SEMIFINALE 2 – NORGE: “ÅRETS SKANDINAVISKE SCRAPPER 2016”

0 3,470

Da er vi klare for den andre semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. I denne semifinalen er det de fire norske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den norske finalisten møte finalistene fra de danske og svenske semifinalene. Du kan stemme i den norske semifinalen fra 6. mars til 19. mars kl. 23.59. Vi ønsker alle våre fire norske semifinalister lykke til!

Silje Kristin Aunan, Norge

Semifinalist 1, Norge: Silje Kristin Aunan

Den første semifinalisten fra Norge heter Silje Kristin Aunan og bor på Inndyr i Gildeskål kommune. Silje er glad i å bruke tid ute i naturen, gjerne med kamera og hun tar bilder av solens farger, fjell og noen ganger en selfie eller to. Hun har ofte med seg selskap i form av to- eller firbeinte venner på turene sine. Ellers så er Silje glad i å spille volleyball, både på grunn av utfordringene spillet gir og på grunn av samhørigheten i laget. Hun er også glad i å bake, lese og utfordre seg selv og ta sjanser. Silje forteller også at hun kan være pratsom, sta og nyskjerrig. 

Silje startet med papirhobby høsten 2013. Hun hadde da blitt med en venninne inn på en liten koselig hobbybutikk i Bodø. Da Silje kom inn døren der var det som om et nytt univers åpnet seg for henne. Farger, blomster, stempler og dekorasjoner i lange baner. Noen dager senere ble det første skjærebrettet kjøpt inn sammen med mønsterark fra Maja Design, kartong fra Bazzill og blomster fra Papirdesign. Silje er glad i å lage 3D-prosjekter, dekorere og lage bokser, CAS-kort og kort med flere lag. Hun liker å gjenbruke ting og mange av boksene hun bruker har hatt et tidligere liv som emballasje til mobiler, solbriller og andre duppeditter. I tillegg liker Silje å lage CAS- (clean and simple) og maskuline prosjekter. Mye av det hun lager blir gitt bort i gave da hun liker å glede andre. 

Silje forteller at detaljene på det hun lager er svært viktig, om de er enkle eller det å dekorere alle sidene på en boks, er detaljene alfa og omega for henne. Detaljene tilfører det lille ekstra i uavhengig av hvilket papirprosjekt man lager, og er med på å løfte det som er vanlig til å bli mer unikt. Silje kan ofte finne inspirasjon på shoppingrunder, enten det er hos Søstrene Grene eller på et loppemarked. Hun vil også anbefale at man blir med i ulike Design Teams fordi det gir erfaringer som er både utfordrende og utviklende for en papirkunstner. Silje har alltid hatt den innstillingen som at man må utforske mulighetene som ligger i papiret som medium. Det er kun papir og man kan utforme det akkurat slik man ønsker. 

Rustikt med mange flotte detaljer.
Nydelige kofferter i babyblått laget av Silje.
“Velkommen til verden” – et nydelig prosjekt i sarte pastellfarger laget av Silje.

Du kan se mer av det Silje lager på hennes blogg som du finner her:
Mitt Lille Papirverksted

Pinterest: Silje Aunan

 

Foto: Silje Kristin Aunan
Publisert med tillatelse

 

Kirsten Hyde, Norge

Semifinalist 2, Norge: Kirsten Hyde

Vår andre norske semifinalist er Kirsten Hyde. Kirsten er 42 år og bosatt i Ski, like sør for Oslo. Kirsten er utdannet lærer og spesialpedagog og har tidligere vært aktiv speider og speiderleder i mange år. Kirsten forteller at “3D bygging med papp og papir tok litt av fra 5-års alderen. Jeg har også laget album og kort siden jeg var liten. Men jeg pleier å si at jeg har drevet med «Scrapping» i 12 år. Det var da jeg tok mitt første layoutkurs. Scrappingen tok for alvor av for meg da jeg deltok i semifinalene og finalerunden i The European Scrap Battle i 2013”. Kirsten prøver også stadig ut nye ting, prøver og feiler for å finne ut av nye teknikker og stiler. Hun tar kurs og prøver å videreutvikle det hun har lært. Kirsten lager både 3D prosjekter etter eget design, mixed media, kort, pop up kort, layouter, PL og alter. Hun liker å se at ting fungerer og har laget både bil med strikkmotor, platespiller som fungerer, pariserhjul som går rundt, vindmølle som produserer strøm og kobler ofte lys i flere av prosjektene sine. Det er et stort spenn i stilarter og teknikker.

For Kirsten er ikke scrapping en hobby lengre, scrappingen har blitt en kunst og en livsstil, en “jobb” uten betaling. Kirsten er designer for Kaisercraft fra Australia og LDRS Creative fra Amerika. I tillegg er hun teamleder og bloggansvarlig for den norske butikken Hobbykunst og gjestedesigner for Ett Trykk og The Paper Crafting. Kirsten har fått mye inspirasjon fra sine foreldre som tidlig motiverte henne til å stå på og kom med nye idéer. Ellers blir Kirsten inspirert gjennom synsinntrykk i det daglige og av andre scrappere, både nybegynnere og mer erfarne. Hennes aller største inspirasjon er imidlertid venninnen Gunn-Eirill som også er nominert her.

Kirsten har undervist i kunst og håndverk i mange år, og har også holdt mye ulike kurs i papirbretting, kort, layout, mixed media og bruk av Silhouette-maskin. Kursene har vært tilrettelagt både for barn, ungdom og voksne. Kursene har vært tilrettelagt for nybegynnere og viderekommende. Hun lager i tillegg en del maler og tutorialer som publiseres i blogg og på You Tube.Kirsten har også arrangert treff, og vært en av de hovedansvarlige bak Golstreffet. 

Denne kjolen designet Kirsten til Prima sin DT søknad, våren 2015 med Bella Rouge kolleksjonen til Prima.
Dette er et Mixed Media-lerret på 40cm x 70cm x 2cm. Bildet er laget av ark og blomster fra Prima, i tillegg til masse gamle symaskindeler. Bildet er av Kirstens lille hund, som hun mistet i sommer.
Kirsten liker å lage bokser fra bunnen av. Ofte har boksene en litt annerledes form. Papirserien er inspirert av 60-tallet, med “Flower Power” og kameraer. Derfor ble boksen seende ut som et vintagekamera. Bussen er inspirert av “Flower Power”-arkene. Dette er laget til finalerunde for Kaisercraft sin Design Team 2016/2017.

Du kan se mer av det Kirsten lager på hennes blogg som du finner her:
My Craft and Garden Tales

Pinterest: Kirsten Hyde
You Tube: Kirsten Hyde
Instagram: kirstenghyde

 

Foto: Kirsten Hyde
Publisert med tillatelse

 

Susanne Halseth, Norge

Semifinalist 3, Norge: Susanne Halseth

Susanne Halseth er 29 år og bor på Skoppum. Der bor hun sammen med sin mann og tre barn. Susannes første scrappeprosjekt var å lage invitasjoner til hennes eget bryllup i 2009, men det var ikke før i 2011/2012 at hun for alvor startet med papirhobby. Susanne foretrekker å lage kort, notatbøker og ulike bretteprosjekter. Hun liker aller best å lage kort i “søte” farger med mye blomster, glitter, Gesso og søm. Susanne liker utfordringer og vil alltid prøve ut nye ting innenfor hobbyen. 

Susanne forteller at hun alltid har hatt en forkjærlighet for Kort & Godts produkter og at hun føler seg svært heldig som får være med i Kort & Godts Design Team. I 2017 er Susanne også gjestedesigner for Ett Trykk (Norsk stempelblad).

Susannes stil varierer etter dagsform og hva hun blir inspirert av. Hun finner ofte inspirasjon i bilder av kaker, brudekjoler, interiørbilder og lignende. Det er fargene på bildene eller følelsene bildene gir som inspirerer Susanne og vekker kreativiteten. Susanne blir også veldig inspirert av alle de flinke scrapperne hun følger på Instagram og Facebook. 

Romantisk og feminint. Notatblokk laget av Susanne.
Eksplosjonskort med en nydelig bryllupskake på innsiden.
Elegant og lekkert kort i duse blåtoner.

Du kan se mer av det Susanne lager på hennes blogg som du finner her:
susannehalseth.blogspot.no

Instagram: susannehalseth
Facebook: Susannes scrapping kort og hobby

 

Foto: Susanne Halseth
Publisert med tillatelse

 

Gunn-Eirill Gjelseth Rauan, Norge

Semifinalist 4, Norge: Gunn-Eirill Gjelseth Rauan

Vår fjerde og siste norske semifinalist heter Gunn-Eirill Gjelseth Rauan. Gunn-Eirill har scrappet i ti år, men har vært en del av det norske scrappemiljøet i fem år. Hun er veldig glad i scrappemiljøet i Norge og synes det er stort og flott. Gunn-Eirill holder kurs i flere landsdeler og hun lærer mye gjennom det og av kursdeltagerne sine. Gunn-Eirill setter stor pris på å få lære av andre, få nye idéer og gjøre ting på en annen måte enn den man ofte gjør selv. 

De siste to årene har Gunn-Eirill vært med i to store internasjonale Design Teams og hun setter stor pris på det. Hun sier: Det har vært en lærerik periode og hun har fått mange nye kontakter også i det internasjonale scrappemiljøet. Tilsammen har hobbyen ført til at Gunn-Eirill har fått mange nye venner i Norges langstrakte land, folk hun ikke ville fått kontakt med ellers. Det har beriket hennes liv og hennes kunstneriske utfoldelse.

Gunn-Eirill ønsker også en rette en stor takk til alle som nominerte henne og skrev så mye flott.

Kopp i nydelig hvitt og creme.
“Flower Power” – pastellfarget bil laget av Gunn-Eirill.
Elegant kjole i “Vintage”-stil laget av Gunn-Eirill.

Du kan se mer av det Gunn-Eirill lager på hennes blogg som du finner her:
Gunn-Eirill’s Paper Magic

 

Foto: Gunn-Eirill Gjelseth Rauan
Publisert med tillatelse

 

 

Tidsplanen videre: 
6. mars – 20. mars: Semifinale – Norge.
20. mars – 3. april: Semifinale – Sverige.
3. april – 30. april: Finale «ÅSS2016».
6. mai 2017: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2016”.


Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse fire norske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. 


 


 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More