- Advertisement -

“Retro” innenfor papirhobby gir ofte assosiasjoner til 70-tallets interiør når det gjelder farger og mønstre. Stilarten “Retro” er populær i Skandinavia. 
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger.
  • Motiv: Objekter som er tydelig “retro” slik som stereoanlegg, kamera, transportmidler og klær. Dersom motivet er mennesker kan disse være kledd i retro-stil, men det er ikke nødvendig. Dyr brukes ikke så ofte som motiv i denne stilarten. Hvorfor det er slik er usikkert, men kanskje representerte 70-tallets retrostil et brudd med den gamle bondekulturen og dermed også med dyrene. 
  • Form/mønster: Sirkler, linjer og kvadrater. Gjentakende geometriske mønstre. 
  • Farger: Fargene er ofte ikke så sterke og kan oppfattes som noe “blasse”. Jordfarger kombineres gjerne med elementærfarger.
  • Pynt/dekor: Pynten på prosjekter innenfor denne stilarten består gjerne av sirkler i ulike former – det kan være die cuts, buttons, stemplede sirker og så videre. Blomster er også ganske vanlig å bruke. 
  • Teknikker: Man bruker ikke bestemte teknikker for å skape prosjekter i “Retro”-stil. Det karakteristiske med stilen ligger i former, farger og mønstre noe som ofte bestemmes av valg av designpapir, motiv og pynt. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av stilarten “Retro”. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen

Publisert med tillatelse