige unikke. Denne gang er det indpakningen til noget legetøj jeg har brugt. Da layoutet handlede om selv samme legetøj, og min datters glæde ved det, virkede det ret naturligt at bruge indpakningen også. Men jeg kunne også have brugt billeder fra et legetøjskatalog eller lignende.

Det er dog ikke altid farverne passer helt så godt, med de papirer og pynt jeg har fundet frem. Denne gang har jeg brugt vellum løsningen, for at tone de skarpe farver lidt ned, og lavet en lille lomme/kuvert. På den måde kan man stadig se hvad der er i, men farverne er ikke så overvældende.

Foto: Lina Witzner

SCRAPBOOKINGDAG
 

Pias bidrag: Å nyde denne vidunderlige hobby

For mig handler den Internationale Scrapbooking Dag om at nyde denne vidunderlige hobby, samt fejre den i dets kreative navn. Og jeg nyder til fulde at sidde med bazzill karton, Design Papir og mest af alt stempler og sværte mellem hænderne. Det er en dag, hvor jeg kan fodre min kreative sult med masser af godbider.

Dette kort har jeg lavet, fordi nyt liv også er en del af det at fejre livet og dagen. Netop dette kort har givet mig muligheden for at lege med en ny Design Papirs blok fra Echo Park og et nyt stempelsæt fra Clearly Besotted Stamps. Farverne i denne blok er vidunderlige og sommer lækre. Den søde stork har jeg givet lidt farve med Promarkers, men kun lige for at give den lidt liv.

Det har været en ren fornøjelse at lave dette kort og det er jo lige netop det vi fejrer i dag!For materialeliste til kortet kan du tjekke min blog: Pias Creative World

SCRAPBOOKINGDAG

Jeg kunne bare ikke dy mig for at lave endnu et kort i dag, men det er jo en perfekt dag at fejre med masser af kreativitet.
På dette kort har jeg stemplet min tekst på to forskellige Design Papirer. Og da mit tekststempel er ét, har jeg måtte gøre brug af masking teknikken. Dog har jeg ikke masket papiret af, men mit stempel. Først har jeg sat noget almindeligt malertape på den del af mit stempel, som ikke skulle sværtes. Så har jeg fjernet tapen inden jeg har stemplet mit papir. Hermed har jeg undgået at få sværte steder, hvor jeg absolut ikke ønskede det. Og se lige den fine sorte bracket strimmel på kortet. Det er Chalk Tape fra Fancy Pants. Med dette tape er det muligt at skære det til, lige som man ønsker det med papirskæreren.

Håber I andre også får givet jeres kreative evner frit løb…..måske jeg skal i gang med noget mere. Inspiration er i fuld flor i dag :o)

 

Foto: Pia Krogh Larsen

SCRAPBOOKINGDAG

Maryanns bidrag: Å lage bestillingskort

Maryann har vært travelt opptatt i det siste. Med konfirmasjonstid følger det gjerne med kortbestillinger og de har Maryann hatt en del av. Begge kortene hun viser fram i The Paper Crafting i dag er dekorerte etter bestillernes ønsker og for å passe til mottakernes smak. Når noen som bestiller kort har helt konkrete ønsker om motiv, dekorasjoner og kanskje tekst kan det være en utfordring å få alt til å passe sammen på en harmonisk måte. Men det har Maryann klart å få til her.

SCRAPBOOKINGDAG

Dette kortet er et brettekort som man ser foldes ut på en spennende måte og som ganske sikkert vil vekke mottakerens oppmerksomhet. For å lage dette kortet har Maryann blant annet brukt dies fra Sizzix.

SCRAPBOOKINGDAG

 

Foto: Maryann Laursen


 

SCRAPBOOKINGDAG
 

Marits bidrag: Å lære en ny teknikk

Jeg har en tendens til å bruke teknikker jeg har brukt mange ganger før når jeg lager kort. Både fordi det er det enkleste og fordi jeg har vært litt skeptisk til å ta i bruk nye teknikker. Ikke fordi teknikkene ikke er flotte og inspirerende, men fordi jeg har lett for å gro fast i det jeg kjenner og føler at jeg behersker. Men i anledning Scrapbookingdagen fant jeg ut at nå var det på tide på prøve noe nytt!
 
SCRAPBOOKINGDAG
 

På dette kortet har jeg brukt en Mixed Media-teknikk på bakgrunnen. Tutorialen har tidligere en av oppgavene i “Hjemmeleksa” her i TPC Magazine, og jeg har brukt akrylmaling, mist og flytende blekk. Jeg har også brukt stensiler. Etter at jeg dekorerte kortet ferdig er det ikke så mye av bakgrunnen som synes, men om man legger godviljen til kan man se litt av den.

TPCs temaside om Scrapbooking finner du her: Scrapbooking – Scrapping

Foto: Marit Pedersen
Image used: Original Photo: MementoMori, deviantART
License: CC0 1.0
Original Photo has been modified.
Design: Marit Pedersen
close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.