Scrappemafiaen

Jeg har et prosjekt jeg gjerne vil ha dere alle med på. Det første vi må gjøre er å bestemme oss for et navn, men for at vi skal få bestemt et navn så trenger dere jo selvfølgelig og vite hva slags fantastisk plan jeg har. Ja for tro dere meg, den er helt FANTASTISK!

Det er ingen hemmelighet at mange hobbybutikker, både fysiske og nettbaserte, har lagt ned de siste to årene. Det er mange faktorer som spiller inn på dette, og jeg er så absolutt ingen ekspert på årsaksvirkningene her. Men jeg merker jo derimot konsekvensene godt på kroppen. Jeg liker genuint å gå inn i en fysisk butikk og snuse inn lukten av papir. Kjenne på strukturer, se fargene og kjenne tyngden i hånden. Det er akkurat som at det å kjenne noe i hånden automatisk fører til en eielyst, og vips så var den tingen med meg hjem. Og ikke bare det, men i butikken møter jeg mange med samme hobby som meg, og jeg kan være sosial. Vi avtaler scrappetreff i det skjulte, og gjemmer oss bort i de sene nattetimer mens vi lærer av hverandre, inspirerer hverandre, og ikke minst motiverer hverandre. Bort fra hverdagens mas og kjas for noen stakkars timer. Og siden det skjer i lokalmiljøet er treffene ofte helt gratis, og man kan reise hjem og sove. Så møtes man kanskje igjen om en uke eller måned.

7766700676_3f2dbc0939_z

Min lokale scrappebutikk mistet alle skolene rundt her som kunder når skolene fikk budsjettkutt, og det gikk hardt utover fortjenesten. Etter mye hardt arbeid så måtte butikken bare takk for seg. På mange måter var vi heldige for den lokale bokhandleren tok over varebeholdningen. Men etter at den opprinnelige butikken hadde holdt et lite konkurssalg så vet vi jo alle hva slags varer den stakkars bokhandleren satt igjen med. Men de skal ha store, store stjerner i boka, for til tross for at de er uerfarne som prøver de.

Men så fikk de en konkurrent, erfarne scrappejenter startet nettbutikk, som ble til en fysisk butikk, og som hadde treff. Nå hadde plutselig bokhandleren en konkurrent en time unna både sørover og nordover, begge med masse erfaring. Og istedenfor å satse så tørr ikke den lokale bokhandleren og ta i mot verken hjelp eller råd. Jeg tar på meg superhelt-kappen min og prøver så godt jeg kan, jeg sier i fra om prisene ikke er konkurransedyktige, og jeg rydder frem litt ting hver gang jeg er der, ting jeg vet selger bedre enn andre ting. Men dette er ikke nok, og superhelt-kappen min er dessverre usynlig for de som jobber der, så de tror ikke på alle superhelt-ideene mine (Jeg tror kanskje de tenker at jeg er gal).

Og dermed kom den galeste av de gale ideene.. I AM GOING TO TAKE OVER THE WORLD.. (mohahahaha) Vel….. kanskje ikke så ille. Men jeg skal ta over en liten del av butikken.. Jeg har allerede vært der, og tatt bilder av de tingene de har som jeg har, og kjøpt noen av de tingene som ligger litt skjult. Planen nå er å lage et kort, og så reise ned og lage en utstilling med det, og legge de produktene som skal til for å lage kortet pent rundt. Jeg vil også lage en plakat hvor det da står hva jeg har brukt og gjort. Men plakaten trenger en overskrift, VI trenger en overskrift, for dette er en utfordring jeg håper flere tar. Vi finner oss et navn, og hjelper til med og få flere inn i de lokale butikkene våre før de forsvinner for alltid.

Hjelper du til? Legg forslaget ditt til navn under her i kommentarene… Mitt forslag er “Scrappemafiaen”. Også skaper vi en ny bevegelse, og når vi har bestemt oss kan jeg lage en mal til poster vi legger ut, også så tar dere flotte bilder og sender til meg med en liten tekst så vi kan vise scrappeverden hva vi kan om vi står samlet 😉 Og virker det for skremmende, ja da tar jeg på meg superheltkappen min, også får dere lese om resultatet om ikke så lenge 😉

scrappemafia

 

 

PS: Da er nytt navn valgt og det kan du lese mer om i denne artikkelen her. 

Foto: m01229, Flickr
License: CC BY 2.0

Translate »