SHERRY MENDOZA, AMERICAN CRAFTS: “DERE SKAPER MED HJERTET!”

0 880

headshotaSherry Mendoza fra American Crafts kommer til Skandinavia i mai for å holde fire spennende workshops for Hobbykunst i Norge og CiLi in Papers i Sverige. The Paper Crafting har vært så heldige å få et intervju med Sherry og hennes historie er inspirerende lesing. Om skandinaviske papirkunstnere sier Sherry: “Dere skaper med hjertet og det synes jeg er fantastisk!!”

Original tekst på engelsk – Sherry Mendoza
Oversatt til norsk av Marit Pedersen

2014-03-16 11.53.591) Når begynte du med papirhobby, og hvorfor ble det papirhobby du startet med? Hvor mye er papirhobbyen en del av livet ditt i dag?
Helt siden jeg var ei lita jente har jeg samlet på bilder og små minner som jeg satte sammen i gammeldagse scrapbooks. Jeg var også kreativ på den måten at jeg kunne strikke, sy, quilte og hekle da jeg var 8 år gammel.  Kreativiteten er arvelig, min oldemor sydde korsetter, hennes søster lagde hårbørster, mens min bestemor og min tante alltid sydde og heklet og lagde de søteste gensere, tepper og skjerf. Da jeg startet min egen familie, sparte jeg på alt og scrappet det i en “smash”-book-stil. På 90-tallet ble jeg introdusert til Creative Memories av en venn av meg og jeg fulgte med henne til workshops for å lære mer. Men jeg følte at denne måten å ta vare på minnene ikke lå helt for meg, og jeg startet å lage mine egne ting. I 2008 bodde jeg i Sydney og ble invitert til holde kurs i en lokal scrappebutikk. Jeg ble også invitert til å bli med i en del australske Design Teams, og en gang jeg var med på et treff i regi av et av disse teamene ble arbeidet mitt lagt merke til av et australsk scrapbooking magasin. Mandagen etter treffet ba de meg om å skrive en side 3-artikkel for magasinet. Jeg ble veldig glad og overrasket! Jeg måtte til og med spørre om de var sikre på at de hadde fått tak i riktig person 🙂

Senere ble jeg kreativ redaktør for Australias scrapbooking magasin nr. 1 “Scrapbooking Memories”, og jeg fortsatte også å holde kurs og begynte å delta i flere Design Team-oppdrag og holde kurs for produsenter som Tattered Angels, Ranger – Dylusions og selvfølgelig Prima. Da jeg arbeidet for Prima var jeg også grunnlegger og redaktør for deres nå online artzine “My Prima Place”.

Jeg bor nå i Utah, US og arbeider som in-house prosjekt designer for American Crafts og jeg er halvveis på vei til å oppnå grad i grafisk design.

Jeg elsker jobben min! Jeg får lov å være kreativ med fantastiske produkter fra produsenter som Studio Calico, Crate Paper, Pebbles Inc, American Crafts, Pink Paislee, Heidi Swapp, Project Life og flere hver dag! Jeg er også veldig heldig som kan reise og holde workshops både lokalt og internasjonalt. Jeg er også en fast bidragsyter til magasinet Creating Keepsakes.

2) Hvordan vil du beskrive din stil innenfor papirhobbyen?
Siden jeg arbeider for American Crafts med alle tilknyttede produsenter, må jeg beherske og sette pris på alle stiler innenfor scrapbooking. Dette har vært, og er fremdeles en læringsprosess for meg siden produktene er så forskjellige. Jeg behersker stort sett alle stiler fra Mixed Media til Shabby Chic, men gammeldagse stiltyper synes jeg er mer utfordrende. Min favoritt, og den stilen som jeg tror jeg er mest kjent for, er den rene, litt uforutsigbare stilen, men det kan være vanskelig å finne den perfekte balansen mellom hvite felt og produkter på et prosjekt.

2014-02-26 09.18.56

3) Hva slags former for papirprosjekter foretrekker du å lage?
Dette er et vanskelig spørsmål siden jeg elsker å lage alt! Jeg kan nok si at Mini Album og Altered bøker og gjenstander er mine favoritter. Jeg elsker å gå i antikk-forretninger og bruktbutikker på jakt etter gjenstander som jeg kan arbeide kreativt med .

4) Kan du fortelle litt om workshopene du planlegger å holde i Skandinavia? Og hvorfor ønsker du å holde workshops her?
Ja! Jeg planlegger å holde kurs både på Hobbykunst i Norge og på CiLi in Papers i Sverige. Jeg ser veldig mye frem til å komme tilbake til begge landene, møte gamle og forhåpentligvis noen nye venner!

Jeg har tidligere hatt kurs på Hobbykunst og det var en fantastisk og morsom opplevelse, og de har invitert meg tilbake en gang til! En av kursdeltakerne på tidligere workshop på Hobbykunst var Cicci Jockert som eier CiLi in Papers i Sverige, hun er en flott dame og jeg antar hun satte pris på mine workshops siden jeg nå også er invitert til hennes egen butikk i Sverige.

Jeg kommer til å være på følgende steder på disse datoene:
24.-25.mai 2014 (4 workshops) Hobbykunst Megastore: Verpetveien 56, 1540 Vestby, Norge. Tlf: +47 64 98 67 00 Email: info@hobbykunst-norge.no Webside: www.hobbykunst-norge.no

29. -30. mai (4 workshops) CiLi in Papers: Angpannegatan 2E, 417 05 Gøteborg, Sverige. Tlf: +46 31 51 11 40 Email: info@ciliinpapers.se Webside: www.ciliinpapers.se

De prosjektene jeg vil holde kurs i er:

1: Dates to Remember flip calendar: Dette er et supermorsomt og søtt prosjekt hvor du kan skrive ned bursdager, merkedager og andre spesielle datoer og bruke år etter år. Vi kommer til å bruke Studio Calico journal cards og Becky Higgins Project Life cards på en helt egen måte i dette kurset. Når man legger til mange morsomme små dekorasjoner vil dette bare bli perfekt!

DatestoRememberFlyer

2.  Altered Book: De damene som deltok på mine tidligere workshops i Norge og Sverige vil nok huske hvor mye jeg liker å jobbe med gamle bøker. Denne workshopen er intet unntak. Vi kommer til å bruke en gammel bok, rive ut sidene, endre de, legge til andre sider, lommer og bilder med fantastiske dekorasjoner og stempling!

VintageAlteredBookFlyer

3. Glitter Mixed Media Album: Dette er et av mine favorittprosjekt. Den originale versjonen ble vist fram på siste CHA (Craft and Hobby Association sin årlige messe i januar, red.amn.) og jeg fikk så fantastiske tilbakemeldinger at jeg bestemte meg for å holde kurs i det. Dette minialbumet er komplett håndlaget fra start til slutt. Jeg kommer til å vise dere en flott bindingsteknikk for å legge til sider som har så mange flips, flaps og lommer at du kan plassere 30 eller flere bilder i det! Vi vil avslutte det i min rene, vimsete stil ved å bruke nydelige dekorasjoner fra Studio Calico, sammen med spray fra Mr Huey. Du kommer til å ELSKE detaljene som bringer dette prosjektet opp til neste nivå!

GlitterMixedMediaFlyer

4. Wallet Scrapbook: Ok, dette er mitt andre favorittprosjekt så langt i år. Jeg har fant en gammel lommebok i en antikkforretning og brukte deretter tre dager på å rekonstruere den i kartong så jeg kunne lære dere denne flotte bretteteknikken. Når vi har brettet ferdig lommeboken skal vi lage seks mindre dobbeltsidige sider som skal være på innsiden. Dette er et annet prosjekt hvor du bare vil elske alle de små detaljene!

FileWallet

5) Hva er ditt inntrykk av papirhobby-miljøet i Skandinavia?
Oh My Gosh, skandinaviske scrappere er SÅ talentfulle!!! Jeg elsker måten de skaper på, de har ingen grenser eller forutinntatt idé som de føler de må følge, disse kvinner (og menn) skaper med hjertet og jeg synes det er fantastisk!!!

6) Andre ting du ønsker å nevne i artikkelen?
Jeg ser veldig fram til å komme tilbake til Norge og Sverige for å holde mine workshops der. Jeg har laget fire svært forskjellige prosjekter og jeg håper alle vil finne noe de vil like! En stor takk for at dere presenterer meg i The Paper Crafting!

Dere kan finne meg her:
Facebook: https://www.facebook.com/sherry.mendoza.35
Websites:
www.sherrymendoza.com
www.graphicgirldesign.com
www.campmojousa.com

Alle foto: Sherry Mendoza
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA