Shakerkort – hvordan lager jeg det?

Shakerkort er noe som fasinerer mange, og de er egentlig veldig enkle å lage. Det er ulike måter å lage selve shakerboksen på, som kan inneholde perler, halvperler, paljetter, snop, glitter, kakepynt eller lignende. Her viser jeg noen ulike måter du kan lage shakerkort på.

 

Shakerkort med emballasje

Selve shakerboksen kan du fint lage av emballasje. Scrappeutstyr kommer av og til i emballasje hvor forsiden er en acetatboks. Disse er fine å bruke. Ellers kan du også få denne typen emballasje gratis på butikken. Det er ofte at tannkremtuber og såpe står i gjennomsiktig emballasje, som bare hives etterpå. Lignende shakerbokser kan du også kjøpe i ulike scrappebutikker.

Under viser Jennifer McGuire hvordan du kan lagt kort med en ferdig shakerboks.

 

Shakerkort med enkel lomme til paljetter

Egentlig trenger du ikke en tredeminsjonal boks bak shakerkortet, som shakerelementene ligger i. Du trenger bare noe som holder de på plass. Dette kan være gjennomsiktig plast, men det kan også være et lite stykke tyll. Ulempen med å bruke gjennomsiktig plast, er at det ofte blir statisk. Det kan gjøre at perler, glitter og paljetter henger igjen i plasten.

 

Shakerboks under motivet

Du kan også lage en liten shakerboks under selve motivet. Da bruker du gjerne “den negative” diecuten, eller det som er igjen når du kutter ut motiv, eller en tekst.

På dette kortet er shakerboksen lagt bak motivet. Her er det lagt diecuts av underbukser i shakerboksen. Det danner litt humor i forhold til teksten.

Her er det brukt en diecut fra Tim Holtx. Det er laget en shakerboks bak diecutsen (med acetat under), og så er det lagt paljetter i shakerboksen.

Her er det kuttet et enkelt hjerte i forkant. Så er det lagt en shakerboks bak denne, med paljetter.

Her viser Amy hvordan du kan lage enkle shakerkort med shakerboks bak motivet.

Her kan du også bruke det som er igjen etter at du har kuttet ut en diecut, for å lage shakerboksen.

Du trenger ikke bare bruke denne typen shakerboks på kort. Her er samme typen shakerelement brukt på layout, bak ordet “travel”.

Shakerelement utenpå kortet

Du kan også lage et shakerelement som festet på fremsiden av kortet. Her er det brukt en klokke, som er kuttet i flere lag med kartong. Disse er limt over hverandre, med acetat under nest øverste lag. Dette lager en liten boks som du kan ha shakerelementer i.

Her er det også laget en liten klokke, som er kuttet i tykk papp, med mønsterark utenpå. Dette skaper også rom for shakerelementer inne i klokka.

Her er det brukt et ferdig utklipp av en ramme. Det er laget en liten 3D boks med 3D puter og så er det lagt sand inne i shakerboksen.

Her viser Jennifer McGuire hvordan du kan lage en shakerboks ved å bruke flere lag med diecuts på toppen av hvererandre. Du kan også bruke 3D tape om du ønsker det.

 

La deler av motive henge inne i shakerboksen

Du kan la en figur henge inne i shakerboksen. Dette gjør du ved å henge igjen figuren i litt sytråd. Jennifer McGuire viser deg her hvordan du kan gjøre det:

 

Håper dette inspirerte litt. Lykke til med shakerkortene.

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.