Semifinale 3 – Sverige: “Årets skandinaviske scrapper 2016”

Da er vi klare for den tredje semifinalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. I denne semifinalen er det de fire svenske scrapperne som fikk flest nominasjoner til tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016” som skal konkurrere om finaleplassen. I finalen vil den svenske finalisten møte finalistene fra de danske og norske semifinalene. Du kan stemme i den svenske semifinalen fra 20. mars til 2. april kl. 23.59. Vi ønsker alle våre fire svenske semifinalister lykke til!

Lisbeth Bengtsson, Sverige.
Semifinalist 1, Sverige: Lisbeth Bengtsson

Lisbeth Bengtsson er 63 år og bosatt i Alingsås med sine to små hunder. Der fyller hun dagene med lufteturer, fargelegging og kortlaging. Når Lisbeth setter seg ned med sine Copics eller annet materiell er det som om verden forsvinner. Det er en fredfull avkobling å holde på med det beste hun vet. Lisbeth ble interessert i papirhobby da hun for tretten år siden fikk et håndlagd kort til sin fødselsdag. Hun hadde aldri sett noe slikt tidligere og hun begynte etterhvert å lage kort og layouts selv. Det er imidlertid kort Lisbeth liker best å lage. 

For tre år siden oppdaget Lisbeth Copics og tok noen fargeleggingskurs hos Kit and Clowder. Da fikk fargeleggingen en ny dimensjon, forteller Lisbeth. Siden den gang har hun også fargelagt med Distress Ink, Pan Pastel og nå sist Brusho. Lisbeth kan ikke få nok av farger og det er også beskrivende for hennes stil innenfor papirhobbyen. Lisbeth mener at hun har en egen stil på det hun lager, enten det er i CAS-stilen eller kort med blomster, die cuts og andre dekorasjoner. 

Siden august i fjor har Lisbeth vært medlem i Ching Chou Kuik’s Digital Stamps Design Team og hun er alltid nyskjerrig på å prøve ut nye teknikker innenfor pairhobbyen. Lisbeth finner inspirasjon ute i naturen og gjennom alle de flotte scrappegruppene som finnes på Facebook, Youtube och Pinterest.

Et kort som får en til å drømme seg bort. Nydelig laget i gule og lilla toner av Lisbeth.
Enkelt, elegant og effektfullt. Nydelig kort i en ren og enkel stil laget av Lisbeth.
Et kort inspirert av Østen? Flott kort i turkis hvor motivet er nydelig fargelagt og omringet av fine detaljer.
 
Du kan se mer av det Lisbeth lager på hennes blogg som du finner her:
Scrapylan
Instagram: lisbeth53
 

 

Foto: Lisbeth Bengtsson
Publisert med tillatelse 

 

Sari Hänninen, Sverige.
Semifinalist 2, Sverige: Sari Hänninen

Vår andre semifinalist er Sari Hänninen fra Gøteborg. Sari har holdt på med papirhobby i rundt tolv år og er veldig glad i å teste ut nye teknikker og metoder innen pairhobby. Sari lager alt fra enkle kort til prosjekter i Steam Punk eller Mixed Media-stil. Sari liker også godt å teste ut nye stemplingsteknikker som collagestempling og det å lage egne bakgrunner. 

Sari er en person som liker å ha noe å henge fingrene i og etter å ha holdt kveldskurs i 12 år ønsket hun å finne noe som kunne forene hennes forkjærlighet for kunst, det å skrive og det å fotografere. Det fant Sari i scrapbookingen i 2005-06 – det var en måte å ta vare på gamle minner og være kreativ i prosessen. Det startet med to stempler – et av en elefant og et annet av en edderkopp og senere har samlingen vokst til å omfatte omtrent halve huset, forteller Sari. 

Sari blir ofte inspirert av andre papirkunstnere og hun forsøker å holde på med hobbyen minst en gang i uken. I tillegg til å være kreativ selv er Sari også flink til å inspirere andre, gjennom blant annet flere Facebook-grupper, til å holde på med hobbyen. 

Collagestempling med fargetema.
“Shine” – Mixed Media-bilde i petroleumblått laget av Sari.
Eksperimentering med materiell, farger og dekorasjoner. Et bilde med maritimt tema laget av Sari.

Du kan se mer av det Sari lager på hennes blogg som du finner her:
The Norsu Girl
You Tube: Sari Hänninen

 

Foto: Sari Hänninen
Publisert med tillatelse

 

Jasmine Turandar, Sverige.
Semifinalist 3, Sverige: Jasmine Turandar

Jasmine Turandar går under navnet Noxine på nettet. Jasmine startet med papirhobby i 2012 etter noen års opphold. Siden 2012 har papirhobbyen betydd mer og mer for Jasmine. 

Jasmine har alltid vært kreativ på en eller annen måte, og hun har en forkjærlighet for å fargelegge og lage kort. Derfor blir det også kortlaging og fargelegging hun gjør aller mest av, og hun fargelegger motiv på kort som hun senere gir bort. Jasmine synes det er så fint å kunne glede noen med et personlig kort på bursdager og andre anledninger. 

Jasmines stil er stilren med romantiske innslag, men hun liker også å eksperimentere med andre stilarter. Hun finner inspirasjon overalt, også når hun minst forventer det. Det kan være midt inne i en film eller ute på tur i naturen, men også av det å se på andre verk. Jasmine bruker ofte Instagram og Pinterest når hun leter etter inspirasjon. 

Et lekkert og vinterlig kort i blått og hvitt laget av Jasmine.
“Cherish” – kort i utradisjonelle farger med vintagepreg.
Herlig kort med morsomt motiv og nydelig fargelegging.

Du kan se mer av det Jasmine lager på hennes blogg som du finner her:
Noxine

 

Foto: Jasmine Turandar
Publisert med tillatelse

 

Cecilia Gunnarsson, Sverige.
Semifinalist 4, Sverige: Cecilia Gunnarsson

Cecilia Gunnarsson (Cicci with the Pen) er vår fjerde semifinalist. Cecilia er 42 år gammel og hun bor i Sverige sammen med sin mann, to sønner og sin hund. Cecilia arbeider som gitarlærer på en kulturskole og hun elsker jobben sin. Cecilias far var kunster og Cecilia forteller at det var magisk å se han arbeide med et maleri. Faren oppmuntret alltid sine døtre til å tegne/male noe og Cecilia minnes at hun kunne bruke timesvis på tegning og maling som liten. Interessen for å skape noe og være kreativ har alltid vært der, forteller Cecilia. 

Cecilia begynte først med scrapping rundt 2002, men siden hennes eldste sønn ennå var liten da hadde hun ikke riktig tid til å fortsette. Gjennom årene ble det noen få kreasjoner uten at det helt tok løs den gangen. Men, for tre år siden oppdaget Cecilia Copics og ble helt betatt. Siden den gang har Cecilia fargelagt noe nesten hver dag. Cecilia elsker Copic Markers – de er så lette å ha med seg og bruke overalt, som foreksempel i sofaen mens resten av familien ser på TV. Siden man ofte føler at man har for lite tid til hobbyen er det så fint at man kan fargelegge litt hver kveld. Cecilia innrømmer gjerne at hun er avhengig av fargeleggingen. 

Cecilia finner inspirasjon hos andre papirkunstnere, fra musikk og i naturen. Hun elsker å lage egne bakgrunner til motivene, men sier at hun synes det er vanskelig å si at hun har en egen stil. Hun har vært teamleder for “Crafters Through the Craft Room Door” i snart to år og hun er også med i Designteamet til Crafts and Me. Tidligere var Cecilia med i Designteamet for Scrappers Delight. 

Eventyrpreget kort med flott motiv og en utrolig fargelegging.
I arktiske strøk – kort med søtt motiv, passende tekst og en fantastisk vinterscene laget av Cecilia.
Rocka motiv med passende bakgrunn og dekorasjoner på dette kortet.
Du kan se mer av det Cecilia lager på hennes blogg som du finner her:
Cicci With the Pen
 

 

Foto: Cecilia Gunnarsson
Publisert med tillatelse 

 

 

Tidsplanen videre: 
20. mars – 3. april: Semifinale – Sverige.
3. april – 30. april: Finale «ÅSS2016».
6. mai 2017: Kåring av “Årets skandinaviske scrapper 2016”.


Avstemmingen foregår som følger: 
– Du velger den av disse fire svenske scrapperne som du mener fortjener tittelen “Årets skandinaviske scrapper 2016”.
– Det er ikke anledning til å stemme mer enn en gang. 
– Etter at semifinalen er avsluttet vil vi offentliggjøre navnet til den som går videre til finalen i “Årets skandinaviske scrapper 2016”. 


 


 


Posted

Translate »