- Advertisement -

Stilarten “Gotisk” slik den brukes innenfor papirhobbyen er til dels inspirert av forfatteren Edgar Allan Poe og hans fortellinger om det mystiske og makabre. Halloween-prosjekter lages ofte i gotisk stil. 
  • Anledning: Papirprosjekter laget i gotisk stil er mest vanlig til Halloween-prosjekter. 
  • Motiv: Motiv som brukes i den gotiske stilen er ofte dystre. Det kan være mørke, nakne trær, flaggermus og svarte katter. I den grad mennesker er brukt som motiv er det gjerne som hekser, trollmenn eller så er motivene mennesker kledd opp i den gotiske klesstilen. 
  • Form/mønster: Spisse buer, ellers myke former. Kors – gjerne keltiske, roser, spindelvev.
  • Farger: Svart og mørkerødt.
  • Pynt/dekor: Det er det okkulte som står i sentrum på gotiske papirprosjekter og de pyntes gjerne med flaggermus, spindelvev, gresskar, hodeskaller, “blod” og lignende. Den gotiske stilen er inspirert av Victoria-tidens England og dekor som gjenspeiler tung, mørk fløyel, svart tyll og blonder kan være med på å understreke stilen. 
  • Teknikker: Man bruker ofte distressing/elding på gotiske prosjekter. Rød maling brukes også for å illustrere blod.

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av stilarten “Gothic”. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Gotisk illustrasjon: Victoria Borodinova, Pixabay
Vector – Crow: Gitti Lohr, Pixabay
Grafisk design og Ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen

Publisert med tillatelse