Snart er det jul

Vi er i slutten av november, og nå er juleforberedelsene i gang for alvor. Veldig mange har kjøpt eller laget både julepynt og julegaver. De fleste har det meste, og julegavene kan fort koste mye dersom man skal kjøpe alt. Her er det laget en juledekorasjon som egner seg som gave og som er fin til å pynte opp hjemme hos en selv. 


Type prosjekt: Juledekorasjon
Anledning: Kan gis i gave eller dekorere eget hjem.
Stilart: Landstil
Teknikker brukt: Design og bygging av hus. Montering og rulling av kongler.
Pynt/dekor: Granbar i plast (Europris), Hvite kuler med glitter (Herregårds design), Hjort – tredekor (Rayher – Vinterlandskap) og snøfnugg i tre (Rayher – Vinterhuslandskap)
Hovedfarge: Hvit, brun og grønn.
Medium som er brukt: Lim Uhu (sort kork) og gesso.


Selve trådnettet er laget ved å legge hvit hekletråd i vanlig PVA hobbylim. Jeg har brukt Rayher sitt Hobbylim. Garnet med lim er lagt rundt en oppblåst ballong. Garnet har hengt på ballongen over natten for å tørke. Så har jeg sprukket ballongen og tatt den ut. Mange som har laget slike garnballongkreasjoner, klipper hull for å pynte inni ballongen, når de tar ut ballongen. Jeg ville ha naturlig hull. Da må tråden styres litt, vekk fra hullet. Dette har jeg gjort ved å tape på en 2cm lang stripe med kartong i sirkel, rundt der jeg ville ha hullet. Dermed kan tråden fint styres rundt hullet. Det finnes masse tutorialer på dette. Her er et eksempel.

Konglene er hjemmelaget. De er kuttet med mønstersaks, på lik linje med rulleroser (i spiral). For å lage kongler, må la midten av spiralen få lov til å titte fram og rulle i kongleform. Lignende framgangsmåte på hvordan jeg lager kongler, kan du for eksempel finne i videoen under:

Huset inni er eget design. Det er designet i Silhouette studio og kuttet ut med elektronisk Silhouette maskin. Det er laget med en av årets julekolleksjoner fra Kaisercraft; Mint Wishes.

Ønsker deg en riktig god juleforberedelse.


Posted

Translate »