- Advertisement -

Vintage-stilen er svært populær i Skandinavia og brukes på prosjekter både til kvinner og menn. Mørke jordfarger brukes gjerne, og mange bruker eldre bilder fra blant annet internett på Vintage-prosjekter. 
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men brukes ofte på prosjekter til voksne. Man ser også ofte “Vintage”-stilen på julekort og andre juleprosjekter. 
  • Motiv: Motivene på vintageprosjekter er ofte gamle bilder. Disse kan man enten kjøpe fra papirhobbybutikker eller man kan finne bilder på internett. Motivene er som oftest mennesker og da både kvinner, menn og barn. Samtidig kan Vintage-stilen oppfattes som litt mer voksen enn Shabby Chic-stilen, kanskje på grunn av de mørkere fargene og det mer “tunge” uttrykket. 
  • Form/mønster: Ingen spesiell form. Når det gjelder mønster ser man gjerne brokade og blomstermønstre.
  • Farger: Jordfarger er ofte dominerende, men brukes gjerne i sammenheng med andre farger. 
  • Pynt/dekor: Også når det gjelder pynt ønsker man å gi et gammelt inntrykk. Pynten består gjerne av blonder, blomster, osteklut, boksider og eldre klokker. Fargene på pynten er gjerne mørk.
  • Teknikker: Når det gjelder vintageprosjekter ønsker man å bli disse et gammelt, slitt preg. Det oppnår man blant annet ved å distresse/elde kantene og i noen tilfeller river og krøller man også papiret. Valg av designpapir har også en del å si for inntrykket og for hvorvidt et prosjekt kan forbindes med denne stilarten eller ikke. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av stilarten “Vintage”. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Vector – Vintage Rose: Free Vectors
Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen
Publisert med tillatelse