Teknikker: Scratch Art

Tutorial - Scratch Art

1 1,172

Jeg satt og surfet på nett og sugde til meg inspirasjon. Så datt jeg over noe som kalles scratch art. Woo hoo, dette har jeg lyst til og prøve tenkte jeg. Som sagt så gjort. Også tenkte jeg at du kanskje hadde lyst til å være med meg på turen og se hvordan det gikk?

Denne teknikken krever ikke så mye. Et ark, litt fettstifter og akrylmaling.

SCRATCH ART

Har ikke brukt fettstiftene mine på veldig mange år, så er ikke helt sikker på om det her kommer til og fungere. Kan fettstifter bli for gamle?

Jeg farvet ivei, og mine mistanker ble nok en anelse bekreftet. Fettstiftene mine “smører” ikke så godt lenger. Men vi prøver for det.

SCRATCH ART

Tiden er inne for akryl malingen. Hvor mye skal jeg ha på tenker jeg… aner ikke, så smører på et tykt lag. Legger det til side og lar det tørke en times tid.

SCRATCH ART

For de som er flinke til og tegne så er det jo bare og finne frem noe du kan skrape med. Jeg fant frem et grillspyd i tre. Men tegne er jeg ikke så flink til, så jeg fant frem en stensil. Festet den med maskeringstape og begynte og skrape ivei.

Hvordan tror du det gikk? Jeg kan fortelle deg så mye som at fettstiftene var for tørre, og jeg hadde lagt på alt for mye akryl.

SCRATCH ART

Men her er resultatet… Det ble ikke perfekt, men jeg har lært en ny teknikk. Med nye fettstifter og tynnere akryl så ville jeg nok fått et renere og penere resultat. Mens dette ble litt mer grunge. Men hvem sier at ikke det er litt moro og?

SCRATCH ART

Dette var en veldig morsom reise synes jeg. Det viser at man ikke trenger og få til alt første gangen man prøver. Men jeg gjorde det beste jeg kunne ut av det, og smiler. For jeg har lært en ny teknikk, og jeg ser potensiale i den. Så ut og kjøpe nye fettstifter, og prøve igjen. Dette kan jo brukes til så mye. Ikke bare på kort. Men på layouter, mixed media og masse mer. Man trenger ikke å bruke sort akryl, man kan bruke mange fantastiske farger. Gå på google og søk scratch art, og la deg imponere, la deg inspirere. Og tørr og prøv.

Kos deg med hobbyen din!

Du finner TPCs temaside om teknikker her: Teknikker


Nøkkelord dansk: Teknik
close
1 kommentar
  1. Maryann Laursen skriver

    Fantastisk teknik, og sikken en god måde at få børnenes projekter med in i noget der virkelig kan bruges til noget senere hen også, da de farver er noget de fleste børn har og bruger, så nu kan de pludselig også lave rigtige mesterværker med mor ikke? Super fed ide Lena.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »