,

Små enkle prosjekter med vinyl og Silhouette

Silhouette er en av mange ulike typer elektronisk kuttemaskin. Med denne maskinen kan du kutte ut omtrent alt det du vil av materialer som papir og vinyl i nesten den størrelsen du vil. Den kobles opp med printerkabel til pc. Du har også et eget program på pcen, Silhouette studio, hvor du tegner opp det du vil kutte ut. Du kan stort sett kutte ut alle skrifttyper du har på pcen. I tillegg kan du både kjøpe kuttefiler og tegne ting du vil kutte ut selv. Her har jeg valgt å gjøre noe annet enn et vanlig papirprosjekt. Her har jeg brukt Silhouetten til å printe på vinyl som kan strykes på tøy. Jeg har prøvd å spare på vinylen og brukt et A4 ark med vinyl på 5 prosjekter. 

Silhouette: Maskinen kommer i litt ulike versjoner, SIlhouette Portrait (som kutter opptil A4), Silhouette Cameo (som kutter opptil 12*12 størrelse) og Silhouette Curio (som har litt litt flere funksjoner, men liten kutteflate). Skal du ha Silhouette, anbefaler jeg Silhouette Portrait eller Cameo, da Curioen er mer ment til bruk som en tilleggsmaskin til en av de andre to maskinene. Silhouette Portrait koster omlag 2000kr, Silhouette Cameo koster ca 3000kr og Silhouette Curio koster ca 2600kr. Standardprogramvarien heter Silhouette Studio, og kan lastes ned gratis fra Silhouette sine sider. Du kan også få andre programvarer som er betalingsversjoner som Designer edition. Du trenger ikke designer edition for å lage kuttefiler selv. Til dette holder det helt fint med gratisversjonen. Men du trenger designer edition for å kunne ta i bruk kjøpefiler i andre versjoner enn Silhouette studio, som feks svg filer. Dette er igrunnen litt bakvendt.

I tillegg kan du også nå få både stempelmaskin, Silhouette Mint og 3D printer fra Sihouette, Silhouette Alta. Dette er helt andre maskiner som jeg ikke viser her.


Type prosjekt: Enkle klesplagg med vinyltrykk.


Til dette prosjektet har jeg brukt Silhouette Portrait, gratisprogramvaren Silhouette Studio og en strykepresse. Jeg har her trykket på sokker og hjemmesydd pannebånd. Pannebåndet er sydd i ensfarget jersey fra Stoff og stil. Vinylen jeg har brukt her er utprøving av Stoff og Stil sin vinyl. Det er brukt et A4 ark til alle de fem prosjektene.

Sokker

Sokkene er vanlige sokker fra multipakke fra en vanlig klesbutikk. Her er det trykket på undersiden av sokken, slik at trykket synes når du har satt deg ned i sofaen, med beina opp i sofaen.

 

Pannebånd

Pannebåndet er sydd av jersey fra Stoff og stil. Her er det ikke brukt noe mønster. Målene er tatt etter eget hode.Skjøten på sømmen er inne i pannebåndet, slik at ingen skjøter synes.

Håper du ble litt inspirert til bruk av Silhouette.


Posted

Translate »