Semifinale 2 – “Årets skandinaviske scrapper 2017”

Da er vi klare for den andre semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”.  “Årets skandinaviske scrapper” er en hederspris til en person som inspirerer andre til å fortsette eller starte med papirhobby. I denne semifinalen er det de tre norske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den norske finalisten møte finalistene fra de danske og svenske semifinalene. Du kan stemme i den norske semifinalen fra 7. mars til 21. mars kl. 23.59. Du finner avstemmingsskjema nederst i innlegget. Vi ønsker alle våre norske semifinalister lykke til!

- Advertisement -

SEMIFINALIST 1, NORGE: IDA BIRGITTE WELDINGH EFTEDAL
Ida begynte med scrapbooking da hun bodde i USA på 80-tallet og i 2010 bestemte hun seg for å starte egen nettbutikk, som i 2013 også ble til en fysisk butikk. Butikken heter Scrappehjertet og ligger i Stavern. Det er scrapbookingen som ligger Idas (scrappe)hjerte nærmest, og det er fordi hun er så glad i bilder. I det siste har hun også begynt med Project Life og det har gitt henne en gylden anledning til å bruke enda flere av bildene hun liker så godt. 

Jeg heter Ida og snart 52 år, bor i Stavern og driver Scrappehjertet.no, som er både nettbutikk og fysisk butikk. Jeg har 2 sønner, min eldste er 23, han er i full jobb, men neste år har han søkt på skole i Japan og min yngste på 19 går på Universitetet i Tromsø.

Jeg begynte vel med scrapbooking da jeg bodde i USA på 80-tallet. Men når jeg flyttet hjem var det ingen som drev med det her inntil noen av mine venninner begynte å scrappe hos butikken Gode minner i Tønsberg. I 2010 bestemte jeg meg for å åpne min egen nettbutikk og i 2013 ble det også fysisk butikk. I 2010 mistet jeg hele lageret i husbrann, og høsten 2016 ble jeg alvorlig syk, så det har vært noen utfordringer underveis, men jeg har fantastiske ansatte og designteam og butikken øker omsetningen vært eneste år siden vi åpnet.

Jeg lager kort når jeg må, men jeg har bestandig vært glad i bilder og LO. Lager album til barn, venninner og så videre. Er vi på ferie kan jeg ta hundrevis av bilder og det er det som er viktig for meg. Har begynt med Project life, for da kan jeg bruke enda flere bilder. Synes det var vanskelig i begynnelsen, men jobber med saken.

Jeg lager ofte tags av rester, men dessverre så får jeg ikke scrappet så mye som jeg vil, butikken krever mye av min tid.

Jeg spurte en venninne om hun kunne beskrive min stil, og det ble: Klassisk ren med lekende elementer……. Mitt design team, alle kundene i butikken og alle som kommer på treff i Stavern er mine inspirasjonskilder. Det er mange fantastiske scrappere der ute!

Link til Scrappehjertet: 
Scrappehjertet – blogg
Scrappehjertet

SEMIFINALIST 2, NORGE: ÅSHILD HALVORSEN
Åshild er kjent for mange skandinaviske scrappere og kortlagere, ikke bare fordi hun lager flotte papirkreasjoner, men også fordi hun er en av redaktørene i “Ett trykk”. Åshild er en erfaren papirkunstner og har holdt på med papirhobby de siste fjorten årene. Hun har vært innom det meste innen papirhobby, men det hele startet med kortlaging og det er også kortlagingen som ligger hennes hjerte nærmest den dag i dag. Kortene hennes er gjerne laget i en grafisk stil og hun er veldig glad i å lage egne bakgrunner. 

Hvem er du?
Jeg heter Åshild Halvorsen, er 44 år og bor på Røra, 10 minutter nord for lottomekka Verdal’n. Her deler jeg hus med samboeren min. Jeg har for tiden kontor hjemme, og her scrapper jeg og lager scrappebladet Ett trykk.

Fortell litt om deg selv.
Jeg er et menneske som lever sterkt og intenst, og veldig ofte bobler jeg over av mer eller mindre brilliante ideer som jeg bare må teste ut. Jeg pleier å si at jeg er en utålmodig sjel, men jeg tror kanskje det er mer riktig å si at jeg er nysgjerrig – for jeg syns det er moro med nye ting. Jeg kommer fra en kreativ familie og er flaska opp på både musikk og diverse «formingsaktiviteter». Jeg har sunget helt siden det kom litt mer enn hyling ut av kjeften på meg, og jeg har alltid likt å skape ting. Jeg har flyttet mye, både innen- og utenlands og er glad i å reise. Etter noen år i utlandet, visste jeg ikke hva jeg skulle bli når jeg ble stor – og endte opp på lærerskolen selv om jeg allerede da visste at det ikke var det jeg ville jobbe som. Etter noen år i forskjellige lærerjobber, smalt jeg inn i den berømmelige veggen. Det gjorde ikke godt, for å si det sånn, men aldri så galt at det ikke er godt for noe – det ble starten på livet som scrapper. Nå er jeg så heldig å ha hatt scrapping (Ett trykk) som jobb i mange år. Det har vært et eventyr – kanskje aller mest med tanke på alle de fine folka jeg har fått bli kjent med.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg var en råtass på å skrible, klippe og lime i skoledagbøkene på ungdomskolen, men det var først i perioden som sykemeldt at jeg ei venninne introduserte meg for stempling. Noen søte Panduroengler, litt farga kartong og sølvfarget blekkpute – en forsiktig, men raskt altoppslukende start. Det er 14 år siden nå, og utstyrsbunken har vokst en smule siden da… I begynnelsen var kortlaging synonymt med teknikker. Vi embosset, vi lagde bakgrunnene selv, vi klisset og klæsjet og delte alt vi kom over av ideer og teknikker med de andre som «bodde» inne på Rubberstampsforumet. En fantastisk periode! Så ufattelig moro det var å ha så enormt mye uprøvd foran seg – tusen teknikker og stadig nye produkter. Perfekt for en nysgjerrig sjel som meg.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Herlighet, jeg hopper og spretter fra det ene til det andre! Jeg startet med kortlaging, ble nysgjerrig på scrapping, oppdaget art journaling, ble hekta på ATC-bytting og begynte plutselig å male bilder. Så kom lommescrapping for fullt og jeg måtte jo prøve det også – uten at jeg ble særlig hekta… Jeg har stått på nippet til å hive meg ut i planner-bølgen også, men har innsett at jeg kun fikk til almanakkgreia når jeg holdt på med skoledagbøkene. Nå priser jeg meg lykkelig for at telefonen min er så smart at den har kalender og avtalebok, sånn at jeg kan holde styr på livet mitt sånn mens jeg pusler med det det hele startet med – kortlaging. For det er der jeg er nå.

Beskriv din stil for oss.
Jeg lurer på om jeg har vært en leken amerikaner i et tidligere liv, for jeg ser at stilen min nok ligner mer på den mange amerikanske har enn den som er mer typisk for Skandinavia. Jeg er skikkelig dårlig på pasteller, blomster og blonder, men en råtass på farger og den litt mer grafiske stilen. Jeg har gitt opp fargelegging, men koser meg glugg med å lage egne bakgrunner i litt mer artsy stil. Jeg liker å eksperimentere, og det vises nok igjen i både fargekombinasjoner, bruk av mønsterark og måten å pynte kortene mine på. Jeg elsker fine tekster med litt mening, så tekststempler ligger mitt hjerte nært. I perioder er jeg fæl til å drodle på alt jeg lager, mens andre ganger elsker jeg clean & simple.

Hva inspirerer deg?
Stilige fargekombinasjoner, restepapir, nye teknikker, andre scrappere… Samtidig er nok veldig mye av det jeg lager inspirert av hvilket humør jeg er i. Jeg startet scrappingen med å bruke den terapeutisk. Det gjør jeg fortsatt den dag i dag, selv om mye av det jeg lager, er ting jeg «må» lage til Ett trykk. Det å kunne forsvinne inn i scrappeland, er en fantastisk medisin mot gruff og kaos. Da bruker jeg farger som appellerer til meg der og da, tekster som gi mening og fokus og gjerne teknikker hvor jeg må bruke hendene aktivt. Klin og klæsj er undervurdert!

Jeg deler tingene jeg lager her:
Kreativt uttrykk
Kreativt uttrykk (blogg)
Instagram: aashildh

SEMIFINALIST 3, NORGE: CATHRINE SANDVIK
Cathrine finner mye positivt påfyll og glede i papirhobbyen. Kreativitet har alltid vært viktig for henne og det første møtet med scrapping var da hun og ei venninne ble med på et kurs i embossing. Cathrine lager stort sett kort og karakteriserer sin egen stil som romantisk Shabby Chic. Likevel er det hos scrappere med en helt annen stil Cathrine som oftest finner inspirasjon og hun gleder seg over å få være med i ulike Design Teams hvor alle har sin særegne stil. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv. 
Jeg heter Cathrine Sandvik, er 44 år og kommer fra Bodø. Jeg er utdannet operasjonssykepleier, men er hjemme på fulltid nå. Dette gir tid og rom for hobbyen min! Føler meg kjempeheldig som har denne muligheten. Jeg har vært, og er med i ulike designteam. Det har vært svært viktig for meg. Å ha deadlines og kjenne at noen stiller krav til meg gir meg det lille ekstra dyttet som gjør at jeg ønsker å være kreativ og bruke tid på hobbyen min. Jeg har stor tro på at vi mennesker har behov for å å fylle dagene med ting som gir påfyll og glede, og det gir denne hobbyen i aller høyeste grad meg!

Når begynte du med papirhobby? 
Kreativitet har vært viktig for meg. Har alltid likt å male. Lånte mammas symaskin som lita jente, og be tiltrukket av alt som gav mulighet for å kreere. Mitt første møte med scrapping var da jeg og ei venninne ble med på embossingkurs. Ren magi syntes vi da! Jeg kjøpte et skjærebrett, et stempel, en stempelpute og embossingpulver. Tingene mine fikk plass i en liten eske. Så lagde jeg etterhvert en blogg. Dette mener jeg var i 2011. Etter dette tok papirhobbyen mere og mere tid, og ble viktig for meg. Jeg hadde da fått plass i et par designteam og behøvde en platform for å få vist fram prosjektene mine. Nå trenger jeg litt mere plass til tingene mine. En eske er ikke nok for å si det sånn 😉

Hva slags papirhobby holder du på med? 
Jeg lager stort sett kort. En og annen eske inni mellom, men ikke så ofte. Jeg har flørtet litt for meg selv med lerret. Det blir det desverre ikke så alt for mye av, men mixed media fascinerer meg veldig.

Beskriv din stil for oss. 
Å sette seg selv i bås er vanskelig, men jeg mener jeg stort sett har en romantisk, shabby chic stil. Elsker å lage clusterkort og bruker mye tid på hvert enkelt kort når jeg holder på. Blonder, blomster og vintagebilder brukes ofte. Er også glad i chipboards, rammer og perler av ulike slag. Liker å kombinere mixed media og shabby stilen også. Jeg tiltrekkes ofte duse pasteller, men noen få ganger klinker jeg til med noe fargesterkt. Det er så herlig å tre ut av det vante innimellom!

Hva inspirerer deg? 
Det underlige er at jeg oftest besøker andre scrappere med helt annen stil en meg selv! Hvorfor det gir inspirasjon er vanskelig å svare på. Kanskje det er behovet for å se noe helt annet enn det jeg selv gjør? Kan se i timesvis på mixed media prosjekter og filmer. Jeg lurer på om det er noe med å se andres kreative prosess som gir påfyll og inspirasjon. Ellers titter jeg i blogger, besøker Pinterest eller You Tube. Spesielt om jeg selv har litt scrappetørke. Jeg er også heldig som får være en del av ulike designteam hvor alle har sin særegne stil og det inspirerer meg masse!
 Cathrines papirprosjekter finner du her: 
Cathrines hjerte
Instagram: cathrine_sandvik
Pinterest: Cathrine Sandvik

AVSTEMMING
Den norske semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017” varer fra i dag og fram til 21. mars.

Tidsplanen videre er som følger: 
21. mars – 4. april: Semifinale – Sverige.
11. april – 25. april: Finale «ÅSS2017».
 5. mai 2018: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2017”.

Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse tre norske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2017”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2017”. 
– Vi oppfordrer alle til  å stemme på sin favoritt videre i kåringen, og det er fullt mulig å oppfordre så mange som mulig til å gjøre det samme.

 

[yop_poll id=”51″]

 

Vignett: Marit Pedersen, The Paper Crafting
Foto: Ida, Åshild og Cathrine
Publisert med tillatelse

 

- Advertisement -

Translate »