Scrappenyheter og julegaveønsker

0 236

Det er blitt november og det nærmer seg jul. Veldig mange er i god gang med julegaver og juleprosjekter.  Du har sikkert også selv noen julegaveønsker. Koronapandemien gjør at mange frykter desemberkaoset i butikkene og derfor handler tidlig. Mange vil også trolig bruke netthandel i år. Her kommer et lite utvalg av scrappenyheter og julegaveønsker.

Mange butikker sliter nå i Koronaperioden. Vi vil gjerne beholde nærbutikkene våre. Derfor anbefaler jeg først og fremst å handle hos nærbutikken om du har mulighet, eller ihvertfall i eget land. Butikkene og arbeidsplassene trenger det nå. Dette kan enten være ved å stikke innom, handle på nett eller rett og slett få tak i et gavekort.

Oppbevaring

Det første som er nytt her i Norge, som har stått på ønskelista til mange, er innsatsene til Kallax fra IKEA, til å oppbevare ark. Disse har vært observert i veldig mange hobbyrom hos utenlandske scrappere. Disse har vært etterspurt i veldig mange år og denne høsten har endelig Ikea tatt dem inn. Disse koster 200kr stykket her i Norge.

Litt lignende innsatser kan sees her:

ArtBin er også en utrolig kjekk oppbevaring. Den finnes i et utall av løsninger, fra liten eske med magnetark til dies, esker til ark og esker til små prosjekter. Jeg bruker disse mye. Eskene til 30×30 ark er supre når du skal ha med ark på treff. Jeg bruker i tillegg Art Bin til fotooppbevaring til planlagte prosjekter på treff. Her lager jeg sett til kort eller bokser og legger de inn i hver sin fotoboks. Enkelt og greit.

Andre oppbevaringstips kan du finne her: https://thepapercrafting.com/oppbevaringslosninger-og-hacks/

Et annet tips er ikke helt nytt, men fantastisk til oppbevaring. Dette er IKEA sin Råskogtralle. Den kan pimpes på et utall måter. Her er det egne grupper på facebook, og masse filmer på You-tube. Du kan i tillegg få trefjøla HÖGSMA som passer perfekt på toppen av vognen. Denne selges ikke i Norge enda. Får du ikke tak i denne, er det kanskje mulig å få laget en? Dette er en gave som ikke nødvendigvis koster så mye å lage, men ville blitt veldig godt mottatt.

 

Kuttemaskin til dies eller elektrisk kuttemaskin

Veldig mange som har drevet med papirhobby har allerede en eller flere kuttemaskiner og litt for mye dies. Mange nybegynnere har ikke maskin og ønsker seg kanskje dette. Kanskje ønsker du deg en ny maskin? Scrapbook.com har en liste hvor de sammenligner de ulike maskinene. Her er det mange muligheter. Skal du kjøpe til en annen scrapper er det lurt å forhøre seg litt hva som er kravene. Vil du ha elektrisk maskin, håndsveiv, en som tar dies eller en maskin som kobler seg opp til pc og kutter kuttefiler?

Silhouette har kommet med Cameo versjon 4 nå, som har litt flere muligheter enn versjon 3. Merk at det er flere versjoner av Silhouettemaskinen, Cameo, Portrait og Curio. Hvilken du velger kommer litt ann på hva du trenger. Mange spør også om det er noen forskjell på Cricut og Silhouette. Lina, fra Hip2save, viser litt forskjell på disse to maskinene. Hva du foretrekker å bruke er egentlig en vanesak. Har du planer om å laste ned og bruke mye filer fra nettet, er Cricut kjempefin (tar SVG filer, som er et format mange gratisfiler og kjøpefiler er i). Skal du designe det du lager selv, har Silhouetten større muligheter. Her kan du laste ned gratis programvare som fungerer bfint om du skal designe selv, eller kjøpe Studio filer (Silhouette sin egen filtype), men du må kjøpe programvare – Designer edition – for å kunne bruke SVG filer. Skal du komme i gang med bruke en kuttemaskin som kobles til pc, så anbefaler jeg deg å å søke opp tips og tricks på you-tube, følge med i noen av gruppene som er tilknyttet maskinen på facebook eller rett og slett å ta kurs.

 

Ark og stempler

Det er utrolig mange nyheter både i arkprodusenter og stempelprodusenter. Veldig mange ønsker primært skandinaviske tekster. Sjekk ut de skandinaviske produsentene og se om det er noen nyheter. Innenfor ark kommer det alltid nye kolleksjoner. Skal du kjøpe til andre, må du først sjekke hva slags stil eller type ark personen bruker. Det finnes så utrolig mye, og ikke alt slår ann hos alle. I tillegg har scrappere utrolig mye scrappeutstyr, så skal du være sikker på at man ikke har det, så sats på nyheter.

 

Diverse scrappeutstyr

Skal du ha rett og slett se litt forskjellig type småprodukter, finnes det mange nyheter fra leverandørene. Creativation viser hvert år nyheter som skal ut på markedet.

 

Gavekort i nærbutikken, eller en hobbybutikk. 

Er du fremdeles usikker på hva du ønsker deg eller hva du skal kjøpe? Ønsk deg eller kjøp et gavekort og sjekk ut nyhetene som lanseres i januar.

 

Lykke til med julehandelen i år.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More