,

Katzelkrafts stämplar – kortmakarens bästa vän

Det är mycket fokus på smittspridning just nu. Dystert! Men som tur är finns det positiva saker som smittar också: glädje, skratt och kreativitet. Och på något sätt samlas alla dessa tre när jag skapar kort med stämpelmärket Katzelkraft. Har ni upptäckt dem? De har ett brett utbud av roliga, vackra gummistämplar i hög kvalitet. Så idag bjuder jag först på ett inspirationskort till alla hjärtans dag och sen visar jag min härliga samling stämplar! OK?


Type prosjekt: Skak-kort
Anledning:  Alla hjärtans dag
Stilart:  Whimsy
Teknikker bruk: Diecutting
Pynt/dekor: Tråd, Shimmers, dvs. paljetter och pärlor till skakkortet
Hovedfarge:   Laxrosa
Utstyr som er brukt: Mönstrat papper: My Favorite Things Fun in the Sun pappersblock, American Crafts – Vicki Boutin Field Notes – Happy Heart, Dies: Jar Shaker Mama Elephant, Lawn Fawn Say What Gift tags, Kantstans EK Tools, Stämplar: Katzelkraft Les Monstres Des Carpates, Hänglar&Wings Bakgrundstext, Altenew Tiny Hearts, Lawn Fawn – A Bug Deal Färgläggning: Distress Inks, Altenew Woodless Watercolor pencils, mossgummi


En stor del av Katzelkrafts stämplar har glimten i ögat, vissa är lite kufiska, ibland på gränsen till groteska. Andra har en bitskhet och passar bra till, t.ex. Tim Holtz Snarky stickers eller Hänglar&Wings textstämplar Snorkigt. Var den lilla insektsliknande varelsen hamnar i dessa kategorier vet jag inte riktigt. Den är lite viruslik med sin rundhet så därför fick han bli röd, men vingarna visar ändå att han är ofarlig och bara en love bug. 😉

Mama Elephants Jar Shaker är så rolig att använda särskilt med lite större innehåll av “skak” med pärlor och paljetter som finns i de trevliga förpackningarna av Shimmerz från Heartfelt. Jag stansar ut en ram av mossgummi i två lager som jag bygger upp burken med.

Pappret utanför burken är från det trevliga lilla pappersblocket Fun in the sun från My Favorite Things. Glada användbara färger när man vill välkomna våren. Jag använder bakgrundsstämplar från Hänglar&Wings på ena kanten av pappret och hänger en liten tag från Lawn Fawn på burkens jag fäster med sk. bakers twine, den randiga tvinnade tråden.

Men jag vill inte lämna er där utan som sagt introducera er lite djupare till Katzelkrafts fantastiska värld:

PRODUKTINFORMASJON
Artikkel: Stämpel
Materiale: Gummistämpel, omonterade
Produsent: Katzelkraft
Pris: Runt 180-190 svenska kronor för ett stämpelark med flera stämplar i A5-format. (februari 2021)

Katzelkraft är ett franskt stämpelföretag som började i liten skala för 15 år sedan eftersom Beatrice, som skapade företaget, inte kunde hitta några intressanta stämplar på den franska marknaden. Och visst har hon lyckats göra intressanta stämplar! Idag säljs de över hela världen. Jag äger väldigt väldigt många och tycks ändå alltid hitta fler jag villhöver. För att ge er en bild av bredden av stämplar kommer här en liten exposé över (delar av) min stämpelsamling och några kort jag gjort med dem.

Det finns en kategori med tjusiga blommor.

De passar till alla tillfällen tycker jag.

En kategori som jag är väldigt förtjust i är antropomorferna, dvs människoliknande djur.

Kort med dessa tycker jag blir ganska eleganta och jag tycker det blir snyggt att hålla nere antalet färger lite.

En kategori med roliga djur. Det är ofta, även om det finns undantag, ett helt ark med en art, hundar, katter, fåglar, grodor m.m.

De här är så roliga att skapa kort med!

Katzelkraft gör även coola bakgrundsstämplar, element, texter m.m.

Sen finns det en kategori med väldigt fantasifulla djur och figurer. Här behöver jag komplettera mitt förråd mest ser jag. ;-P

Sist men inte minst har jag fallit för den här kategorin stämplar som är zentangle-mönstrade.

Jag har ofta tyckt att de har blivit snygga embossade och gärna på mörkt papper.

Det var ju ett bra kort att avsluta med för jag älskar verkligen Katzelkrafts stämplar och jag har väl cirkus ett ton. Nu hoppas jag att jag spridit den kärleken vidare och att några av er smittats. Helt ofarligt och vansinnigt roligt!

 

//Pyzzlot Karin Åslund

Du finner TPCs temaside om shopping her: Shopping

Translate »