,

Stencils og skabeloner – Teknik 2: Stempling

Så er vi klar med den næste teknik med stencils og skabeloner. Denne gang skal vi bruge vores stencil som et stempel. Formålet med denne lille serie af stencils teknikker er, at give Jer inspiration til at få meget, meget mere ud af jeres stencils og skabeloner.

 • Type prosjekt: Kort
 • Anledning: Bryllup
 • Stilart: Clean and Simple
 • Teknikker brukt: Stensilering, stempling
 • Hovedfarge: Hvitt

SE OGSÅ: EN STENSIL OG FIRE MEDIUM

#Teknik – Stempling med Stencils:

Til denne teknik har jeg valgt at arbejde med Distress Inks. Årsagen er, at denne type sværte arbejder utroligt godt med vand, hvilket er en fordel med denne teknik. Jeg kunne dog også have brugt dye sværte til denne teknik. Hvis du ikke har nogen Distress Inks, kan du sagtens forsøge med med nogle af de sværter du har, dog vil jeg ikke anbefale pigment sværte til denne teknik.

PKL_IMG_1638

Jeg har mine materialer klar til at begynde:

 • Karton – Her vil jeg anbefale akvarel karton, da der skal bruges vand.
 • En Stencil – Jeg har brugt Studio Calico’s “Ampersand” stencil.
 • Distress Ink sværte – Jeg har valgt farven “Peacock Feathers” til dette projekt.
 • En sprayflaske med vand – Jeg har brugt en lille Mini Mister, som kan genfyldes med vand.
 • Et Craft Sheet med non-stick overflade.

PKL_IMG_1640

Jeg sørger for at arbejde ovenpå mit Craft Sheet, da det er nemt at rengøre bagefter. Jeg tager sværten og begynder at gnide sværten direkte på min stencil. Jeg skal sikre mig, at hele stencil’en er dækket med sværte.

Jeg har givet mig selv en stor udfordring ved at bruge en stencil, som ikke kan spejlvendes. Så jeg skulle have været vågen og tænkt mig om, inden jeg påførte sværten. Jeg må erkende, at jeg overhovedet ikke var vågen! Jeg får nemlig påført sværten på den forkerte side af min stencil – hvorfor, vil I kunne se på det færdige resultat.

PKL_IMG_1642

Når jeg har fået dækket hele min stencil med sværte, så tager jeg min lille sprayflaske med vand. Nu giver jeg min stencil nogle sprays med vandet, hvilket går ind og reagerer med Distress sværten. I kan se på billedet, hvordan sværten danner små dråber ovenpå min stencil.

Herefter tager jeg forsigtigt og får skubbet min stencil over på et stykke rest papir. Årsagen er, at jeg helst skal undgå at have sværte andre steder end på min stencil. Og på billedet ovenfor kan I se, at jeg har sværte på Craft Sheet’et rundt om min stencil.

PKL_IMG_1645

Jeg har fået min stencil over på et stykke rest papir og har nu lagt mit akvarel papir ovenpå min stencil. Nu skal akvarel papiret ligge og suge sværten til sig fra stencil’en af. For at sikre mig at akvarel papiret ligger tæt ned på min stencil, ligger jeg et stykke glas henover. Her kan I bruge, hvad I lige har ved hånden – bare det er tungt og giver et ligeligt pres på akvarel papiret.

PKL_IMG_1649

Nu har mit akvarel papiret ligget i pres i cirka en halv time og jeg har derefter ladet til tørre helt. Desværre glemte jeg at få taget billedet, inden jeg begyndte at arbejde videre. Så I må leve med, at der er kommet lidt varm embossing på :o)

Se lige hvilken effekt denne teknik giver! Hvor meget dråbe-effekt man får, afhænger af hvor meget vand man sprayer på sin stencil. På mit resultat har jeg fået en hel del dråbe effekt, men alligevel kan man sagtens se aftrykket fra min stencil. Hvis jeg ville have haft mindre dråbe-effekt, skulle jeg have sprayet mere vand på. Og ja, mit “&” tegn vender jo forkert! Ærgeligt, men næste gang må jeg bare være lidt mere vågen :o)

PKL_IMG_1654

På mit færdige kort har jeg brugt følgende materialer:

 • Stempelsæt “Mr & Mrs” fra Clearly Besotted Stamps
 • EK Success Powder Tool (anti-statisk pulver)
 • VersaMark “Watermark / Embossing” sværte
 • Ranger “Liquid Platinum” embossing pulver
 • Stempelsæt og dies fra “Love Blossoms” fra Clearly Besotted Stamps (de små blomster)
 • Hero Arts Shadow Inks “Passion Flower” og “Bubble Gum”
 • “Hjerte Konfetti” die fra KaBoks (farvet med Bubble Gum sværten)
PKL_IMG_1657

Kig med igen, når vi viser næste teknik med brug af stencils og skabeloner.

Andre artikler i denne serien:

Translate »