Semifinale 3 – “Årets skandinaviske scrapper 2017”

Da er vi klare for den tredje semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”.  “Årets skandinaviske scrapper” er en hederspris til en person som inspirerer andre til å fortsette eller starte med papirhobby. I denne semifinalen er det de tre svenske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den svenske finalisten møte finalistene fra de danske og norske semifinalene. Du kan stemme i den svenske semifinalen fra 21. mars til 4. april kl. 23.59. Du finner avstemmingsskjema nederst i innlegget. Vi ønsker alle våre svenske semifinalister lykke til!

- Advertisement -

SEMIFINALIST 1, SVERIGE: MARIA ANTONSEN
Maria begynte med papirhobby i 2011 og hun holder på med både kortlaging og scrapbooking. Maria inspireres av vakre papir, fine stempler og bilder. Hun finner også inspirasjon i hobbymagasin og hos andre som holder på med papirhobby. Marias prosjekter har gjerne mange detaljer, glitter og som hun skriver – glamour. 

Vem är jag, lite om mig själv.
Jag är en kvinna på 48 år som bor tillsammans med min make och våra 5 katter söder om Göteborg. När jag inte scrappar så arbetar jag inom skolan som extra personalresurs på mellanstadiet med åk 4-6. 

Jag är en väldigt glad, positiv och social person. Scrapbooking för mig är som meditation för själen, så istället för att åka på Spa weekend; åker jag på scrapbookingträff.

När jag började med min pappershobby
Jag började med min hobby år 2011 och började med att tillverka inbjudningskort till bröllop, men intresset har funnits där hela livet men har ökat som en lavin.

Vad för pappershobby?
Scrapbooking, mixed media, LO. Tillverkar mest kort men har även blivit en del tavlor som ex. doptavla. Färglägger stämplade motiv och bakgrunder mer än gärna. Gillar att utmana mig med nya tekniker och använda olika material.

Ingen speciell stil
Jobbar inte i någon speciell stil, utan kan lika gärna jobba med mixed media som att göra LO eller kort, men det jag gör jag med mycket detaljer, glitter och gärna glamour jag är mycket noga med mina färgval.

Vad inspireras jag av
Det jag inspireras av kan vara vackra papper, fina stämplar eller också ett vackert fotografi. Får även en del inspiration av pysseltidningar och andra pysslare.

Facebook: ScrapMia

 

SEMIFINALIST 2, SVERIGE: ANETHE HELLSTRÖM
Anethe begynte med scrapbooking i 2006 og har holdt på med det siden. I starten lagde hun mest layouts, men har nå begynt å lage mer kort. På slutten av 2016 flyttet Anethe og fikk da eget hobbyrom – noe hun er svært glad for. 

Jag började med scrapbooking 2006 och har hållit på sedan dess. I början gjorde jag mest LO’s men nu har jag gått över till att så gott som enbart göra kort. I december 2016 flyttade familjen till hus och då fick jag ett helt eget pysselrum som jag är väldigt glad över.

Jag gillar att göra välarbetade kort och försöker utmana mig själv genom att använda färger som jag normalt inte skulle välja.

Jag älskar att prova på nya kortvikningar så jag försöker att göra tutorials på de som jag provar, för jag gillar att inspirera andra att skapa och vill visa att ibland ser saker svårare ut än vad de är. Min utmaning för mig själv i år är att färglägga stämplar, för det är något som jag behöver träna lite mer på.

Blogg: Created by Ladybug


SEMIFINALIST 3, SVERIGE: ANNA-LENA NILSSON
Anna-Lena begynte med papirhobby i 2010. Hun bruker ofte vanlig kartong fra pappesker og lignende på prosjektene sine. Anna-Lena inspireres ofte av ting hun ser rundt seg i hverdagen når hun scrapper, og hun vil at prosjektene skal være til nytte. 

Jag ör 53 år och bor i Skåne, i en liten by som heter Ljungbyhed. Jag började 2010. Jag älskar att bygga saker av helt vanlig brun kartong. Många projekt har hamnat i papperskorgen men vissa har blivit riktigt bra och jag undervisar gärna och håller kurs.

Jag inspireras ofta i vardagen, då jag kan se ett objekt och sedan försöka bygga något likvärdigt i kartong. Helst vill jag att mina alster ska kunna användas o brukas.

Anna-Lena har en egen liten hobbybutikk som heter ROX Stamps
AVSTEMMING
Den svenske semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017” varer fra i dag og fram til 4. april. 

Tidsplanen videre er som følger: 
21. mars – 4. april: Semifinale – Sverige.
11. april – 25. april: Finale «ÅSS2017».
 5. mai 2018: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2017”.

Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse tre svenske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”. 
– Vi oppfordrer alle til  å stemme på sin favoritt videre i kåringen, og det er fullt mulig å oppfordre så mange som mulig til å gjøre det samme.

[yop_poll id=”52″]

 

Vignett: Marit Pedersen, The Paper Crafting
Foto: Marie, Anethe og Anna-Lena
Publisert med tillatelse

 

- Advertisement -

Translate »