Steampunk Bonanza

Steampunk har alltid vært en stil som av en eller annen grunn har fasinert meg. Tannhjul og viktoriansk inspirasjon er stikkordene. Her er det luftskip, briller og en helt spesiell klesstil som gjelder. Disse steampunkbrillene er laget av et gammelt og brukt par sveisebriller. 


Type prosjekt: Mixed Media – alter
Stilart: Steampunk
Teknikker: Decopage, spraymaling og tørrmaling
Pynt/dekor: Ark: Kaisercraft Cherry Tree Lane – Leather Diverse metall blant annet fra Prima/Finnabair. Tregir farget med Finnabair sin voks og maling. Sort og Kobber spray.


Selve brillen (som her er i kobber) og den sorte hylsteret ble demontert. Sveisebrillene (den sorte) er laget i grå plast. Denne plasten egner seg ikke for å bli malt, fordi maling bare flasser av plaste. Brillene har derfor blitt pusset ned med sandpapir og behandlet med et lag decopage med en tynn serviett. Etter laget ed decopage, sitter spraymaling godt på brillene.

 Selve glasset på brillen dekket jeg med Washi tape. Så ble selve brillen sprayet i kobber. Washi tapen var kun der for å hindre at sprayen dekket glasset.

Selve brillen (som nå er kobber) ble montert tilbake i hylsteret (som nå var sort). I bakkant av brillen, ble det lagt på en stripe av arket fra Cherry Tree Lane fra Kaisercraft med lærmønster. Dette ble brettet rundt langs kanten for å danne et inntrykk av en tredimensjonal lærrem akkurat her.

Så ble det påmontert tannhjul og metalleffekter. Disse ble først malt sort og så farget med Finnabair sin kobber og grønn metallic maling og Finnabair sin voks.

Innsiden av brillene er ikke så veldig pyntet.

Det hadde vært gøy å se flere steampunk briller. Det finnes utallige oppskrifter på nett. Søk da opp “Steampunk googles”.

 


Posted

Translate »