,

Shaker-tag med et twist

Shakerkort er in og sjove at lave – oftest laves de med skumpuder og “vindue”, men her viser jeg et par XL tags lavet i lukkede omslag ved hjælp af fuse-tool med plads til pailetter og andet pynt.

  • Type prosjekt: Kort og tags
  • Anledning: Alle anledninger
  • Stilart: Blandet
  • Teknikker brukt:  Die-cutting / Lag-på-lag / hot-foiling / fusing
  • Hovedfarge: Hvid / pink
  • Pynt/dekor: Pailletmix fra Studio Light og Love2stamp.dk  / diverse bånd
  • Medium som er brukt: Hvid karton 220 g, Marianne Design mønster karton / klare plastlommer (kontorudstyr)
  • Utstyr som er brukt: Die cutting maskiner / We R’ Memory Keepers Fuse Tool / XL tag-dies fra CREAlies / splat hot foil plate fra Happymade / “smil” tekst dies fra Hobbyboden.dk “Gittes eget design” / blad dies fra Happymade.dk / “Til dig” og “Nyd dagen” tekstdies fra NHH Design

SE OGSÅ: SHAKERKORT – HVORDAN LAGER JEG DET?

Shakerkort er in, og de ses i mange smukke og fantasifulde udgaver rundt omkring på hobbysiderne – oftest lavet med skumtape eller puder.

Jeg har lavet en anden udgave af et shaker-tag ved hjælp af et smart fuse tool (fuse = svejse) fra We R’ Memory Keepers. Det har været på markedet nogle år og bruges mest til at lave layouts og fotolommer på layouts, men det har flere andre anvendelsesmuligheder.

Det fungerer på den måde, at der i spidsen sidder et lille hjul med takker (i stil med en klejnespore), og når hjulet varmes op og presses ned og rulles over de 2 lag plastik i plastiklommen, svejser den plastikken sammen og låser lagene sammen.

Jeg har lavet mine egne lommer til opbevaring af dies, stempler m.m. på samme måde. Det er en billig måde at skifte de cellofanposer ud, som dies og stempler kommer i.

Slutresultatet er en kant rundt om projektet som forsegler pailetter og pynt indeni.

Jeg har brugt XL tags fra CREAlies som fås i mange forskellige former. Disse er lavet af de 2. og 3. største i pakken. De færdige tags måler 10,5 x 21 cm.

Jeg har skåret baggrunden ud i hvid karton og ovenpå limet mønsterkarton, jeg først har foilet med splat-hot foil plate, som ikke dominerer men blot giver lidt ekstra effekt.

Herpå har jeg skåret “smil” og den tilhørende baggrund ud med dies og foilet smilteksten. Dette er limet ovenpå mønsterkartonen sammen med bladene, der er skåret ud i hvid karton og vellum.

Efter det er pyntet færdigt, har jeg lagt tag’et ind i en fotolomme, som jeg har fuset rundt i siderne og toppen, sådan at kun bunden er åben. Jeg har fyldt lidt pailetter ind via bunden og til sidst fuset bunden til også, sådan at det hele nu er lukket helt til.

Jeg har sat eyelets i foroven til båndene, sådan at tag’et evt. kan bindes på en gave. Teksterne “TIL DIG” og “NYD DAGEN” er sat ovenpå plastikken med skumtape for at give dimension til kortet.

Til slut har jeg standset endnu et par tags ud i hvid karton, som jeg har sat løst bagpå med båndet, sådan at der er et skrivefelt til en lille personlig hilsen.

Det er svært at tage fotos af kortene/tags pga. genskin fra plastiklommerne, men jeg håber, du alligevel kan se idéen bag det.

Et lille tip, hvis du får lyst til at prøve dig med fuse tool: For at sikre at svejsningen holder bedst muligt, er det en god idé at køre fuse tool’et langs den medfølgende metallineal i en let vinkel hældende mod højre og at presse godt til, mens du kører hjulet ned i plastikken. Når du har svejset på den ene side, vender du dit projekt om og svejser oveni den 1. svejsning fra bagsiden også – så holder det fint.


Posted

Translate »