SCRAPPEMAFIAEN

Jeg har et prosjekt jeg gjerne vil ha dere alle med på. Det første vi må gjøre er å bestemme oss for et navn, men for at vi skal få bestemt et navn så trenger dere jo selvfølgelig og vite hva slags fantastisk plan jeg har. Ja for tro dere meg, den er helt FANTASTISK!

Det er ingen hemmelighet at mange hobbybutikker, både fysiske og nettbaserte, har lagt ned de siste to årene. Det er mange faktorer som spiller inn på dette, og jeg er så absolutt ingen ekspert på årsaksvirkningene her. Men jeg merker jo derimot konsekvensene godt på kroppen. Jeg liker genuint å gå inn i en fysisk butikk og snuse inn lukten av papir. Kjenne på strukturer, se fargene og kjenne tyngden i hånden. Det er akkurat som at det å kjenne noe i hånden automatisk fører til en eielyst, og vips så var den tingen med meg hjem. Og ikke bare det, men i butikken møter jeg mange med samme hobby som meg, og jeg kan være sosial. Vi avtaler scrappetreff i det skjulte, og gjemmer oss bort i de sene nattetimer mens vi lærer av hverandre, inspirerer hverandre, og ikke minst motiverer hverandre. Bort fra hverdagens mas og kjas for noen stakkars timer. Og siden det skjer i lokalmiljøet er treffene ofte helt gratis, og man kan reise hjem og sove. Så møtes man kanskje igjen om en uke eller måned.

7766700676_3f2dbc0939_z

Min lokale scrappebutikk mistet alle skolene rundt her som kunder når skolene fikk budsjettkutt, og det gikk hardt utover fortjenesten. Etter mye hardt arbeid så måtte butikken bare takk for seg. På mange måter var vi heldige for den lokale bokhandleren tok over varebeholdningen. Men etter at den opprinnelige butikken hadde holdt et lite konkurssalg så vet vi jo alle hva slags varer den stakkars bokhandleren satt igjen med. Men de skal ha store, store stjerner i boka, for til tross for at de er uerfarne som prøver de.

Men så fikk de en konkurrent, erfarne scrappejenter startet nettbutikk, som ble til en fysisk butikk, og som hadde treff. Nå hadde plutselig bokhandleren en konkurrent en time unna både sørover og nordover, begge med masse erfaring. Og istedenfor å satse så tørr ikke den lokale bokhandleren og ta i mot verken hjelp eller råd. Jeg tar på meg superhelt-kappen min og prøver så godt jeg kan, jeg sier i fra om prisene ikke er konkurransedyktige, og jeg rydder frem litt ting hver gang jeg er der, ting jeg vet selger bedre enn andre ting. Men dette er ikke nok, og superhelt-kappen min er dessverre usynlig for de som jobber der, så de tror ikke på alle superhelt-ideene mine (Jeg tror kanskje de tenker at jeg er gal).

Og dermed kom den galeste av de gale ideene.. I AM GOING TO TAKE OVER THE WORLD.. (mohahahaha) Vel….. kanskje ikke så ille. Men jeg skal ta over en liten del av butikken.. Jeg har allerede vært der, og tatt bilder av de tingene de har som jeg har, og kjøpt noen av de tingene som ligger litt skjult. Planen nå er å lage et kort, og så reise ned og lage en utstilling med det, og legge de produktene som skal til for å lage kortet pent rundt. Jeg vil også lage en plakat hvor det da står hva jeg har brukt og gjort. Men plakaten trenger en overskrift, VI trenger en overskrift, for dette er en utfordring jeg håper flere tar. Vi finner oss et navn, og hjelper til med og få flere inn i de lokale butikkene våre før de forsvinner for alltid.

Hjelper du til? Legg forslaget ditt til navn under her i kommentarene… Mitt forslag er “Scrappemafiaen”. Også skaper vi en ny bevegelse, og når vi har bestemt oss kan jeg lage en mal til poster vi legger ut, også så tar dere flotte bilder og sender til meg med en liten tekst så vi kan vise scrappeverden hva vi kan om vi står samlet 😉 Og virker det for skremmende, ja da tar jeg på meg superheltkappen min, også får dere lese om resultatet om ikke så lenge 😉

scrappemafia

 

 

PS: Da er nytt navn valgt og det kan du lese mer om i denne artikkelen her. 

Foto: m01229, Flickr
License: CC BY 2.0

12 kommentarer
 1. Linda skriver

  Scrap to the rescue er mitt forslag.

  1. Lena_J skriver

   Scrap to the rescue var et godt forslag 🙂

   Håper mange av dere kommer med flere forslag så vi har flere og velge imellom 🙂

 2. Frk. Bogstad skriver

  Mafia høyrest i mine øyrer ikkje positivt ut … Ei heller Gerilja …
  Eg kosar meg når eg får pusle med papir, blomster og bling og det e LUKKE for meg å kjøpe inn nytt -for der e jo so mykje pænt å finne.
  So mitt forslag er ScrappeLykken ♥

  1. Lena Johansen skriver

   Scrappelykken hørtes helt fantastisk ut <3

   Jeg tenkte Mafia, og ja til og med Gerilja her en stund, for jeg husker for noen år siden så var det en hel bande med strikkeglade jenter som la ut broderier og strikka ting i hele Oslo, og de kalte seg mafia eller noe i den duren. Og det var helt fantastisk og gå langs Akerselva den tiden. Så mye flott og se på 🙂

   Men kjenner forslaget ditt gro på meg allerede 😉

 3. CharlieDK skriver

  The Mystery scrapper er mit forslag – eller The Scrap fairy – begge lyder bestemt hjælpsomme og hyggelige synes jeg. =0)

  1. Lena Johansen skriver

   Ohhh, ja de høres også bra ut.. Det blir en tøff jobb og velge ut navn her skjønner jeg 😉 JEG kommer IKKE til og klare og velge *ler høyt*

 4. Else Lillian Dukene skriver

  Hei Lena!Sitter igjen med mange tanker her…Vi har vært på treff sammen flere ganger.Jeg har også jobbet I den lokale scrappbutikken som dessverre måtte kaste inn årene.Og ja vi må så absolutt støtte nærbutikken, men…Jeg kan ikke handle når jeg ikke finner det jeg trenger.Fint du vil støtte en butikk og Være “mafia” for dem..Men skrive det du skriver om de erfarne scrappejentene som starta nettbutikken og som ble fysisk butikk…Syntes den ble feil. Det virka HVERTFALL som negativt.Satt igjen med en ekkel følesle.Tar hatten av for de som vil og kan satse..Markedet er ikke lett…Ta deg en tur rundt I (stedsnavn fjernet, red.anm)…Hvor mange butikker selger scrappting, noen utvider,det er ganske mange med “litt ” scrappeting. Både I øst og vest er det scrappe butikker I ulike varianter..og som alle vet vi handler mer og mer på nett…Og det Gjør du og? Så konkurranse er bra…Jeg støtter hvertfall min lokale nett -fysiske butikk?Det er kurs og treff der..og de jobber for å opprettholde et aktivt scrappemiljø?Så Lena…Lykke til med ditt..Bare husk å ta med alle som selger scrappe ting…
  Else Lillian Dukene

  1. Lena Johansen skriver

   Hei Else.
   Synes det er veldig trist at du oppfattet dette slik du har gjort. For det første vil jeg ikke bare støtte en butikk, jeg vil støtte alle. Det er jo derfor jeg inviterer dere til å bli med og bevare de. Og jeg sier heller ikke at du skal handle et sted, for som du nevner, det gjør ikke jeg heller. Jeg handler på ALLE 3 butikkene jeg nevner i artikkelen, jeg handler på nett, og jeg handler brukt. Jeg handler ebay, ali m.f. 🙂 Men dette handler ikke om at man skal binde seg til et sted og ikke finne det man kanskje trenger. Det handler om og ha fysiske butikker, hvor man kan se hva man kjøper, for mange av oss liker det. Dessuten skaper det også ofte et mer salg til nettbutikkene, nettopp fordi man var innom men ikke fant det man ville ha. Så går man hjem, finner sin foretrukne nettbutikk og handler, og fordi du nå så hvor fine mange av produktene var i den fysiske butikken, tar du kjangsen på handle de over nett. Så det er en vinn vinn situasjon for de begge. At du sitter igjen med en ekkel følelse over to erfarne jenter som starter en nettbutikk som blir til en fysisk, og som holder treff, må jeg innrømme gir meg litt hodebry. Hvorfor er det ekkelt? Er ikke det fantastisk? Du skriver du tar av deg hatten for de som vil og kan satse, ja da bør du gjøre det for disse jentene her, for det er nettopp det de turte, til tross for fire store konkurrenter i nærheten. Og de tørr satse slik de andre ikke gjør, slik som jeg skriver i artikkelen. Og jeg håper at alle jeg nevner i artikkelen, og alle andre butikker man kan være en liten superhelt i får besøk når vi får oss et navn 😉

 5. Eva skriver

  Hei Lena
  Jeg må si meg enig med Else på mange av hennes uttalelser her. Og jeg skjønner heller ikke hva du egentlig vil med denne artikkelen. Mulig jeg overser noe i artikkelen, men det virker som du er noe negativ til at noen faktisk hopper i det, og tar sjansen og starter en scrappebutikk? For min egen del tar jeg hatten av for de som tør; det er dessverre – som du skriver – nok av de som legges ned. Men igjen; mulig jeg overser noe her og rett og slett ikke ser hva poenget ditt er.

  1. Lena_J skriver

   Hei Eva, igjen må jeg si det er trist at det er flere som ser det slik, og iallefall etter at jeg har svart Else. Jeg vet ikke hvor mye klarere jeg får sagt det her. Hva jeg vil… at alle butikker som er igjen skal få litt drahjelp. Om du hadde vært noenlunde ny, og du hadde kommet inn i en butikk hvor alt lå klart til deg, noe du virkelig kunne tenke deg og lage, er det ikke da lettere og handle? Eller om du er erfaren for den saks skyld, og du kommer inn og legger merke til noe du kanskje ikke har lagt merke til før, kanskje i en stil du ikke har tørt prøve på før, også videre. Jeg personlig lar meg iallefall inspirere av andre, og alt det flotte de lager, for det er en herlig variasjon der ute og jeg har garantert ikke prøvd, eller tenkt på en tiendel av det engang. Og jeg skriver jo til Else at jeg synes det er helt fantastisk at folk tørr satse, så hvor i all verden er jeg negativ til at folk satser? Når jeg vil hjelpe, og jeg ber alle andre scrappere hjelpe til med og bevare miljøet vårt, hvor er jeg negativ?
   Du sier at du ikke ser poenget, vel her er det direkte til deg… Jeg vil at du skal ha muligheten til og gå inn i en fantastisk butikk og handle det du trenger til denne herlige hobbyen, jeg vil at du skal ha muligheten til og gå ned i butikken når du mangler noe, og må levere om to timer. Jeg vil at du skal bli inspirert av din lokale butikk, og møte mange mennesker med samme hobbyen som kanskje kan møtes innimellom uten at det trenger være store dyre treff. Jeg håper at du hjelper til med og holde din butikk i live, og kanskje få en ny scrapper eller to inn i miljøet ved og inspirere de. I forkant av denne artikkelen har jeg spurt flere butikker hvordan de stiller seg til ideen, og de elsket den. Så jeg føler at vi har alt og vinne på og gjøre noe gøy og positivt 🙂

 6. Pia Larsen skriver

  Mit forslag er følgende:
  “Kort 4 alle” / “Cards 4 Everyone”.
  “The Creative Card Movement”
  “Inspiration 4 the Creative Heart”
  “The Creative Heart”
  Fantastisk, at du har taget din superheltekappe på Lena 😀

  1. Lena_J skriver

   Flotte forslag. The Creative Card Movement, hørtes jo litt sånn internasjonalt og proft ut 😉
   Det blir altså så vanskelig og velge navn, så tror jeg må få noen andre til og velge 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More