,

Stencils og skabeloner – Teknik 8: A la Tim Holtz

Til det sidste indlæg i vores serie om Stencils & Skabeloner skal der være pang og farver over det. Denne teknik er direkte inspireret af selveste Tim Holtz, som er fabelagtig til at introducere nye spændende produkter på scrapbooking markedet. Med hans pragtfulde Distress Inks kombineret med stencils kan man næsten ikke gå galt i byen.

 • Type prosjekt: Kort
 • Anledning: Bursdag
 • Stilart: Clean and Simple
 • Teknikker brukt: Stensilering, stempling, misting, Die Cutting

SE OGSÅ: HVORDAN LAGE ULIKE BAKGRUNNER

# Teknik 8 – A la Tim Holtz:

Til denne teknik er det bedst at bruge stencils, som har en del negativt space. Med andre ord, din stencil må ikke have et for fint og delicat mønster. I den stencil jeg har valgt at bruge, er der masser af “luft” mellem stjernerne, hvilket er optimalt for denne Tim Holtz teknik.

PKL_IMG_1977

Til denne teknik har jeg brugt følgende materialer:

 • Akvarel papir – Jeg har brugt 180gr. almindeligt akvarelpapir.
 • Stencil – Her er brugt Memory Box “Stars Starry Nights”.
 • Crafts Sheet – En non-stick overflade at arbejde på, hvor det er nemt at tørre overskydende farve & vand op.
 • Distress Inks – Worn Lipstick, Spiced Marmalade, Evergreen Bough, Broken China og Seedless Preserves.
 • Mini Mister – til at sprøjte vand med.

PKL_IMG_1979

Jeg har lagt mit Craft Sheet (non-stick) ud på mit bord. Ud fra en pludselig indskydelse vælger jeg at arbejde med et stykke almindeligt kopipapir under min stencil.  Jeg har nu min stencil og udvalgte Distress Ink farver klar. Mine farver er valgt for at danne et regnbue look.

PKL_IMG_1981

Én efter én tager jeg mine Distress Inks og påfører dem på min stencil.

PKL_IMG_1982

Nu har jeg fået påført alle 5 farver og der begynder at danne sig et regnbue look.

PKL_IMG_1983

Med min Mini Mister sprøjter jeg nu vand på min stencil. Hvor meget vand man i sidste ende sprøjter på er smag og behag. Det kan muligvis kræve et par test forsøg inden man får lige præcis den effekt man ønsker.

PKL_IMG_1985

Jeg har nu fået sprøjtet en fornuftig mængde vand på min stencil. Nu er det tydeligt at se, hvorledes Distress Ink’en lægger sig i små vandpytter.

Jeg kunne have nøjes med lidt mindre vand, men jeg ønskede at være sikker på, at farverne ville blande sig.

PKL_IMG_1986

Forsigtigt løfter jeg min stencil væk fra kopipapiret. Mens jeg holder min stencil med den ene hånd, kan jeg lægge mit akvarelpapir klar på mit Craft Sheet. Det er en god ide, at holde stencil’en helt horisontalt. Hvis man får holdt sin stencil skævt, risikerer man at den våde Distress Ink vil løbe og eventuelt dryppe ned på det fine akvarelpapir.

PKL_IMG_1987

Med et hurtigt svip lægger jeg nu min stencil ned på akvarelpapiret – med Distress Ink’en ned mod papiret. Nu tager jeg et stykke køkkenrulle eller serviet og presser stencil’en ned mod akvarelpapiret. Hermed får jeg presset overskydende farve væk og samtidigt tørret op med servietten. Jeg ønsker jo ikke, at “hullerne” med stjernerne bliver fyldt med farve.

PKL_IMG_1988

Nu har jeg fået presset og duppet alt overskydende farve væk. I samme proces har jeg fået Distress farverne til at mixe sig lidt sammen. Man skal huske på, at når man arbejder med sværte og vand er der aldrig garanti for slut resultatet. Det kan næsten ikke blive mere uforudsigeligt.

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Der ligger nemlig stadig en del vand på akvarelpapiret under min stencil.

PKL_IMG_1989

Når jeg løfter min stencil væk fra akvarelpapiret, er der som sagt stadig en del vand tilbage. Ingen grund til panik.

Her er 2 muligheder:

 1. Man kan forsigtigt duppe det overskydende vand op med en serviet og lade det lufttørre
 2. eller man kan gøre som vist i næste step.

PKL_IMG_1991

Med min varmepistol tørrer jeg nu mit akvarelpapir. Hermed får jeg vandpytterne med farve til at tørre ind og give mit projekt et lidt “plettet” look. Som nævnt tidligere, kan det være smag og behag. Ønsker man ikke så tydelige “pletter” kan man som sagt forsigtigt duppe den overskydende farve væk.

Det er værd at nævne, at Distress Ink farverne altid bliver en del lysere i nuancen, når de tørrer. Dette er ofte også tilfældet, hvis man vælger at bruge Dye Inks til denne teknik.

PKL_IMG_1993

Så er min baggrund A la Tim Holtz færdig med pang på farverne og med et regnbue look. Nu er der kun tilbage at få kreeret et eller andet med dette.

PKL_IMG_1995

Til at færdiggøre kortet har jeg brugt følgende materialer:

 • Lawn Fawn “Hello Friend” stempelsæt (talebobble)
 • Memento “Tuxedo Black” sværte
 • Lawn Fawn “Happy Birthday Border” die
 • Sakura “Quickie Glue” pinpoint roller pen (til die-cut teksten)
 • Doodlebug Jewels “Tuxedo assortment”

Vi håber, du har fået lidt ud af vores Stencils & Skabeloner serie. Hvis du er kommet lidt sen med til festen, finder du links til alle indlæggene til serien herunder.

Husk, at vi tager gerne imod forslag og ønsker til kommende serier i The Paper Crafting. Så hold dig endelig ikke tilbage, hvis du kunne tænke dig at se noget specifikt her i magasinet. Skriv det til os på vores Facebook side eller på email til: editor@thepapercrafting.com

Andre artikler i serien:

Translate »