Semifinale 1 – Danmark: “Årets skandinaviske scrapper 2016”

Da er vi klare for den første semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. I denne semifinalen er det de fire danske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den danske finalisten møte finalistene fra de norske og svenske semifinalene. Du kan stemme i den danske semifinalen fra 20. februar til 5. mars kl. 23.59. Vi ønsker alle våre fire danske semifinalister lykke til!

Sanne Nielsen, Danmark
Semifinalist 1, Danmark: Sanne Nielsen

Vår første semifinalist er Sanne Nielsen (sannekreativ). Sanne er 66-modell og bor i Roskilde. Hun har alltid elsket å bruke hendene og på skolen var det de kreative fagene hun likte aller best. På 1990-tallet og 2000-tallet var Sanne svært opptatt av tegning og maling og hun var tilknyttet et galleri. I 2005 begynte hun å bygge esker etter bokbindingsmetoden og i 2007 fikk hun arbeidspraksis i en scrapbookingbutikk. Da ble det for alvor fart på hennes nåværende hobby. 

Nå liker Sanne godt å blande de ulike ting og metoder hun har lært opp igjennom årene og hennes yndlingsstil er helt klart Vintage og Steam Punk. Sanne finner inspirasjon i naturen og i videoer hun ser på You Tube. Men tiltross for at hun blir inspirert klarer hun ikke helt å følge en oppskrift, hverken når det gjelder mat eller papirkunst, til punkt og prikke, Sanne vil alltid gjøre ting litt annerledes og dermed sette sitt eget preg på det hun lager. 

I løpet av de siste fem årene har Sanne holdt mange kurs i papirhobby, men har dessverre vært tvunget til å slutte med det på grunn av dårlig helse. I dag er Sanne designer for den danske butikken Your Own Scrap hvor hun også tegner forslag til nye stempler. 

Kofferter laget i papir.
“Steam Punk”-koffert.
Til de små ting. Kommode i papir laget av Sanne.

Du kan se mer av det Sanne lager på hennes Facebook-side som du finner her:
Sannekreativs kreationer

 

Foto: Sanne Nielsen
Publisert med tillatelse

 

Lisa Rasmussen, Danmark
Semifinalist 2, Danmark: Lisa Rasmussen

Semifinalist nr. 2 er Lisa Rasmussen. Lisa er 50 år og bor sammen med sin 20-år gamle datter i Ølstykke, en liten by på Sjælland. Lisa er utdannet blomsterdekoratør, men har arbeidet som innendørsgartner de siste ti årene. Lisa er designer for den danske butikken Picturing the World og har tidligere vært designer for Riddersholm Design. 

Lisa startet med papirhobby for rundt femten år siden. Hun elsker å holde på med hobbyen, men får dessverre ikke tid til den hver dag. Lisa foretrekker å lage kort, layout og esker og hun liker et rått og rustikt utseende på papirprosjektene sine. Jo mer irret og rustet jo bedre mener Lisa. Ellers så er Lisa litt atypisk når det gjelder papirhobby, i motsetning til mange andre liker hun å lage maskuline kort. Samtidig er hun også glad i en mer feminin stil med blomster og blonder med mange detaljer. 

Lisa henter mye inspirasjon på nettet, men kan også bli inspirert av reklame, bilder eller en vindusutstilling. Hun elsker gamle ting og en tur i bruktbutikken kan også være god inspirasjon. 

Bursdagskort i rosa og brunt laget av Lisa.
Koffert i rustikk stil.
Feminine kort med blomster, blonder og mange detaljer.

Du kan se mer av det Lisa lager på hennes blogg som du finner her: 
Lisas Kreative Univers

 

Foto: Lisa Rasmussen
Publisert med tillatelse

 

Pia Baunsgaard, Danmark
Semifinalist 3, Danmark: Pia Baunsgaard

Vår tredje danske semifinalist heter Pia Baunsgaard (piabau) som bor i nærheten av København. Pia begynte med scrapping for rundt ti år siden. For Pia var det en fantastisk verden som åpnet seg fordi det var så mange stilarter og muligheter innen scrapbooking. Pia startet med å lage layouts, men etterhvert var det ikke plass til flere album i skapene. Da startet hun med å lage esker og kort.

Pia elsker alle stilarter fra det rå til det mer feminine. Men siden hun er glad i blomster er ikke papirprosjekter i CAS-stilen (clean and simple) noe hun lager så ofte. Pia lager ofte blomster til papirprosjektene selv – hun liker godt at blomstene passer til papirene hun bruker. 

Pia finner ofte inspirasjon til kortene hun lager på nettet, men av og til kan det være nok at hun finner fram papirene hun vil bruke så kommer inspirasjonen av seg selv. Opp gjennom årene har Pia vært designer for flere forskjellige firmaer og butikker. Nå er Pia designer for Craft and You design, Stempelglede og Wycinanka. I tillegg er hun på Sizzix product placements team.

Den perfekte gaven til en hobbyfotograf? Kamera i papir laget av Pia.
Kort med matchende eske.
Romantisk og feminint kort i duse farger.

Du kan se mer av det Pia lager på hennes blogg som du finner her: 
PiaBau

Pinterest: Pia Baunsgaard
Instagram: piabaunsgaard

 

Foto: Pia Baunsgaard
Publisert med tillatelse

 

Hanne Vinding, Danmark
Semifinalist 4, Danmark: Hanne Vinding

Hanne Vinding bor i Billund sammen med hennes mann og to barn på henholdsvis 26 og 23 år. Til daglig arbeider Hanne som privat dagpleier – en dagpleie som hun driver sammen med sin mann og tilsammen passer de ti skjønne barn i alderen seks måneder til tre år. 

Hanne startet med papirhobby i 1998 – først med papirklipp og senere med kortlaging og scrapbooking. Hanne synes papirhobby er spennende og interessant siden man kan personliggjøre prosjektene, fortelle historier og gjemme på gamle minner. 

Siden 2013 har Hanne samarbeidet med Danske Hospitalsklovner. Samarbeidet går ut på at Hanne lager og selger kort til inntekt for Hospitalsklovnene og de mange barn som de gleder på de de danske hospitaler. Kortene Hanne lager er til alle anledninger og fram til i dag har Hanne samlet inn 75.000 kroner til dette flotte formålet. 

Samarbeidet med Danske Hospitalsklovner startet etter at Hanne selv fikk de tett inn på livet. Hanne og hennes mann hadde fått et pleiebarn som de var innlagte med. Da så de hvilken stor forskjell Hospitalsklovnene gjør for barna på barneavdelingene og Hanne bestemte seg da for å undersøke hvordan hun kunne bidra til Hospitalklovnenes flotte arbeid.

Hannes stil favner vidt og hun er alltid på utkikk etter nye idéer og inspirasjon. Hun blir blant annet inspirert av nåtidens trender som hun setter stor ære i å fortolke på sin egen måte. Det kan for eksempel være gjennom å gi det et vintagepreg eller et mer moderne inntrykk. For øyeblikket er Hanne svært interessert i Dutch Doobadoo som hun synes gir mange forskjellige interessante muligheter.

Et “Dutch Doobadoo”-kort Hanne har laget.
Sjarmerende og tidsriktig kort.
Til venstre: Hospitalsklovnen Tut. Til høyre: Gutten i sengen er et av Hannes tidligere dagpleiebarn. Han hadde stor glede av klovnene da han var innlagt på sykehuset.

 

Du kan se mer av det Hanne lager på hennes blogger som du finner her: 
ScrapBillund
Danske Hospitalsklovne

Facebook: Klovnekort

 

Foto: Hanne Vinding
Publisert med tillatelse

 

 

Tidsplanen videre: 
20. februar – 6. mars: Semifinale – Danmark.
6. mars – 20. mars: Semifinale – Norge.
20. mars – 3. april: Semifinale – Sverige.
3. april – 30. april: Finale «ÅSS2016».
6. mai 2017: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2016”.


Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse fire danske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. 


 


 


Tags:

Posted

Translate »