, ,

Om TPC: Skribent Heidi-Birgitte Mortensen

Når jeg støder på en ny skribent, forsøger min hjerne automatisk at afkode, hvilken stil og type, han/hun er – og kategorisere i boksene: “Wow, lige mig” – “Uhh, nyt og spændende” – “Hmmm, måske…” eller “Nok ikke lige mig”.


Type prosjekt: Kort, Diorama, Tag
Anledning: Fødselsdag, Jul, Thanksgiving
Stilart: Mixed media, Layering, Vintage, Floral.
Teknikker brukt: Stencil, Udstansning, Embossing, etc.
Pynt/dekor: Halvperler, Sejlgarn, Blondebånd, Paste, Glitter, Farvepulver, Maling, Inks mm.
Hovedfarge: Natur, Turkis, Lilla, Hvid og Lyserød
Utstyr som er brukt: Stempler, Stencils, Heatgun, Embossing Folder og Big Shot Stansemaskine


Helt så simpelt og overskueligt som en almindelig indholdsfortegnelse bliver det ikke, men jeg vil dog forsøge at skabe et hurtigt billede af, hvad og hvem jeg, rent kreativt er, – krydret med fotos af nogle af mine yndlings projekter.

Der er nok ikke ret mange af os, der kan nøjes med at sætte 1 stil-label på os -selv – heller ikke jeg. Jeg er vild med Tim Holtz – ikke alt, men jeg nyder at kunne mikse det fine og feminine med lidt rustik kant og råhed.

Men andre gange skal det bare være yndigt og blomster-fyldt, ala Becca Feeken eller Sue Wilson. Jeg nyder selv at lave mine blomster og bruger kun færdiglavede, hvis de er en foræring. At følge en opskrift til punkt og prikke ville kræve en massiv mængde viljestyrke af mig – og det sker vist aldrig. Jeg vil helst selv finde på. Derfor var en af mine store udfordringer sidste år også at lade mig binde af et lay-out. Kortet er ikke med her – det blev IKKE et af mine yndlings….Min glæde ved at bevæge mig på ukendt grund gør også, at jeg gerne kaster mig ud i nye teknikker og medier. Det bedste jeg ved, er at finde min egen stil i fx.et nyt medie’s udtryk og evt. at mikse Magnolia-figurer med et Tim Holtz univers.

Min trang til afveksling betyder også, at jeg stort set ikke “kan” lave to ens kort – ikke engang invitationer. Men hvem siger også, at de behøver at være helt ens? Men en ting, der går igen og igen – og igen hos mig, er og bliver jul og ikke kun ved juletid. Jeg laver glad og gerne julekort året rundt.

I julen findes al den magi og skønhed, som jeg ønsker at opnå på mine kort. Jeg laver nemlig mest kort, men gerne i anderledes faconer og store, – meget store kort. Der skal være plads til alle detaljerne og idéerne. Men også meget gerne diorama, æsker, huse, shadowboxes, rammekort, mini-albums etc.

Jeg håber, at jeg med ovenstående måske er heldig at være blevet kategoriseret af din hjerne til at komme i en af de 3 første bokse.

Ønsker jer en dejlig onsdag – måske med lidt papir-hygge!
Heidi


Posted

Translate »