Gammeldags æske og album

Av Chanette Damlund Nielsen

Vintage stilen. Hvad er det? Jeg har valgt at oversætte ordet vintage til “gammeldags” da Vintage stilen er veletableret i både scrapbooking og kort processen. Det er: eksempelvis at man bruger Oldemors gamle ting – eller at man bruger nye ting der er behandlet så det ser gammel og slidt ud. Så er begge dele Vintage = Gammeldags.

SE OGSÅ: TAG POKCET CARD MED EN TOUSH AV VINTAGE

WP_20140902_016 nr. 1

Når det gælder farver
Så kan vintage være alt fra brunlige farver/toner, til blåt, grønt,røt, lilla og de lyse pasteller – vi lader disse farver gå ind i hinanden, så de passer sammen i det  “gamle look”.

På æsken har jeg  malet æsken først,brugt blondebånd, masser af blomster, stempel og sværte, perler og udstandset sommerfugle, papiret er henholdvis fra Vintage Summer Basics 1932 og  Maja design – SofieroInden i æsken har jeg lagt silkepapir, og i låget har jeg efterladt mit personlige stempel tryk med hilsen fra mig.

Æske 2
æske 3
æske 6

Teknikker
Der er mange teknikker der kan bruges for at få det til at se gammelt ud.
Man kan rive og ruffe i kanter og sider, eller slibe med en saks, man kan sværte med mørke farver eller maling.
Man kan også pudse med sandpapir, så det ser slidt ud, eller farve papiret med kaffe (det husker jeg specielt, at min gamle oldemor gjorde, da jeg var barn, og blev passet af hende).
Man kan også bruge sin symaskine, hvis man er heldig og have sådanne en, og sy rund i kanter og langs sider.
Man blander ofte ulige materialer sammen som papir – tekstiler – snor – blonde bånd og metal pynt, træ er også blevet meget popurlært i Vintage stilen.

Pynt
Der er masser af pynt som kan bruges på kort – æsker – tags – album med mer. Eks. blonde bånd, blomster, perler, noteark, bølgepap , farver og sværte, metal pynt, og stempler med tekster, er meget brugt. Farver giver flotte baggrunde, og knapper giver et anderledes look, man kan flænse i papiret med en saks, så det ser slidt ud. Det er kun fantasien der sætter grænser.

På albummet er der hele vejen igennem brugt papir fra Bo Bunnie papiret og grå papir som baggrund, blonde bånd, sværte og maling, 1 stk lædder bånd og metal materiale til lukke låsen,masser af glitter guld lim, og tape.

WP_20140902_016 nr. 1
WP_20140902_006 nr3
WP_20140902_007 nr4
WP_20140902_014 nr6

Jeg elsker personligt Vintage og Nostaligien i det gamledags slidte look.


Posted

Translate »