,

Sommerhatter av stoffrester – del 3

Veldig mange som driver med papirhobby, driver også med mange andre kreative sysler i tillegg. Jeg er en av dem. Tidligere har jeg vist to ulike typer hatter, laget av blondegardin og bordbrikker. Den siste hatten i denne serien, er en hatt laget av stoffrester. Hattekreasjonene ble egentlig til, på grunn av koronasituasjonen, og at jeg dermed ikke ønsket å gå i butikk og prøve hatter. Hvorfor ikke prøve deg på en hatt?

 

Her er det kun brukt stoffrester som jeg har hatt liggende i skapet i noen år. Poenget var å ikke gå ut å handle utstyr, men bare bruke det jeg hadde liggende. Stoffrestene her er møbelstoffer. Det er greit med stoffer med litt tyngde, for å holde formen på hatten litt bedre. Hattene er foret med tynt bomullstoff, med leopardmønster og sebrastriper. Jeg har jo egentlig ganske mye stoff liggende, men noen ganger er det litt artig å gjøre noe litt crazy.

Inne i bremmen har jeg sydd inn litt stivt acetat. Dette gjør at den holder seg stiv, og tåler vann.

 

Ide og mønsterkonstruksjon?

Mønsteret her ble laget selv, og etter mål i forhold til omkrets på eget hode. Ideene og utgangspunktet for mønsterdesignet finnes det masse eksempler av på nettet. Jeg bruker ofte Pinterest i søket på ideer på nett. Her er det linket og pinna opp mye fine hatter og hattemønstre. Se feks Pinterest avlen jeg har samla opp. Husk bare at Pinterest ikke er hovedkilden her, hovedkilden (som du skal henvise til ved bruk) er den nettsiden eller bloggen du klikker deg inn på fra Pinterest. Nå er det ofte slik at jeg må prøve meg fram litt når jeg lager mønster selv, enten det er i stoff eller papir. Den blå hatten ble til først. Jeg synes egentlig den ble litt høy. Mønsteret ble derfor justert litt på hatt nr to.

Så ble det altså to sommerhatter, som skal brukes i båten.

Ønsker dere en god sommer.

 

Sommerhilsen fra Kirsten

 


Posted

Translate »