Shake it, baby – kortlavning

Shakerkort er sjove og bliver oftest brugt til jul eller til børn, men shakerkortet behøver ikke kun at være sjovt og kan også laves som et mere voksent kort.


Type projekt: Shakerkort
Anledning: Alle
Stilart: Layering, Floral
Teknikker brugt: Udstansning, Embossing, Farvelægning med stempelsværte
Pynt/dekor: Microbeads, Palietter,
Hovedfarve: lyslilla/lysegrøn
Udstyr som er brugt: Stempelbørste, Embossingfolders, Big Shot Stansemaskine.


Den bedste måde for mig på at lave et “voksent” Shakerkort, er at finde et motiv, som man ønsker bag Shaker-elementerne – det kan være et regulært motiv eller bare et smukt udsnit af et design-ark. Jeg havde valgt et udsnit af et designark, hvor der både er et motiv og noget foilet tekst. Det giver lidt ekstra spil.

Herefter skal der findes en vindues-form og en forside. Jeg havde fundet noget, for mig, nyt Linned karton med effekter. Den lyselilla her har et svagt perlemorsskær og en lille smule glitter og det karton ville jeg gerne prøve at embosse. Det blev mit valg til forside. Så jeg embossede først og stansede herefter hullet ud – dette gjorde at jeg lige måtte køre den en ekstra gang igennem med embossing folderen. En anden gang skal det gøres i omvendt rækkefølge.

Så skal der Acetate på, så der bliver et vindue – det klistrer jeg på med lim. Her efter kommer det lidt tricky – at skabe vægge på motivet og få gjort det klart til sætte sammen. Jeg bruger altid dobbeltklæbende foam, som jeg har købt i nogle tynde baner. Fordelen ved dem er, at de kan bøjes og derfor kan passe til alle former. Jeg satte dem tæt sammen, så der ingen sprækker er. Duppede indersiden med pudder, så fyldet ikke hænger fast i kanten. Kørte henover acetaten med med min pudder børste, så jeg fjerner elektriciteten. Så skal der hældes fyld på midten af motivet. Jeg lavede her en blanding af to slags microbeads og to forskellige palietter. Og så puttede jeg lidt lim på foam-kanterne, for at være sikker på, at de kan klistrer efter pudderbehandlingen. På med vinduet og ryst! Jeg elsker at se resultatet. Så skal der pyntes forside!
Jeg havde valgt at bruge Tim Holtz’s blomster dies. Jeg stansede dem ud i hvid karton, som jeg så farvelagde med stempelsværte med en makeupbørste. Herefter arrangerede jeg blomsterne og limede det øverste af dem, sådan at jeg kunne binde bånd om stilkene. 

Og så et par små skilte på! Og så var kortet klart til at komme videre – og jeg kan ihvertfald bevidne, at det herefter blev rystet mange gange den dag.

En dejlig dag til jer – måske med lidt shaking!
Heidi

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ UKENTLIG OPPDATERING MED DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Meld deg på innen 20. juni og vær med i trekningen om en hemmelig gave til en verdi av minst 500 kr. Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.

Kommentarfeltet er stengt.