- Advertisement -

“Grunge”-stilens farger er fremfor alt jord- og naturfarger. Stilen er inspirert av blant annet Nirvana og Kurt Cobain og en lengsel etter det autentiske, men også etter frihet. Den fremste representanten for Grunge-stilen innenfor papirhobby er Rangers sjefsdesigner Tim Holtz.
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men brukes gjerne på prosjekter til ungdom eller menn. 
  • Motiv: Dersom mennesker er motiv på “Grunge”-prosjekter er de som oftest unge, men ingen regel er uten unntak. Man bruker også gjerne insekter og fugler som motiv. Grunge-stilen er inspirert av blant annet gruppen Nirvana og musikkinstrumenter, spesielt gitarer, er en gjenganger på prosjekter innenfor denne stilarten. Det samme er vinger – som gjerne tolkes som et symbol på ønske om frihet.
  • Form/mønster: Ingen bestemt form. Naturmønstre som gjenspeiler gress, jord, leire.
  • Farger: Jordfarger.
  • Pynt/dekor: Dekoren på “Grunge”-prosjekter er ofte ganske lik det som brukes på papirprosjekter innenfor den gotiske stilarten, men fargene er ofte ulike. Mens rødt og svart er det dominerende innenfor gotisk stil er det jordfarger som kjennetegner “Grunge”-stilen. Det er også vanlig å se elementer som klokker, vinger og musikkinstrumenter på prosjekter innenfor “Grunge”-stilen.
  • Teknikker: Grunge forbindes gjerne med noe sjuskete og uflidd og distressing/elding brukes ofte. Krakelering kan også brukes for å skape inntrykk av jord og leire. “Grunge” betyr jord eller smuss. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av stilarten “Grunge”. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Grungetekstur: FreeCreativeStuff, Pixabay
Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen

Publisert med tillatelse