PAPIRHOBBY: SMASHBOOKING? HVA ER DET?

En blanding mellom scrapbooking/scrapping, Art Journal og en dagbok

0 879

De fleste av oss som har holdt på med papirhobby en stund har hørt om scrapbooking og Art Journals, men hva er SMASH-booking? Etter det vi har forstått er det en blanding av scrapbooking, art journal og en dagbok. Kanskje ikke så helt ulikt skoledagbøkene vi fylte ut helt til randen av skriblerier, tegninger, bilder av Duran Duran og Patrick Swayze, kinobilletter og klistremerker?

8190042900_07a867d4d7_z

Lina Gray har beskrevet hva SMASH-booking er på sin blogg, og det er med utgangspunkt i hennes og produsentens beskrivelse vi forsøker å forstå hva denne nye trenden består i.

Det er K&Company som produserer egne bøker til bruk i SMASH-booking. Sidene i bøkene er allerede trykket med mønstre, plass til notater, bilder og annet, men om du vil kan du gjøre som Lina Gray og dekke disse til med egne mønsterark og bilder dersom du ikke liker designet. Med bøkene følger det også med en kombinert penn og limstift.

Når boka er vel i hus er det bare å sette i gang med å dekorere den. Mange stiller høye krav til seg selv dersom man lager en layout/holder på med scrapbooking, når man SMASH-booker står man langt friere. Noen har beskrevet SMASH-booking slik: “SMASH er minner… SMASH er venner og familie… SMASH er enhver liten ting i vårt liv… SMASH er en samling av småting i vårt liv som er lett å glemme…”

Kort sagt: Du kan notere ned sitater fra barna dine, liste over ting du ønsker deg, klippe ut inspirerende bilder til hvordan du for eksempel ønsker å dekorere stuen din, lime inn billetten fra din forrige kinotur… og om du ønsker kan du helt sikkert også lure med et bilde eller to av Duran Duran… Bare fantasien setter grenser for hva du kan fylle i en SMASH-bok.

Dersom du tror SMASH-booking kan være noe for deg, finner du mer informasjon her:
SMASH*aholics (Facebook-gruppe)

Illustrasjonsfoto:
beadqueene, Flickr 2014
License CC BY 2.0

Denne artikkelen ble først publisert 17. januar 2014.

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More