Scrappeintervjuet: Mona fra Norge

Mona fra Norge har alltid vært kreativ. Hun holder på med papirhobby flere dager i uka og gjerne i flere timer i strekk. Kanskje ikke så rart siden hun er deleier i hobbybutikk, er med i flere design team og på toppen av det hele også holder kurs i både tradisjonell kortlaging og i bruk av Lavinia-stempler. Vi er glade for å presentere Mona og hennes flotte papirprosjekter i TPC i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Mona Hauge, 51 år. Gift, 2 voksne barn og bor i Horten. Jobber som butikksjef på Nille og er deleier av Hortens flotteste hobbybutikk, Hobbydilla. Så mye fritid tilbringes der. Jeg holder kurs i både tradisjonell kortlaging og Lavinia Stamps kurs.

På Hobbydilla har vi klart å skape et samlings punkt for alle slags hobbyentusiaster. Og vi har fast hobbydag hver torsdag og hobbytreff hver siste helg i månden . Dette har blitt et sted hvor alle er velkommen og vi passer god på at det en positiv tone og ingen får lov å holde noen utenfor. Vi har langbord midt i butikken og et langbord i underetasjen, så det er plass til ganske mange på treff og kurs. 

SE OGSÅ: TRENDER OG NYHETER VÅREN 2020

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid vært veldig kreativ men begynte med scrapbooking og kortlaging i 2010. Jeg begynte med scrapbooking fordi jeg ville få alle bildene mine inn i album. Og det ga mersmak , så mange vakre papir og blomster så da gikk det fort over til kortlaging og annet papir morro. Høsten 2021 kom Lavinia Stamps til Hobbydilla og en ny lidenskap vokste raskt. 

I slutten av mars 2021 postet jeg for første gang på Lavinia for you Facebook siden og i juni samme år var Hobbydilla på jobbtur til Lavinia Stamps butikk og hovedkontor. Der ble jeg godt mottatt av gründer og skaperen av Lavinia Stamps, Tracey Dutton. Jeg blei spurt om jeg ville være gjestedesigner for dem i august måned og jeg fikk dra hjem med alle de nye stemplene som skulle utgis 7. juli, hvis jeg ville hjelpe til å promotere disse . Med stor entusiasme gjorde jeg mitt aller beste for å promotere og lage så mange kort jeg klarte, både for promoteringen og for gjesteopptreden. Jeg må ha gjort en god jobb for denne måneden ble jeg offisielt inkludert i Lavinia Stamps faste design team. En kjempe stor ære at de vil ha meg med seg på lasset . I denne korte perioden har det skjedd enormt mye og jeg får meldinger fra damer fra hele verden nesten hver dag. Det er helt utrolig når damer fra Australia, New Zealand, Canada, Peru, Brasil, USA, Nederland, Frankrike, Danmark og veldig mange fra Storbritannia også (og mange flere steder) sender meg meldinger om at de vil lære mer og at de ønsker meg en super fin dag.

Jeg er for tiden også i design teamet til ScrapBoys fra Polen. Mariusz Gierszewski og Mateush Sharapov er skaperen av dette papirmerket. Mariusz ble jeg kjent med for mange år siden da jeg inviterte han til å ha kurs i Tønsberg. Vi fant tonen raskt og vi er i dag nære venner. Vår felles lidenskap for fuzzy cutting var det som gjorde at vi fant hverandre. Jeg elsker å fuzzy cutte og kan sitte i timesvis bare å klippe ut alt som klippes ut fint . Og når jeg da skal lage et kort så har jeg så mye å pynte og bygge opp kortet med.

Hva er det beste med papirhobby? 
Jeg er så rørt og jeg er så takknemlig for at jeg kan ha en slik tilknytning til så mange fantastiske mennesker.
I alle de åra jeg har vært i scrappemiljøet har det alltid gledet meg at det er så mange generøse mennesker og gleden i å dele en slik hobby har vært og er fremdeles så givende å være en del av . Og så opplever jeg at det er det samme med alle disse menneskene rundt om i verden.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Hvor ofte jeg kreerer kommer jo litt an på, men vi kan godt si 4-5 dager i uka, alt fra 2 til 8 timer pr dag. Jeg vet det er mye, men jeg elsker det så mye !

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Veldig vanskelig for meg å beskrive min egen stil , jeg bare gjør det jeg har lyst til og har som regel et hav av ideer i hodet mitt. Spurte veninnen min og hun sier at min stil er mange lag på lag og mye detaljer, det gjelder både scrappeverdenen og i Lavinia-stempelverdenen.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET – HEGE FRA NORGE

Hva inspirerer deg?
Jeg blir kraftig inspirert av så mange dyktige mennesker, naturen og av farger og former. Sikkert et litt defust svar, men det er liksom ikke så lett å svare på fordi det er følelser og opplevelser som bidrar til å bli inspirert. Jeg beundrer så mange kreative sjeler, det blir vanskelig å dra frem en eller to. Jeg blir redd for å glemme å nevne noen så jeg sier alle som bidrar til mangfoldet og som kommer med et åpent sinn og som elsker å dele kreativitet med andre. Alle vennene mine inspirer meg også mye. Jeg kan beundre noen fordi de er flinke med farger og jeg kan beundre noen fordi de engasjerer andre. For meg er en stor del av gleden ved disse kreative hobbyene er å dele med andre, det å hjelpe noen med å få til noe de ikke trodde de kunne, er det aller beste jeg vet.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg har lyst til å lære mer om det meste egentlig, jeg er langt ifra utlært på noen av områdene jeg kreerer på. Takk og lov at jeg har mange år foran meg med spennende læring.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Produkter jeg ikke kan leve uten er fuzzycutte saksa mi, skjærebrettet mitt og Czarodziej Lim, men det er jo til scrapbooking kort, så jeg kan heller ikke leve uten alle stemplene mine og alle stempelputene.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Ønskeliste : Alle de stemplene jeg ikke har og alle de stempelputer jeg ikke har.

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrappeplass er kjempestor og det alltid passelig rotete, du vet kreativt rot. 

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg bruker Instagram som stedet til å dele det jeg lager @supermonahauge
Jeg deler på Facebook siden til Lavinia stamps: “Lavinia for you”


Posted

Translate »