NORDSTJERNEN: SILJE FRA NORGE

0 1,612

Silje Kristin Aunan startet med papirhobby for rundt ett og et halvt år siden, og hun har i løpet av denne tiden utviklet seg til å bli en svært inspirerende papirkunstner. Det Silje liker best å lage er 3D-prosjekter.

Silje_(BW)_DSC6028Hva er ditt navn?
Mitt navn er Silje Kristin Aunan og jeg er 26 år gammel.

Hvor bor du?
Jeg har bodd fast i Bodø de siste 5 årene, men kommer egentlig i fra Gildeskål som er
nabokommunen til Bodø.

Har du blogg/webside?
Ja, jeg har en blogg som jeg kaller for Mitt Lille Papirverksted og en Facebookside med samme navn.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Det jeg liker best innen papirhobby er å lage 3D-prosjekter eller utfordre meg selv til å lage ting ingen andre har gjort. Jeg har en forkjærlighet for bokser og lager dem gjerne i vintagestil. Når jeg lager prosjekter er det veldig viktig for meg å bruke flere mønsterark som passer sammen, gjerne 3-4 stykker, flere ulike detaljer og masse blomster.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med scrapping helt tilfeldig i november 2013. Dette året møtte jeg ei venninne på en fjelltur jeg var på. Vi ble godt kjent og utpå høsten fik jeg se en annen interesse hun har, nemlig scrapping. En dag spurte hun om jeg ville bli med henne til en butikk som heter TreL.no (en scrapping- og garnbutikk i Bodø) før vi gikk på fjellet. Jeg ble med, og hun introduserte meg for en helt fantastisk hobbybutikk. Det som møtte meg var farver, blomster, papir og såå mye annet jeg ikke visste hva var eller ble brukt til. Jeg ble nysgjerrig, jeg viste ikke hva scrapping var, men at dette så gøy og avansert ut det visste jeg der og da.

Jeg har en fast tradisjon at jeg har ulike temaer på mine julegaver, pynter dem å pakker dem inn på forskjellige måter. Dette er en tradisjon jeg har gjort i over 10 år.  Det året, begynte min scrappingkarriere med merkelapper med 5 lag til julegavene mine, og noen enkle julekort. Etter dette tok det fullstendig av  så til nå har jeg holdt på med denne fantastiske hobbyen i 1 år og 5 måneder, og jeg ELSKER det.

Hvorfor startet du med papirhobby?
Jeg begynte med papirhobby mest på grunn av at dette er noe jeg mestret! Det ble lidenskapen og terapien for meg. Det å holde på med scrapping er så utfordrende for min del. Jeg setter grensene selv, jeg bestemmer selv hvor langt jeg vil gå, jeg bestemmer selv om det er mulig eller ikke mulig å gjennomføre det jeg ser for meg. Jeg er utrolig takknemlig for hva scrapping har gitt meg. Nå er det å inspirere andre like viktig som det å lage utfordrende prosjekter til meg selv.

Jeg har valgt å representere 3 ulike prosjekter til dere:
Den første jeg vil vise dere er en boks, på 4 bronseføtter, en liten skuff og ett lite fuglehus på toppen. Denne lagde jeg til moren min på morsdagen, og ble kjempefornøyd med resultatet. Slik kan man også bruke to bokser på i ett på samme prosjekt.

 

DSC06189

DSC06202Mitt andre prosjekt jeg gjerne vil vise dere er en Vintageboks. Den vil jeg vise dere fordi man kan lage spesielle prosjekter med 2 ulike mønsterark, gå for ulike nyanser i en farve og friske dem opp med en sterk farve. Da får hele prosjektet en helt spesiell stemning over seg.

DSC05616 DSC05625

Mitt 3. prosjekt er noe jeg nylig har laget. Det er en boks, som er pyntet i de samme blånyansene over det hele. Ved å bruke noe som bryter opp, slik som Liquid Pearls – Silver Pearl, sølv og blomster får prosjektet en helhet selv om hovedfargen er blå. På toppen lagde jeg ett 3D-tog, uten mal, inspirert av ett klistremerke.

DSC07021_2

DSC07039

Hvor ofte holder du med på papirhobbyen?
Jeg holder på med papirhobby veldig ofte. Jeg får ideer og inspirasjon overalt jeg er. Ser jeg noe helt tilfeldig, popper ideene bare opp. Og når de kommer, da er det bare å sette seg ned å gjøre den ferdig. For å ha ett prosjekt å tenke på det uten å gjennomføre det, funker dårlig for min del. Det må ut i form av papir og detaljer. I helgene sitter jeg gjerne fra morgen til kveld og bare koser meg.

Hvordan er din scrappeplass?
Min scrappeplass er ett kjøkkenbord i vår lille leilighet. Jeg har måttet finne på flere smarte løsninger for å oppbevare alt utstyret for i denne hobbyen blir det aldri mindre og mindre. Det blir mer og mer for hver måned som går. I vinduet har jeg glasskrukker med charms, to store krukker med sugerør, på gulvet har jeg to store stabler med pyntebokser kjøpt på Søstrene Grene med diverse i. Disse boksene er valgt ut i farge for at de skal blende inn. Like før jul i fjor, måtte samboeren se seg nødt til å “kaste” ut ett stort vitrineskap, slik at jeg kunne få en hvit kommode med 16 skuffer. 8 av disse bruker jeg til blomster, og resten er annet diverse pynt, tomme bokser som kan gjøres om og annet snadder. Selv oppå den står det fire pyntebokser oppå hverandre og to mindre ved siden av. Selv prosjektene jeg lager blir brukt som en del av inventaret. Pyntegjenstander er erstattet med min egen papirkunst. Man må finne fram til smarte løsninger når man har en liten leilighet og man holder på med scrapping.

Hva og hvem inspirerer deg?
Jeg har forsåvidt ingen scrappere som jeg blir direkte inspirert av eller henter inspirasjon fra. Jeg er livredd for å se på andre sine prosjekter for å miste min egen fantasi over mine prosjekter. Det å komme på noe eget, å skape noe fordi du ser det for deg er helt magisk. Jeg vil gjerne beholde fantasien min lengst mulig, på denne måten føler jeg at jeg kan inspirere andre best. For ett år siden, viste jeg knapt at scrapping er så stort som det faktisk er, at Ett Trykk eksisterte og hva vintage var, mitt eget var forsåvidt det eneste jeg forholdt meg til.  Men jeg har to scrappere som jeg synes er helt rå på papirprosjekter, Kirsten Hyde og Gunn-Eiril Gjelseth Rauan, jeg bøyer meg i støvet for hva dere får til og klarer å gjøre med papir.

Andre ting du ønsker å nevne?
Jeg har hatt en fantastisk utvikling, en utvikling jeg knapt tror på selv. 2014 var ett helt fantastisk scrappeår. Jeg lærte så mye, og utviklet meg så raskt innen papirhobby at man skulle tro jeg hadde holdt på i årevis. I dag er jeg så heldig at jeg er designer for en utfordringsblogg, Nordsalten Hobbyklubb, jeg er designer for den aller første scrappebutikken jeg var innom, TreL.no, og jeg er nylig blitt designer for kaBoks. Dette er virkelig noe jeg brenner for, og hadde jeg kunnet, ville dette ha vært det jeg gjorde på heltid. Utfordre, lage og inspirere andre til å ta ett steg lengre enn det de gjorde i går.

Red.anm: Silje Kristin Aunan arrangerte en helt spesiell påskeegg-utdeling i Gildeskål påsken 2015 og hun ønsker at flere vil være med på det samme påsken 2016. Du kan lese mer om hennes prosjekt her: “Den største gleden…”

Foto: Silje Kristin Aunan
Publisert med tillatelse

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More