Tips & Tricks: Designtips – Monokromatisk

Fargebruk i papirhobby

1 1,761

“Mono” betyr en og “kroma” betyr farge, dermed er vi allerede inne på hva som ligger i ordet “Monokromatisk”. Det handler ikke om hvilke dekorasjoner, design eller motiv man bruker, men om fargene – eller nær sagt mangelen på farger. Det meste som brukes på et monokromatisk prosjekt skal være i en og samme farge. 

Når man lager papirprosjekter som er monokromatiske bruker man sjatteringer av en farge, dette kan være hvilken som helst farge. Fargeskalaen i prosjektet kan variere fra lyst til mørkt, fra kalde til varme toner, men den skal være i en og samme farge.

MONOKROMATISK

Innenfor papirhobby tillater man av og til at det også brukes hvitt og svart (som ikke regnes som farger) på monokromatiske prosjekter, og dersom motivet på et kort er et menneske tillates ofte også hud- og hårtoner.

Hvis du vil lese mer om dette temaet kan du sjekke ut følgende linker:
Monochromatic Layouts (Scrapbook.com)
Monochromatic Cards (Pinterest)
Elegant White on White Handmade Cards
Monokromatisk (Wikipedia)

MONOKROMATISK
Kort i monokromatisk brunt tema, men med innslag av hvitt.

Illustrasjon: Ashung deviantART License: CC BY-SA 3.0
Foto: Marit Pedersen


Nøkkelord dansk: Farver
Nøkkelord svensk: Papperspyssel, Färger.

close
1 kommentar
  1. Maryann Laursen skriver

    Ja man kan faktisk lave nogle endda helt sindsygt flotte kort med den stil. Har set nogle helt overvældende smukke eksemplarer ind imellem.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Translate »