Scrappeintervjuet: Kerstin från Sverige

Kerstin fra Sverige har holdt på med scrapbooking i snart 20 år. Hun henter ofte inspirasjon i naturen og favoritteknikken er Mixed Media. Kerstin lager nesten alle bakgrunnene selv, og hun er glad i å bruke stempel for å lage motiv på prosjektene sine. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Mitt namn är Kerstin men i min bekantskapskrets finns det många Kerstin så det fick bli Kej för mig. Snart blir jag pensionär. Jag bor på en gård utanför Alingsås i Sverige med min familj och många djur.

SE OGSÅ: SCRAPPEINTERVJUET: MONA FRA NORGE

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Scrapbooking har jag hållit på med i snart 20 år. Jag kommer nog aldrig att sluta med det. Att scrappa och skapa något är så avkopplande att man blir helt innesluten i sitt skapande. Skönt att få se när något kort eller tavla växer fram. Det är ju bara jag själv som sätter krav på hur det ska se ut, men det är roligt om man kan glädja någon eller inspirera andra.

Kan du fortelle om din største tabbe når det gjelder papirhobby?
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland blir det tokigt. Största tabben var nog när jag började använda sprayfärger. Tänkte inte på att de hade så stor spridning. Det blev färgprickar överallt. Nu vet jag att man kan använda en stor kartong eller gå ut och spraya.

Målat med alcoink och bara en stämpel med en Uggla.
Bakgrund gjord med distresser och lite poscapennor. Stämplar från Lavinia. En utav mina favoriter.
Målat bakgrunden med akrylfärg och rosen med akvarellfärg.
Ett födelsedagskort med lite humor.
Två tags som var med i en utmaning på nätet.
Ett annorlunda påskägg. Det brukar bli en ny modell varje år till barnbarnen.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Nästan alla bakgrunder gör jag själv som jag sedan stämplar på. Det är många olika sorters färg Distresser, sprayer, akryl mm. Så ofta jag kan målar jag, det blir flera gånger i veckan.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
När jag började scrappa använde jag alltid mönsterpapper och mycket blommor och pynt. Numer är det mer avskalat. Eget mönsternas färger och stenciler några stämplar och text.

Hva inspirerer deg?
Fotograferar i naturen gör jag ofta och hämtar inspiration där men också från Instagram, Youtube och Pinterest får jag idéer.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
En som inspirerar mig mycket är Katja Joulak som skapar mycket Mixed media. En favoritmetod i mitt skapande.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jag är så nyfiken på alla olika metoder att skapa. Akvarell skulle jag gärna lära mig mer om.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Något jag inte kan vara utan är olika färgmedium, stenciler, stämplar och ett bra papper som tål mycket vätska samt verktyg till detta.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Överst på önskelistan är ett större skaparrum. Det är lite svårt att hitta bland allt material som jag samlat på mig.

Mamma katt som ofta vill vara med på mitt arbetsbord.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Blogg: Mormors circus
Facebook: Mormors Circus
Instagram: mormors circus

Translate »