STEMPLING

PKL_IMG_0060

Stempling brukes mye innenfor kortlaging og stempler kan brukes både for å lage motiv og bakgrunn på kortene. Det finnes to former for stempler: Fysiske og digitale. Fysiske stempler er de tradisjonelle stemplene som man bruker sammen med stempelputer. Digitale stempler er tegninger som er skannet inn og/eller fremstilt elektronisk. Disse kan lastes ned for deretter å skrives ut og eventuelt fargelegges. 

Lena har skrevet et innlegg om hvordan man starter med stempling, om ulike typer blekk og tips og tricks. Du kan lese Lenas flotte innlegg her:

NYBEGYNNEREN – HVORDAN STEMPLER JEG?

Det finnes en rekke spennende teknikker hvor man bruker stempel og blekk. Den mest kjente av stemplingsteknikkene er nok det man kaller embossing. Både embossing og andre teknikker kan du lese mer om under “Eksterne websider” i venstre sidefelt.

En annen flott teknikk ble presentert av Pia i The Paper Crafting i april 2015. I denne artikkelen viste Pia hvordan man kan bruke stensiler som stempel:

STENCILS & SKABELONER – TEKNIK 2: STEMPLING

De som har holdt på med papirhobby en stund har gjerne ganske store mengder utstyr liggende, og det finnes kortlagere som har samlet over tusen stempler i årenes løp. Vi skal ikke nevne navn her, men både disse og andre kan finne nytte i Linas artikkel og video om hvordan man kan få mer ut av sine stempler.

FÅ ENDNU MERE UD AF DINE STEMPLER

Hvis man ikke har lyst til å endre på stemplene, kan man gjøre som Sofia i denne artikkelen – hun tar rett og slett grep om samlingen og viser hvordan man kan lage flotte kort også med stempler man har hatt liggende i årevis.

GLAD PÅSK – BUNNY FLUFFLES

En tredje mulighet for å variere bruken av stempler er å forsøke ut nye teknikker. En av de mer spennende og nye teknikkene er den som kalles “Chalk Board-teknikk”:

CHALKBOARD-TEKNIKK

Illustrasjonsfoto: Pia Krogh Larsen
The Paper Crafting