- Advertisement -

Stilarten Art Deco er trolig mer utbredt innenfor papirhobby i Storbritannia og USA enn den er her i Skandinavia. Stilen er stilistisk, elegant og passer både til kvinner og menn.
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men passer best til unge og voksne. Art Deco-stilen passer både til kvinner og menn. 
  • Motiv: Atletiske kvinner med korte frisyrer og rette kjoler. Dresskledde og elegante menn. Jazz-instrumenter. Transportmidler, spesielt passasjerskip, fly og tog. Radio. Strømlinjeformede bygg og industriprodukter. 
  • Form/mønster: Store buer. Avrundede hjørner. Sikksakk-mønster. Tropisk bladverk. Dyremønster.  
  • Farger: Gjerne sterke, klare farger som gir et lakkpreg. 
  • Pynt/dekor: Det er gjerne motivet og formene som er hovedfokus når det gjelder papirprosjekter i Art Deco-stil og derfor er det ofte ikke så mye annen pynt på prosjektene. 
  • Teknikker: For å finne motiv som passer til papirprosjekter i Art Deco-stil kan du for eksempel søke på “Art Deco poster” på internett. Embossing av rammer, linjer og eventuelt bakgrunner passer fint til Art Deco-stilen. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av Art Deco-stilen. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Art Deco-ramme: ArtsyBee, Pixabay
Chrysler-bygningen: ASSY, Pixabay
Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen

Publisert med tillatelse