,

Fördelarna med att använda små stämpelmotiv

Ibland är det fantastiskt att sitta och pilla länge med att färglägga stora stämpelmotiv – skuggorna, nyanserna, detaljerna. Men… det finns så många fördelar med små stämplar tycker jag.

  • Type prosjekt:  Kort
  • Anledning:  Bara-för-att
  • Stilart:  Whimsical
  • Teknikker bruk: Die-cutting
  • Pynt/dekor: Paljetter som ser ut som fjärilar, glitterlim
  • Hovedfarge: Grön
  • Utstyr som er brukt: Stämplar med tillhörande dies från Lawn Fawn (Dandy Day och Simply Celbrate Critters), Big Dots die med tillhörande stämplar från Waffle Flower, Cardstock i brunt, beiget och grönt, spritbaserade pennor till färgläggning, grässtencil från My Favorite Things, Distress Oxide.

SE OGSÅ: KATZELKRAFTS STÄMPLAR – KORTMAKARENS BÄSTA VÄN

En av de största fördelarna med små stämplar är faktiskt att de går fort att färglägga. Jag har ofta inte tålamod med alltför stora motiv. Men det är också lättare att lyckas med skuggning, m.m. på små ytor – det är mer förlåtande om du inte känner dig som en mästare på färgläggning.

Har man dessutom köpt tillhörande dies till stämplar har man snabbt små söta figurer och motiv att bygga en liten scen med. Det är också en fördel med att använda små stämplar. De går att kombinera med varandra i olika miljöer och scener.  Som här när jag fick för mig att Waffle Flowers Big dots die var massa små kanin-hål och att såklart maskrosorna från Dandy Day passade perfekt till. Kaninerna som ursprungligen satt på en lång rad klippte jag isär när jag skurit ut motivet. Så kunde de titta ut ur varsitt litet hål.

I bakgrunden använde jag grässtencilen för att få lite mer liv i de tomma hålen. Sist av allt dekorerade jag med de små gulliga fjärilarna från Nuvo och duttade lite glitterlim på maskrosfröna. Jag ska nog göra fler såna här tittut-kort med småstämplar. Det gick fort och det var kul!

Om du vill testa detta med små stämplar skulle jag vilja tipsa dig om märken såsom Lawn Fawn, Mama Elephant och delvis även My Favorite Things. Jag har även nyligen upptäckt märken som Heffy Doodle och Time for Tea designs. Men det finns många fler. Vilka är/blir dina favoriter?

Translate »