SCRAPBOOKINGDAG 3. MAI: SKANDINAVISK MARKERING ELLER IKKE?

0 795

I forkant av scrapbookingdagen forsøkte vi å spørre en del skandinaviske papirkunstnere om de skulle markere dagen og i så fall på hvilken måte. Vi fikk ikke så mange klare svar på spørsmålet, men flere sa de ikke visste at det fantes en slik dag. Det er ikke så rart, for det første er ikke scrapbookingdagen spesielt godt kjent, for det andre er det tvil rundt når dagen egentlig er.

I TPC har vi valgt å markere dagen den første lørdagen i mai. Dette er fordi Creative Memories startet opp med markering av dagen allerede i 1994 og etablerte den som den nasjonale scrappedagen i USA. Dette har etterhvert blitt kalt den internasjonale scrapbookingdagen. Scrapbook.com arrangerer hvert år online crops med utfordringer hele dagen. Det finnes også en dag for markering av scrapbooking i mars som har blitt kalt International Scrapbooking Industry Day. For å gjøre forvirringen total kan vi føye til at den internasjonale dagen for kortlaging er i oktober, i år faller den på 4. oktober. I TPC vil vi fortsette å markere scrapbookingdagen den første lørdagen i mai, og kortlagingsdagen i oktober.

Som nevnt blir ikke scrapbookingdagen markert av så mange i Skandinavia, men noen har aktiviteter på dagen. Picturing the World i Vissenbjerg arrangerer et eget treff der man kan møte likesinnende og feire dagen sammen. I Gävle, Sverige er det scrap-og stempelmesse i dag så også der kan man markere dagen ved å besøke messen som har gratis inngang. I Gånghester, Sverige arrangerer Pysselskafferiet pysselträff i dag.

Blant de svarene vi fikk inn i vårt intervju om markering av scrapbookingdagen var blant annet at den skulle brukes til scrapping i år, men at man til neste år bør få til en mer ordentlig markering. Andre mente at vi burde søke om offentlig flaggdag, men kom til at kake og kamera var egentlig nok…

Uansett om du markerer dagen eller ikke håper vi at du har en trivelig dag og gjerne bruker dagen som en unnskyldning til å spise noe ekstra godt i kveld, enten det er kake eller annet.

Gratulerer med dagen, alle sammen!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More