- Advertisement -

“Contemporary” eller det nåtidige handler om det som er karakteristisk for tiden vi lever i. For 2019 er det gjerne mobiltelefoner, emojis og Converse-sko. Samtidig er stilarten “Contemporary” en hybrid bestående av både moderne og mer tradisjonelle elementer fra papirhobbyen. 
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men er spesielt populært på konfirmasjonskort og andre kort til ungdom. 
  • Motiv: I større grad enn i andre stilarter finner man objekter som klær, sko og tekniske hjelpemidler som motiv på prosjekter innenfor denne stilarten. Det handler om motiv som er med i tiden som “Converse”-sko, høretelefoner, mobil, emojis og lignende.
  • Form/mønster: Rette, geometriske former men gjerne med innslag av stjerner, hjerter, vimpler, bannere eller lignende. Geometriske og gjentakende mønstre. Stjerne- og chevronmønstre.
  • Farger: Jord- og pastellfarger.
  • Pynt/dekor: På papirprosjekter i denne stilarten bruker man ofte elementer som understreker det moderne og nåtidige, selvom man også kan kombinere det moderne uttrykket med mer tradisjonell pynt slik som blomster. 
  • Teknikker: Motivene er ofte bilder, disse kan være personlige eller hentet på internett. Motivene viser gjerne moderne objekter, former som stjerner eller de kan vise mennesker i aktivitet. Man kan bruke designpapir med et moderne uttrykk eller lage bakgrunnen selv, eller man kan gjøre en kombinasjon av begge. Stensilering brukes gjerne. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av stilarten “Contemporary”. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Converse: Open Clipart Vectors, Pixabay
Mobiltelefon: Wokandapix, Pixabay
Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen

Publisert med tillatelse