SCRAPPETREFF

0 117

Frister det med en helt helg med likesinnede fra fredag til søndag, shopping, scrapping, demoer, kurs og at alt skjer på et og samme sted? Da er det beste plass å være på et scrappetreff. 

Landet “åpnet” igjen etter lenge tid med restriksjoner på grunn av covid-19, og da kunne vi endelig treffes på fysiske scrappetreff igjen. Har du ikke vært på treff før? Da kan jeg gjerne fortelle deg litt om hva og hvordan det foregår på mitt lokale scrappetreff.

I oktober var jeg på Scrap4fun treff i Haugesund, treffet ble startet av 5 venninner og sammen med en dugnadsgjengen arrangerer de treff to ganger i året. Dette foregår i en gymsal og komiteen sier at målet er å “scrappe, scravle og scratte”, i tillegg til å ha en avstressende og kreativ helg sammen med en herlig gjeng med damer.

De har også kurs, noen ganger med norske kursleder, andre ganger fra utlandet. Kreativ Scrapping stiller med butikk og holder demoer. Butikken er åpen hele helga, så det er ikke farlig hvis du har glemt limet hjemme, du kan alltid kjøpe deg ny.

Alle får tildelt sitt eget bord, og plassen er reservert for deltakere  som kan komme og gå som de vil i løpet av helga. Noen sover også på huset, noen av de lokale går hjem og andre foretrekker å ligge på hotell.

Jeg har vært på mange på treff og denne gangen gleda jeg meg enda mer siden det var så lenge siden sist vi kunne treffes og ta en prat uten å tenke på avstand. Selv om vi er blitt så vant at sprit og litt avstand er blitt en del av hverdagen. Det ble også et par klemmer blant vaksinerte, og det var koselig å se mange kjente fjes igjen, ikke minst å treffe nye scrappevenner.

Fra klokka seks på fredag til søndag klokka fire, er bordet “ditt” og det er bare å kosa seg.  En skulle tro at i en gymsal der 50 damer sitter, skravler, og som har tatt med seg halve hobbyrommet med diverse maskiner som lager lyd, skulle det være vanskelig å være kreative, men nei. Helst det motsatte,  stemning er bra, rolige latter, rolig skravling og folk som noen ganger kommer og går fra plass til plass for å hilse, bli inspirert, levere bidrag, eller ta seg en kopp kaffe og nytte en nystekte vaffel.

Da jeg spurte hva en kunne forventa av helga sa damene i komiteen at de delte dagene som følger:

“Fredelig fredag” da alle kommer seg på plass, og finner en velkomsthilsen fra dem i form av scrappe godis. Første kurs holdes for dem som er påmeldt, en kan begynne med utfordringer, treffe andre, spise, ta seg en tur i butikken, og eller bare sitte og kosa seg med sitt.

“Livlig lørdag”,  kafeen er klar klokka 09.00, noen sitter allerede i salen og scrapper, andre sover. Det blir loddsalg, kurs nummer to for påmeldte, demoer i butikken, trekning av utfordringer på kvelden og bingo.

“Slentrende søndag” halvrolig dag, enkle utfordringer å velge mellom og klokka tre trekkes premiene. Da er det bare å begynne å pakke tingene sine igjen og gleda seg til neste gang.

Dette er bare noe av det som skjer “fast” fra treff arrangørene,  men det skjer så mye mer mellom linjene. Måltider sammen med andre der en kan snakke sammen,  eller sette seg alene og slappe av på en  sofa. Ta en titt på de bordene der alle bidragene leveres. Den siste nevnte er bare til å anbefales! I løpet av disse dagene blir det laget utrolig mye fint, fra kort til LO`er, PL og andre papirprosjekter. En kan bli inspirert av å se på disse, eller melde seg på kurs og lære noe mer spesifikk.  Demoer i butikken er en flott måte å se på diverse produkter i bruk.

Et scrappetreff er en helg der en både inspirerer og blir inspirert, treffer kjente og nye scrappevenner, og som damene i komiteen sier “kanskje får vi til og med laget noe også!”

Har du ikke vært på fysisk treff men kunne tenke deg det? På facebook finner du gruppen for Scrap4fun, og ellers andre grupper som forteller deg hvor og når i landet det arrangeres treff. Ikke nøl fordi du ikke kjenner noen, nykommere blir alltid tatt godt vare på.

Håper du likte å lese litt om mitt lokale scrappetreff arrangement. Jeg har vært med på denne i snart 10 år og håper å bli med i mange-mange år til!

Kreativ hilsen  fra Graciela

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More