Stor eksplosjonsboks – kortlaging

Denne uken har jeg laget en stor eksplosjonsboks etter egen mal i størrelsen 13×13 cm. Når boksen er så stor så er det god plass til å leke med ulike løsninger inni. Jeg har valgt å bygge et midtparti med mye dekor. For å strekke dekoren litt så har jeg satt inn to platåer plassert litt skjevt på hverandre. Tema for anledningen er baby i grønn og krem.

  • Type prosjekt: Eksplosjonsboks
  • Anledning: Dåp
  • Stilart: Shabby Chic
  • Teknikker bruk: Stempling, diset, bygge 3D
  • Pynt/dekor: Blomster, knapper, perler, osteklut, bånd og hyssing
  • Hovedfarge: Grønn og krem
  • Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett, stempel og Heartfelt blomsterformer

SE OGSÅ: EKSPLOSJONSBOKS TIL BRYLLUP

Arkene jeg har brukt er en tidligere serie fra Reprint. Jeg deler like godt malen min til denne boksen med en gang. Malen finner du her i en tidligere artikkel: Stor eksplosjonsboks. Jeg har gjort en endring på den denne gangen og det er at to av veggene blir stående oppe. Det eneste du må huske på er å kutte to av veggene i en del og prege på midten istedenfor å lage 4 løse vegger.

Siden midtstykket blir som et lite rom med mye pynt, så holder jeg ofte siden som faller ned litt rene. Gjerne et passende stempel med enkel dekor, og en lomme med tag hvor man kan skrive en personlig hilsen.

En liten lys bamse fikk hedersplassen i blomsterengen. Blomstene er kjøpt ferdig, bortsett fra to store, sjøgrønne roser. Det har jeg laget selv ved hjelp av former og utstyr i serien Classic Rose fra Heartfelt Creations. Er du nysgjerrig på å lage blomster selv så kan du lære mer om hvordan jeg gjør det her: Lag egne blomster

Det siste jeg lager er lokket. Dekoren består av blomster, perler, knapp med hyssing og silkebånd. Båndet er av typen Seambinding som du kan farge selv. Det farger du enkelt ved å legge båndet opp på litt plast, stryk så en Distress stempelpute over båndet, dusj på med vann, krøll det sammen og tørk. Vil du ha litt ujevn farging slik jeg har her, så tørk båndet med en føner. Da stopper du fargen fra å blø ut og jevne seg. Fargen jeg har brukt her er Speckled Egg.


Posted

Translate »