UT I VERDEN: STEPHANIE FRA TYSKLAND

0 1,533

Stephanie Schütze fra Tyskland er en Mixed Media-kunstner og Art Journaler med et lys, lekker og delikat stil. En stil som mange innenfor papirhobby-miljøet vet å sette pris på og la seg inspirere av. Men også andre setter stor pris på Stephanies kunst, og hun avsluttet nettopp et større bestillingsarbeid hvor hun dekorerte fem store lerreter. Stephanie lar seg gjerne inspirere av den skandinaviske stilen når hun kreerer.

ich2_farbeHva er ditt navn og hvor bor du?
Mitt navn er Stephanie Schütze og jeg bor i Tyskland. Etter at barn nummer to ble født har jeg tatt permisjon fra min jobb som psykolog og jeg bruker fritiden til å være mer kreativ. Det som startet som en hobby har utviklet seg til å bli en lidenskap og en måte å være kunstnerisk på.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Jeg er en scrapbooker med stor sans for Mixed Media og en art journaler med lidenskap for tegning. Jeg liker å ta minnerike bilder, plassere de i en scene og legge de i album. Jeg elsker å lage scrapbookingsider, minialbum og kort. Men nå blir jeg i større grad opptatt av å lage artistiske prosjekter på lerret med bilder eller kun med tegning. Det er en annen måte å vise frem mitt indre liv og være mer kreativ.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg startet med å designe et album i en klassisk scrapbooking-stil i 2008 og startet da på et punkt å bestille mer og mer materialer på nettet. Min søken etter nye materialer førte meg til fram til å se mer komplekse scrapbooking-sider og med det flere prosjekter med farger og andre materialer. Jeg ble sterkt påvirket og entusiastisk og ønsket å forsøke alt sammen selv. I 2011 startet jeg min blogg, Scrapmanufaktur, og jeg lagde da mine første scrapbooking-sider i Mixed Media-stil og det er noe jeg aldri kommer til å slutte med. Jeg elsker fellesskapet rundt papirhobbyen. Det er et så stort og internasjonalt fellesskap med et stort hjerte og det er så fint å se at jeg ikke er alene om å ha denne avhengigheten.

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg får inspirasjon overalt. For meg er det å holde på med Mixed Media å la kreativiteten flomme over og bruke ethvert materiale man har i huset eller kan finne på veien. Det spiller ingen rolle om det er farger, strukturpasta, penner, tre, leire, voks… alt er lov og det lar meg leve ut min kreativitet. Jeg blir ofte inspirert av naturen, av min familie og selvfølgelig også av andre scrapbookere og Mixed Media-kunstnere. Jeg elsker varme og lyse farger og den nordlige elegansen. Interiøret og designet til skandinavene og Shabby Chic-stilen er veldig inspirerende for meg og gir meg mange idéer. Jeg liker også gamle papir og vintage-elementer. Jeg forsøker ofte å lage kort i kombinasjonen vintagestil med moderne dekor. Jeg er ikke så glad i mørke farger, så mine prosjekter er ofte lyse med mye hvitt i seg.

Vet du om noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirhobby?
Scrapbooking og papirhobby-miljøet er så stort og det finnes så mange svært talentfulle damer, inkludert skandinaver. Det er flere kjente og flinke skandinaviske papirkunstnere der ute. Jeg synes Ingvild Bolme er en av de flinkeste papirkunstnerne og hun klarer å lage vakre prosjekter i en moderne Shabby Chic-stil. Hun har designet mye flott i denne stilen, men også hennes metall og steampunk-elementer gir hvert prosjekt et særegent uttrykk. Jeg deler Brit Sviggums perferanser når det gjelder kutting av foto og å bruke silhuetter for å lage en fantasiverden rundt bildene. Hun lager nydelige layouts. Marie Johansson lager fantastiske grunge prosjekter som er svært kunstneriske. Og det er så mange andre… dessverre kan jeg ikke nevne alle.

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Det går ikke en dag uten at jeg er kreativ. Så lenge jeg får leke med farger og papir er jeg lykkelig og jeg klarer å finne tid omtrent i en halv time hver dag. Den beste tiden er når jeg holder på med hobbyen sammen med mine døtre. De elsker også å lime og male og vi nyter våre hobbystunder sammen.

Kan du beskrive prosjektene som du presenterer i denne artikkelen?
1) “Calm” – Dette er en layout som jeg lagde ved å bruke ulike dies fra Sizzix. Jeg kombinerte vintagepapir med matchende moderne design. Jeg la til mange lag og dekket det hele med Gesso. Ordet “Calm” skrev jeg på kartong og kuttet ut med saks (jeg har ikke Silhouette. Jeg elsker dette uttrykket og det er kanskje på tide med en ny maskin i mitt studio.

1_Calm_LayoutStephanieSchütze

2) “Nichtstun“ (“idleness“) – Dette er en layout uten fotografier. Jeg bruke et bilde jeg hadde funnet i et magasin for å illustrere lediggang/fritid. Livet har blitt så hektisk, det er alltid så mye å gjøre og man måles etter sin prestasjoner. Det er omtrent ingen tid til refleksjon. Men du lever bare en gang, så feir lediggangen og fritiden! Dette er en layout hvor jeg brukte ulike papirrester og Gesso og jeg brukte søm for å binde sammen elementene.

2_Idleness_StephanieSchütze

3) “Harmony” – Dette er et Mixed Media-lerret som jeg lagde for Design Teamet til Ingvild Bolme. Det er 30×30 cm og er en del av en serie jeg lagde for å henge opp i stuen. Jeg dekket avispapir-bakgrunnen med Gesso og brukte litt svart og rød maling for å gi det et litt skitten og slitt utseende. Jeg brukte noen nydelige elementer fra Ingvild for å dekorere det.

3_Harmony_StephanieSchütze

4) “Happy Poppies with a bee” – Dette er et 40×40 cm Mixed Media-lerret som jeg lagde til vårt nye hjem. Til bakgrunnen brukte jeg noen papirrester som jeg malte over i flere lag. Jeg la svarte highlights på kantene av papirrestene og myket de deretter opp ved å bruke hvitt. Deretter tegnet jeg valmuer og brukte rød maling for å fargelegge dem. Bien er tegnet med svart penn, kuttet ut og montert på toppen på lagene.

4_HappyPoppies_StephanieSchütze

Har du andre hobbyer ved siden av papirhobbyen?
Nei, jeg har nok med papirhobbyen og kunsten. Den er svært tidskrevende og er nok for meg. Men jeg leser mange e-bøker og vanlige bøker og jeg elsker å reise for å se mer av denne vakre verden vi bor i.

Andre ting du ønsker å nevne?
Noen ord om meg.
Jeg har erfaring med Design Teams og publisering (fra Scrap-Art-Zine (tysk scrapbooking-magasin), Scrapbook Adhesives by 3l, Ingvild Bolme, Creative Blogger for Sizzix, Do It Yourself) og har blitt publisert i mange kunstmagasinet (Somerset Memories Stampington, Art Journaling Stampington, Card Maker Magazine.). Jeg elsker å holde kurs for å lære bort og inspirere.

I august 2013 lagde jeg mine to første stempelsett for Whiff of Joy (http://www.whiffofjoy.ch/). Nå finnes åtte stempelsett laget av meg og jeg håper jeg kan designe flere. Jeg elsker å tegne og dersom mine tegninger kan lages som stempler som kan glede andre Scrapbookingfans, kortlagere eller Mixed Media-kunstnere ville det være fantastisk. Jeg ser fram til å se mine stempler på andres prosjekter.

I tillegg har jeg nå ferdigstilt et omfattende bestillingsarbeid med fem store lerreter. Det var mitt første bestillingsarbeid på den størrelsen og jeg elsker at folk liker min stil så godt at de ønsker å leie meg inn for å lage kunst for dem. Jeg elsker denne typen arbeid.

Mitt liv fortsetter med å være spennende og jeg ser alltid fram til å få nye utfordringer.

Du kan finne mitt arbeid på min blogg: http://scrapmanufaktur.blogspot.com, på Flickr, Facebook og Instagram som Scrapmanufaktur og/eller Stephanie Schütze.

Foto: Stephanie Schütze
Publisert med tillatelse

 

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More