“SHAKER” KORT

2 1,915

“Shaker” kort har været og er stadig meget populære. Hvis du bare kigger lidt rundt på internettet og i kort verdenen, kan du se dem i alle afskygninger. Selve “shaker” vinduet bliver lavet runde, ovale, firkantede, med balloner – og ord dies. Og det sjove er at du kan fylde dem med alt muligt som pailletter, perler, glimmer m.m.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Bursdag
Stilart: Clean and Simple
Teknikker brukt: Stempling, fargelegging
Hovedfarge: Hvitt
Medium som er brukt: Prismacolor

Det er rigtig mange måder at lave et “shaker” kort på. Og i de fleste tilfælde bliver der lavet en “shaker” boks, som så bliver limet fast på selve kortet. En “shaker” boks er lavet således, at du har din forside som du f.eks har skåret en cirkle i så du har en åbning, bagside og plastik side, hvor du limer bagsiden af forsiden og plastik siden sammen, og derefter kommer du 3D tape rundt om åbningen. Du skal sørge for at tapet er så tæt at dine pailletter eller andet ikke falder ud. Nu er du klar til at fylde din “shaker”, med det du vil. Til sidst tager du din bagside og lægger ovenpå 3D tapet og sørger for, at det er limet godt sammen. Når du nu har din boks klar er der ikke andet, end at lime det på dit kort, og nu kan du ryste løs!

I dag vil jeg vise jer en anden nem måde at lave “shaker” kort på, hvor jeg ikke laver en boks først.

Materialer til kortet:

 • “In my Heart” og “Make a Wish” stempler fra Mama Elephant
 • “Index Card” Creative cuts fra Mama Elephant
 • “Versafine Onyx Black” sværte
 • Prismacolor Farve blyanter “White” PC 938, “Cream” PC 914, “Peach” PC 939, “Dark Brown” PC 946, “Sienna Brown” PC 945, “Pink” PC 929, “Magenta” PC 930, “Mulberry” PC 995, “Dark Green” PC 908, “Apple Green” PC 908, “Tuscan Red” PC 937 og “Pumkin Orange” PC 1032.
 • Hvidt karton
 • Pailletter “Sweetheart Mix” og “Sparkling Clear” fra Pretty Pink Posh

1. trin

Her har jeg stemplet min scene, og jeg har valgt at skære denne tale boble ud med min Big Shot for at bruge den som min “shaker”.

TDØ_Shaker1

2. trin

Efter at jeg har farvet min scene med farve blyanter, har jeg limet mit plastik til vinduet fast bag på mit panel.

TDØ_Shaker2

3. trin

På selve kortet her, har jeg først målt ud hvor tale boblen er, så jeg kunne stemple min tekst i midten. Jeg har også kommet godt med 3D tape på bagsiden, og læg mærke til at det er ikke noget hul rundt om tale boblen. Nu når jeg ikke har lavet en boks, var jeg nød til at lægge mit fyld til min “shaker” på selve teksten, og i dette tilfælde har jeg valgt pailletter i lyserød, rød, hvide og klare.

TDØ_Shaker3

Til sidst skal forsiden bare vendes og limes fast på selve kortet.  Og her er det færdige resultat.

TDØ_Shaker4

Jeg håber at jeg har givet jer nogle tips, til at få lavet nogle “shaker” kort, og som I kan se, så er de slet ikke så svære at lave. De behøver heller ikke at være i mange lag, eller komplicerede på nogen måder, men kan være CAS som dette kort.

 

Foto: Thordis Døgg
The Paper Crafting

2 kommentarer
 1. Kristie G. skriver

  This is adorable, Thordis! LOVE!!!!

 2. Ellenor Emilsson skriver

  Ett sånt otroligt gulligt skak-kort 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More