Scrappa på semesterresan

Är du en person som scrappar under vinterhalvåret och tar en paus på sommaren och njuter av utomhuslivet? Eller scrappar du året om? Har du provat att scrappa på semestern när du inte är hemma? Det har jag och här kommer några tips på hur du gör det enkelt för dig själv.

  • Type prosjekt:  Ta med dig scrappbookingen på resan
  • Anledning: Tips
  • Storlek: varierar
  • Teknikker bruk: Färgläggning, stämpling, art journaling, etc.
  • Pynt/dekor: allt du kan bära,
  • Medium som er brukt:
  • Udstyr som er brukt: sax, kniv.

Jag har scrappat på alla möjliga ställen, t.o.m. på golvet i ett hotellrum i Kina en gång när jag var på tjänsteresa. Det var den gången när jag var med i Designteamet för en amerikansk tillverkare och som vanligt tog det evigheter för mig att få min DT-box. När den väl kom var det superbråttom för jag var tvungen att ha några saker klara innan den stora mässan på CHA. Samtidigt hade jag just packat väskorna för att åka till Peking. Jag åkte ensam så jag bestämde mig för att packa ner alla de nya kollektionerna och lite lim och …. Ja just det sax borde man ju ha men just det glömde jag… Jag löste det genom att riva alla papper och det blev rätt snyggt ändå om man river längs t.ex. en bordskant. Jag hann bli klar med mina alster inför CHA. Jag scrappade sent på kvällarna så jag hann faktiskt också se en del av Peking.

SE OGSÅ: HVORDAN PAKKE KIT TIL TREFF

Jag har också varit på semesterresor med familjen och tagit med mig scrappsaker. Då packar jag ofta färdiga kit i LP-plastfodral som jag samlar i en ArtBin Super Satchel och sen kan jag ta fram det när resten av familjen slappar. På samma sätt kan man packa kortkit så klart.

Ett annat sätt att vara kreativ på en resa eller i sommarstugan är att ”bara” ta med färgläggningspennor, några papper att stämpla på samt stämplar, eller varför inte stämpla hemma i förväg och bara ta med förstämplat och färgläggningspennor.

Slutligen kan du ta med dig en Traveljournal på din resa. Det är som en art journal där du samlar, dekorerar och dokumenterar din semester. Kombinerar du med en portabel fotoskrivare, t.ex. en Selphy från Canon eller en polaroidkamera, så kan du dokumentera efter hand som din semester sker, kan man kanske kalla detta LIVE-scrapping *LOL*.

Hur gör du när du vill vara kreativ på din semester när du inte är hemma? Dela gärna och tagga TPCMagazine.


Posted

Translate »