, ,

Små kjelker som gavelapper

Det ble noen hjemmelagde merkelapper i år og. Denne gangen ble det små kjelker i kraftkartong.  Disse har ligget i tankene en stund, så jeg er fornøyd med å få satt de ut i live. De har fått ett rustikk preg over seg, akkurat som skiene jeg lagde for noen år siden.

Kjelkene måler ca 3×11-12 cm. Jeg har valgt å lage de i kraftkartong. Jeg fikk tak i noen sugerør i kraftfarge, de har jeg brukt som avstand mellom meier og “sittedel”.
Meiene er 1 cm brede og mellom 12-15 cm lange. Klippet til spiss tupp og rullet tuppen innover. Mellomdelene er 1 cm høye, de er limt på meiene. På oversiden festet jeg en en papirstrimmel tvers over før jeg limte på de som går langsetter. De på langs er 0,5cm brede. Deretter pyntet jeg de før jeg klinte på maling og glitter.

Jeg har hatt på hvit gesso, hvit glittermaling og splæsjet litt hvit gesso på kjelka. Det for å lage litt vinterstemning. Denne kjelken har jeg pyntet med granbar, bær, sopp, snøballer og jeg har brettet en liten pakke. Pynten har også fått litt hvit gesso på seg. Stemplet tekst på den ene banneren og plass for egen hilsen på den andre.

Kjelken sett fra andre siden. Her syntes også sugerørbitene mellom meiene og “sittedelen”. Pakken har fått en runde med gullbånd på seg.

En liten haug med kjelker. Jeg har valgt å pynte med granbar på alle, men ellers litt er de litt ulikt pyntet. Har også strødd litt glitter over dem.

Denne har fått hvite bannere, en sylinderformet pakke med røde bånd.

Kjelken sett fra en annen vinkel.

En kjelke som har fått to hjerter i stedet for bannere. Her kan jeg skrive bakpå hjertene.

Like, men ulike.

Tidligere har jeg laget ski, votter og skøyter. Hvis du ønsker å se de andre gavelappene kan du se de her:

Votter
Rustikke ski
Skøyter

Det er fremdeles tid igjen, så håper du ble inspirert til å lage dine gavelapper.
Ønsker deg en fin førjulstid, husk å puste…og kose deg.

Klem


Posted

Translate »