Produktomtale – La Blanche-stempler

Jeg må innrømme det. Da jeg vant en auksjon med brukte scrappesaker i en Facebook-gruppe og fikk La Blanche-stempler med i pakken ble jeg litt skeptisk. For en som har kjempet med fotostempling virket det ikke særlig fristende å gå i gang med disse detaljerte stemplene. Så feil kan man ta.


PRODUKTINFORMASJON
Artikkel: Stempel
Materiale: Silikonstempel montert på foam/skum
Produsent: La Blanche
Pris: Rundt 70 norske kroner for tilsvarende stempel (nettbutikk november 2020)


Jeg har sett La Blanche-stempler i nettbutikker tidligere, og jeg har alltid syntes de var så fine. Men når jeg kom så langt til å lese om at man burde ha et spesielt papir til denne typen stempler tenkte jeg at det neppe var verdt det. Da var disse stemplene trolig enda mer utfordrende å bruke enn fotostemplene jeg slet med for noen år tilbake.

Etter å ha hatt stemplene liggende på hobbybordet mitt noen dager tenkte jeg at det var på tide å teste de ut. Jeg valgte å prøve stemplet med teksten “Ink Work” først – den passet jo bra til utfordringen.

Av de stempelputene jeg har er det Versafine som lettest fanger opp detaljer i stemplene. Siden La Blanche-stempler er monterte på foam kan man ikke bruke stempelplattform. Man får derfor ikke mer enn en sjanse til å få et bra trykk. 

Jeg bestemte meg for å ikke bruke brayer, men å fordele blekk ved å trykke stempelputen ned mot trykkesiden av stemplet. Deretter fant jeg fram vanlig skissepapir (130 gr.) og stemplet på denne. 

Til min overraskelse ble trykket veldig bra med første forsøk. Dette til tross for at stemplet var svært detaljert med fine linjer og intrikate swirls. I tillegg var stemplet godt brukt og hadde derfor fått en liten bue på midten  – noe som, etter min erfaring med foamstempler, ikke akkurat gjør stemplingen noe lettere. Men det virket ikke som dette hadde noen betydning og stemplet i seg selv er svært lett å stemple med.

Da gjenstår det bare å lage et kort med dette nydelige motivet – og neste gang jeg besøker en nettbutikk som har disse stemplene er jeg langt mer fristet til å legge en eller flere La Blanche-stempler i handlekurven. Det kan hende at trykkene blir enda bedre på La Blanche eget papir, men jeg synes det fungerer fint også med skissepapiret jeg brukte. 

Og for ordens skyld – jeg har forsøkt å stemple med de andre tre stemplene jeg fikk med i pakken og trykkene blir veldig bra med disse også. 

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.