Skandinaviskt julkort

Idag har visar jag ett julkort som går i mer Skandinavisk stil. Här finns träpanel och snirkliga detaljer som får återspegla den snickarglädje och bröstpaneler som återfinns i mångas hem. 


Type prosjekt: Skandinaviskt julkort
Anledning: Jul
Stilart: Skandinaviskt
Teknikker bruk: Die-cutting, lager-på-lager, chalkning
Pynt/dekor: Halvpärlor och die-cuts
Hovedfarge: Beige och gräddvit
Utstyr som er brukt: Dies (Cottage cutz, Marianne design, Craft emotions och Dixicraft), stansmaskin, brun stämpelfärg och stämpel (Magnolia)


Jag har valt två mönstrade papper som har milda färger. Jag har placerat dem som om de vore en vägg med en träfärgad panel längst ner och en vacker tapet ovan. Kanterna är chalkade med brun stämpelfärg. Ovanpå skarven mellan pappren har jag stansat ut en detalj i gräddvit cardstock.
Jag har stansat ut tomtar som är mer som den gamla myten om hustomte. Just dessa heter också Nordic gnomes (Cottage cutz). Jag har fäst dem på kortet med 3D-kuddar. Eftersom de är ganska små så är det perfekt att stansa ut dessa i spillpapper.
I julblomman har jag limmat fast en hjärtformad halvpärla.
Jag dekorerar även insidan på mitt kort, om än betydligt mindre än på framsidan. Här har jag stämplat en text och lämnat plats för en personlig hälsning.

Anethes blogg: Created by Ladybug

Du finner mer inspirasjon til julekort her: Christmas Cards – Julekort – Julkort

Nøkkelord dansk: Kortlavning
Nøkkelord norsk: Kortlaging. Julekort.

close

SCRAPPENYTT FRA TPC! ABONNÉR PÅ DE NYESTE ARTIKLENE FRA TPC!

Les TPCs personvernerklæring for mer informasjon

.