,

Skuffekort med Pop-up

SKUFFKORT MED POP-UP

Sønnen min har nettopp hatt bursdag og i den anledning laget jeg et kort med skuff og pop-up vri. Har laget en enkel beskrivelse hvis du selv har lyst til å prøve deg på et. Jeg har brukt røffe og kule ark fra Maja Design og mange stjerner til dette kortet.

SKUFFKORT MED POP-UP

Jeg har laget et skuffkort med en liten vri i skuffen. Her har jeg kost med med Maja Design ark, kule effekter og bretting. Her er det lag på lag bygd opp med 3D.


Type prosjekt: Brettekort
Anledning: Bursdag
Pynt/dekor: Die-cut, akrylpynt, button, håndtak/metallpynt
Hovedfarge: Blå
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin


SKUFFKORT MED POP-UP

Her syntes lagene med 3D puter bedre. Under “gratulerer med dagen” teksten delte jeg putene i to og tre slik at de ikke skulle syntes gjennom teksten ovenfra. Håndtaket er limt og festet med brads. Til en forandring har jeg valgt å ikke dekorere sidene på lokket eller skuffen.

SKUFFKORT MED POP-UP

Når skuffen trekkes ut kan du se at her er det mye stæsj, stjerner. Pga die-cuten som er så lang vil ikke noe poppe opp før skuffen er trukket helt ut.

SKUFFKORT MED POP-UP

Skuffen er trukket helt ut og her åpenbarer det seg lag på lag. Jeg har valgt å bruke stjerner i alle varianter her i tillegg til tekst og die-cut mannen. Det viste seg at jeg hadde en del stjerne dies. Kult hva?

SKUFFKORT MED POP-UP

Sett fra siden så ser du at jeg har limt stjerner på i flere lag. Jeg har bygd opp og ut. Alt er festet i en kant som er limt i bunnen. Bilde med beskrivelse er lenger ned i innlegget. Bakerst hadde jeg litt plass. Da laget jeg et lite kort som passet til det rommet.

SKUFFKORT MED POP-UP

Et lite kort i kortet. Trengte en plass til å skrive en liten personlig hilsen, så da ble det et lite kort og.

SKUFFKORT MED POP-UP

Det er tre lag med pop-up flapper. Noen stjerner er stanset ut i svart mosegummi. Resten i bazzill og ulike rester av Maja Design ark. Utklipp med tekst fra MD ark. Teksten i hvitt bakerst er stanset ut i hvit mosegummi.

SKUFFKORT MED POP-UP

Viktig å påse at man ikke bygger høyre enn at alt får plass i skuffen når du legger de ned. Ikke legg ned før du er sikker på at limet er tørket.

SKUFFKORT MED POP-UP

Die-cut mannen har fått en svart bling søyfe. Morsomt å prøve seg på en ny vri. Mange av oss har fått ekstra tid i disse dager, da er det fint å få noe nytt å brette.

SKUFFKORT MED POP-UP

Størrelsen på kortet bestemmer du selv. Skuffen min er 12x13x2cm. Skjær til en kartong som er 20x21cm. Scor 2-4-16-18cm og 2-4-17-19cm. Brett ned på kantene slik at de blir doble. Da blir skuffen mer stabil. Lag tre papir som er like brede som skuffen din. Mine er 12×3,5cm. Jeg har scoret på 2cm.

Omslaget er 30,5×13,1cm. Scor 2,1-14,2-16,3-28,4cm. Den siste delen er limkanten. Skråklipp gjerne kantene før du limer sammen. Kan også være lurt å lime omslaget på rundt skuffen så er du sikker på at den passer og at omslaget blir tett og fint. Jeg har valgt å legge til kun 1mm for at omslaget skal bli stramt og fint.

SKUFFKORT MED POP-UP

Lim de tre remsene i bunnen av skuffen. Jeg har limt den siden som er 2cm ned og den siden som er 1,5cm skal jeg lime pynten på. Avstanden velger du selv. Men som skrevet lenger opp, være obs når du starter dekoreringen slik at alt passer innenfor rammene.

SKUFFKORT MED POP-UP

En liten titt på hvordan jeg har bygd opp. Stanset ut mange stjerner før jeg startet.

Håper du ble inspirert til å prøve noe nytt. Ta godt vare på deg selv.

 

Translate »