Scrappestasjet jeg trodde jeg skulle få bruk for

Produkter til papirhobby - skilt

Vi har vel alle hamstret litt hobbyprodukter som vi trodde vi en gang skulle få bruk for. Dette gjelder spesielt i starten. Vi kjøper ting vi synes er utrolig fine og som vi ser for oss at vi skal bruke masse av, men så ble det ikke slik. Dette kan handle om moter. Vi kjøper masse papirer, uten å egentlig tenke over at papirer er motevare, og går litt ut på dato. Dette kan også handle om at man så et utrolig fint prosjekt og tenker at “Slik skal jeg lage”, men så ble det ikke slik. Kanskje du har handlet masse washitape, fordi de var så fine, uten å egentlig få brukt dem? Hva vi bruker og ikke bruker er veldig individuelt. Kanskje vi skal utfordre oss selv?

 

Ting som folk har kjøpt, som de ikke bruker så mye de har tenkt.

Spørsmålet er “Hva er det folk kjøper som de ikke klarer å bruke som de hadde tenkt?”. Her beskriver Tiffany Soloro og Karen Tamir, som er to kjente scrappere, hvilke produkter de ikke bruker så mye:

 

 

Washi tape

Produkter til papirhobby - Washi-tapeEtter litt forespørsler på nett, ser jeg at Washi tape er et av de produktene som norske scrappere sier at de har gjort bomkjøp på. Her er det mange som har mye Washi tape, men som ikke får brukt det. Jeg bruker Washi tape masse. Bruk det til å lage bakgrunner på kortbaser, enten i striper av forskjellige Washi tape, eller et ensfarget “ark” med en Washi tape. Tapen er også fin å bruke som et par striper på en layout, eller Mixed Media bakgrunn.

For de som driver med planner, er Washitape helt uunnværlig:

Du kan også lage blomster av Washi tape. Det er flere måter å gjøre dette på. Her er noen eksempler:

https://www.youtube.com/watch?v=_MCMOEfyLh0&t=12s

 

Mixed media produkter

Produkter til papirhobby - Mixed Media-produkterMange har kjøpt og hamstret malinger og Mixed Media-produkter, men synes det å lage Mixed Media er vanskelig. Alt nytt er vanskelig, og det er ukomfortabelt å bevege seg utenfor komfortsonen. Samtidig, utvikler du deg ikke om du ikke presser deg til å jobbe og trene på nye ting. Her er det bare å hoppe i det, og prøve å utvikle seg selv. Gå på kurs, se tutorialer, legg merke til effekter og teknikker. For å bli god på Mixed Media kreves det øvelse. Trenger du tips for å komme i gang med Mixed Media? Sjekk ut denne artikkelen: Mixed Media – Hvordan starte og hvordan videreutvikle det?

Produkter til papirhobby

 

SilhouetteProdukter til papirhobby - Silhouette

Silhouette er et elsk- eller hat prosjekt. Flere sier de har handlet maskinen, men ikke klarer å ta den i bruk. Det viktige her, er å ta seg tid til å sette seg inn i programvaren. Du kan fint laste ned gratisprogramvaren og bli kjent med programmet før du kjøper Silhouetten. Du kan laste ned mye fine kuttefiler fra nettet eller gjennom Silhouette Studio programmet. Du finner både gratisfiler og filer opp mot 60 kroner om de er litt mer avanserte. I tillegg kan du enkelt kutte sirkler, firkanter og bokstaver i de størrelsene du måtte trenge. Du kan også lage egne klistremerker med print and cut mulighetene i programmet (skriv ut på klistremerkeark på printer og kutt rundt kanten med Silhouetten etterpå). Du finner mye tutorialer på nett i bruk av maskinen og enkel bruk av programmet. Jeg har også opplevd at flere tror at de kan designe 3D kreasjoner, bare ved hjelp av programmet og maskinen, og at dette er superlett. Det er det ikke. Skal du lage 3D kreasjoner med Silhouette, så må du først kunne lage 3D kreasjoner for hånd og se hvordan du kan tegne noe i to dimensjoner og så sette dette sammen til 3D.

 

Charms

Produkter til papirhobby - Charms

Charms var en gang i tiden den store tingen å ha med på kort. Vi skulle ha fotballcharms til fotballkortene, ballettsko til dansekortet og snøflakcharms til vinterkortet. Det har blitt for mange et hav av charms. Hvordan kan man få brukt dem opp? Det første er vel det å få brukt noen av charmsene du har liggende. Hvorfor ikke legge dem imellom blomstene på kortene slik vi gjorde før? Har du startet med Mixed Media, kan bruke de gamle charmsene dine på prosjektene.

 

Bind it all

Produkter til papirhobby - Bind-it-all

Det er mange som har kjøpt Bind it all, som er maskinen som binder ringinnbindingen til små permer og bøker. Man tenkte vel at man skulle få bruk for den, men så har det ikke blitt slik. Denne er faktisk helt genial til å lage små hefter og bøker av. Dersom du skal jobbe med Mixed Media i bøkene er det genialt å ha spiralinnbinding i margen. det gjør at du kan bygge litt 3D opp på sidene. En enkel måte å lage bøker og album på.

 

Feil bruk av produktet?

Noen ganger handler det at vi ikke har brukt produktet om brukerfeil. Det kan være at vi bruker det vi har kjøpt feil, eller at det bare ikke passer den stilen vi jobber med. Det anbefales å søke opp produktet du ønsker deg, les litt om det og finn ut om det passer deg, eller om det er noen ting du bør vite om produktet før du kjøper det.

Mange av oss har kjøpt utstyr og produkter som ikke fungerer slik vi trodde. Et eksempel er paster med mye tekstur, som tørker raskt ut. Dette er for eksempel patina og rustmaling.  Mange har reagert på dette og spurt hvordan man kan unngå det. Karen Tamir, forteller at du kan legge litt plast før du skrur på lokket, som holder fuktigheten inne i glasset. Noen produkter kommer i flasker og bokser som bare ikke fungerer i bruk. Det kan være limet som ikke kommer ut i tilstrekkelig små mengder, pulver som du ikke kan kontrollere, eller malingbeholdere som gjør at malingen tørker ut fort. Det kan være lurt å skifte beholder, slik at du får brukt produktet slik du har tenkt. Ellers er det også lurt å ikke bare tenke på kvaliteten på produktet, men også være litt bevist på hva slags beholder malingen er i når du kjøper malingen.

Når du kjøper sprayer er det et par ting å huske på. Er sprayen laget av mica eller fargepigment. På sprayflasker som er laget med pigmenter, vil du ofte se at pigmentene ligger igjen på bunnen av flasken når den har stått en stund. Disse skal ikke ristes opp og ned, men ristes sideveis. Dette er fordi pigmentene blir sittende igjen i spraykorken dersom du rister opp og ned og da blir spraykorken tett.

 

Tør du ta utfordringen med å bruke produktene du har hatt liggende lenge?


Videoene i denne artikkelen sees via en link direkte på You Tube.

Translate »