Semifinale 1 – “Årets skandinaviske scrapper 2017”

Da er vi klare for den første semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”.  “Årets skandinaviske scrapper” er en hederspris til en person som inspirerer andre til å fortsette eller starte med papirhobby. I denne semifinalen er det de tre danske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den danske finalisten møte finalistene fra de norske og svenske semifinalene. Du kan stemme i den danske semifinalen fra 21. februar til 7. mars kl. 23.59. Du finner avstemmingsskjema nederst i innlegget. Vi ønsker alle våre danske semifinalister lykke til!

SEMIFINALIST 1, DANMARK: LISSY NEDERGAARD FREDERIKSEN
Lissy startet med kortlaging allerede rundt år 2000 og det var særlig kort med 3D-motiv hun lagde. Senere utviklet kortlagingen seg i retning av vintagestilen og nå lager hun også ofte enklere kort med motiv laget med stempler fra Hero Arts. Lissy er spesielt glad i å designe filer til digitale kuttemaskiner og hun hjelper gjerne andre i å komme i gang med å bruke disse slik at de får like stor glede av maskinen som det Lissy selv har.

Jeg er en pige i min bedste alder, årgang 1953, med masser af tid til min hobby og familie, som består af mand, to børn, svigerdatter og 5 børnebørn… og så er lange gå og cykelture, noget jeg dyrker meget sammen med min mand. Elsker at komme ud i naturen.

Jeg startede med at lave kort omkring år 2000, hvor det var 3d kort der hittede . Senere blev det vintage kort, jeg lavede mange af…på et tidspunkt var det så Hero Arts Stempler, som var min store interesse…. og dem bruger jeg stadig, når jeg får lyst til noget med stempler.

For cirka 4 år siden blev jeg ejer af en af de første Silhouette maskiner, som nu er udskiftet med en Cameo 3, og den er jeg vild med. Jeg elsker processen i at designe filer (kommer nok af at jeg altid har interesseret mig for PC)… ser You Tube videoer til morgen kaffen, så jeg kan lære nye processer til silhouette programmet. Jeg laver mange æsker  til diverse ting, såsom chokolade, lys, julekugler mm. At trace en figur er jeg også vild med, så mine børnebørn får en del Pokemon og andre figurer skåret ud i Vinyl.

Når jeg skal lave et kort, bliver det meste skåret og skrevet  på Cameo… og  nogle med lidt Print and Cut. OG så nyder jeg at kunne hjælpe andre med deres spørgsmål til Silhouette programmet ….vil gerne at så mange som mulig får ligeså megen glæde af deres Cameo, som jeg har.

Farvelægning med mine farveblyanter er  hyggelig, så det gør jeg også engang i mellem, når jeg vil lave lidt andre type kort.

Min stil er enkelt og uden for megen pynt… kan godt li at enkeltheden og de  smukke papirer, er det man  ser.

Mange af mine ting bliver jeg inspireret af på Pinterest, You Tube og Blogge rundt om i verden.. og når jeg ser noget chokolade eller lignende, bliver jeg inspireret til at lave æsker dertil.

Hvis du vil se nogle flere af mine kreationer kan du finde dem her:
Nedergaards Scrapblog
Pinterest: Nedergaard
Pinterest: Nedergaard – Silhouettecameo

Og på Facebook i flere grupper (I Love Silhouette for os i Scandinavien, Scrapsisters 2, Kort og Scrap Inspiration )

SEMIFINALIST 2, DANMARK: JYTTE GRUND JENSEN
Jytte er glad i gjenbruk, både til henne selv, hennes hjem og til hennes kjære papirhobby. Hun startet med å scrappe for rundt åtte år siden, men har alltid elsket å klippe og lime. I dag lager Jytte for det meste kort, og en stor del av kortene hun lager donerer hun til veldedige formål. Jytte beskriver seg selv som nyskjerrig og hun har prøvd seg litt fram innenfor de fleste stilarter. 

 
1) Hvem er du:
Jeg hedder Jytte, er født i 1963 og jeg bor i Odder i Danmark. Jeg arbejder på kontor i 2 forskellige deltidsstillinger, – og i min fritid går en stor del af tiden med at scrappe. Jeg holder meget af at shoppe i genbrugsbutikker – både til mig selv, mit hjem og min hobby.
 
2) Når begyndte du med papirhobby:
Helt fra jeg var barn, har jeg elsket at “klippe og klistre” – og jeg kan slet ikke forstille mig at skulle undvære det. Jeg begyndte at scrappe for ca. 8 år siden. Min blog: Kort og andet godt
 
3) Hva slags papirhobby holder du på med:
Jeg begyndte at skære uroer i midten af 80’erne, senere blev det til kort – og i dag laver jeg “næsten alt” indenfor scrappe-hobbyen. Jeg laver stadig mest kort, og en stor del af dem donerer jeg til velgørenhed. Jeg laver også tags, mixed media, art journaling, æsker m.m., men kortene er min favorit. 

 

 
4) Beskriv din stil for oss:
For nogle år siden lavede jeg stort set kun vintage og shabby chic, men i dag vil jeg kalde mig selv for en “all-rounder” scrapper. Jeg bevæger mig nysgerrig rundt i forskellige stilarter: Vintage, shabby chic, CAS, mixed media – selv steampunk har jeg snuset til. 
Jeg er vild med detaljer, lag på lag og jeg bruger meget tid på hver eneste projekt.
 
5) Hva inspirerer dig:
Jeg bliver først og fremmest inspireret af andre scrappere og jeg bruger masser af tid på YouTube og Pinterest. Jeg bliver også inspireret af årstiderne og selvfølgelig af nye scrapmaterialer. 

SEMIFINALIST 3, DANMARK: JANNI HANSEN
Janni har vært kreativ de siste elleve årene, og de siste to årene har hun vært oppslukt av fargelegging med Copics og kortlaging. Hun har også tidligere holdt mye på med Project Life og scrapping. Janni er ikke i tvil om hvilken stil hun har på papirprosjektene – det er CAS (Clean and Simple). Denne stilarten kombinerer hun med masse pasteller og shakerkort med sequins. 

Hej, jeg hedder Janni, er 40 år og bor på Amager med min søn Benjamin på 8 år. Til dagligt sidder jeg som Nordisk kundeservice specialist i et kreditkortselskab. (Kreditkort om dagen og fødselsdagskort om natten – super plat men også lidt sjovt!)

Jeg er bidt af den mest fantastiske hobby, og jeg ved ikke noget bedre end at kunne sætte mig ved mit lille skrivebord i hjørnet af stuen så snart der er tid til det. Jeg tror jeg har været bidt af det kreative de sidste 11 år. De sidste 2 år har jeg været total opslugt af at farvelægge med Copic Ciao/Sketch og lave fine kort. Jeg har også lavet rigtig meget Project Life og Scrap – men det er lagt på hylden for en stund.

Min stil er helt klart CAS (Clean and Simple) i masser af pasteller og shaker kort med skønne sequins. Jeg er også blevet ret glad for at lege med Distress Oxides her på det seneste, synes man kan lave de flotteste baggrunde med dem.

Jeg er med på Craftin Desert Divas Designteam, og det har jeg været snart 1 år. Jeg er super glad for at været på teamet, specielt fordi jeg er faldet totalt for deres designs af stempler, dies og stencils. Tidligere var jeg også med på Krumsprings DreamTeam indtil det desværre lukkede.

Inspiration henter jeg fra designteamet jeg er på, Instagram, Pinterest og forskellige grupper på Facebook.

Jeg deler mine projekter og kort her:
Instagram: Mit Kammer 
Facebook Mit Kammer

Her er 3 af mine nyeste favorit projekter og nederst et billede jeg har taget til min Facebook side – et billede jeg er rigtig glad for da det viser mange af de kort jeg har lavet igennem årene.

AVSTEMMING
Den danske semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017” varer fra i dag og fram til 7. mars.

Tidsplanen videre er som følger: 
7. mars – 21. mars: Semifinale – Norge.
21. mars – 4. april: Semifinale – Sverige.
11. april – 25. april: Finale «ÅSS2017».
 5. mai 2018: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2017”.

Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse tre danske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”. 
– Vi oppfordrer alle til  å stemme på sin favoritt videre i kåringen, og det er fullt mulig å oppfordre så mange som mulig til å gjøre det samme.

 

 [yop_poll id=”50″]

 

Vignett: Marit Pedersen, The Paper Crafting
Foto: Lissy, Jytte og Janni
Publisert med tillatelse


Tags:

Posted

Translate »