,

Stor eksplosjonsboks – kortlavning

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

Jeg har laget en stor eksplosjonsboks med platåer og bryllupspyntet kake i spreke farger. Dette er en tutorial med mal og litt bilder underveis. Jeg tror du enkelt kan lage denne etter forklaringen, lurer du på noe så er det bare å spørre. For å kunne lage en såpass stor boks må man lage selve boksen av løse deler, men med mål og bilder burde det være en enkel sak. Jeg har blitt så glad i denne boksen at jeg har laget meg seks stykker allerede bare denne uken. Dette er et typisk prosjekt jeg lager ferdig base med dekorark, og setter på vent til behovet melder.


Type prosjekt: Eksplosjonsboks
Anledning: Bryllup
Stilart: Shabby Chic
Teknikker bruk: Pop-up, bretting, stempling, blomsterforming
Pynt/dekor: Chipboard, stempler, egenlagde blomster
Hovedfarge: Rosa
Utstyr som er brukt: Kuttemaskin, skjærebrett, Heartfelt blomsterformer


Til denne boksen laget som et Heartfelt prosjekt, så brukte jeg hvit base. På bildet under ser dere alle delene til bunn og sidevegger. Bunnen er laget i 13×13 cm. De fire veggene er laget i (bredde)13x (høyde)14 cm. Så preges høyden på 1 cm på den ene siden. Skråklipp hjørnet av pregingen på begge sider, slik jeg har gjort på bildet. Da blir det lettere å montere. Bruk pregekanten til å montere vegg-delene på bunn av boksen. Jeg monterer de oppe på bunnen fordi jeg syns det er enklere, men liker du å montere under så gjør du det. Resultatet blir det samme.

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

Neste steg er lokket. Jeg bruker flere lag med dekor ark, og da må lokket være litt større en selve esken. Esken har dobbelt kant. Litt mere tenking i forhold til klipping og bretting, men jeg syns det blir en mere stabil boks med penere finish med dobbelt kant i basen. Målene til lokket er 25,5×25,5 cm. Alle sider preges på både 3 og 6 cm. Hvordan du skal klippe ser du på bildet.

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

Jeg bruker to lag med papir på boksene mine. Hvert lag er 0,4 cm mindre en selve boksen. Det vil si at ark til vegger og bunn er 12,6×12,6 cm og 12,2×12,2 cm. Mønsterpapir til lokket er 13,1×13,1 cm og 12,7×12,7 cm. Jeg legger også på dekorstriper på sideveggene til lokket. Her går jeg ned med 0,3 cm i forhold til basen, ikke 0,4 cm som jeg gjør på store flater. Målene blir da 12,7×2,7 cm og 12,4×2,4 cm. Om du liker å rufse og sverte kantene før du monterer så gjør du det. Jeg har svertet kantene lett med en halvtørr Distress Ink i fargen Vintage Photo. Til dette prosjektet valgte jeg å ikke rufse kantene.

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

Jeg jobbet mye med de flotte blomstersettene til Heartfelt. Denne boksen fikk også en god ranke med litt ulike blomster strødd over lokket. Ulike høyder og variasjon i størrelser av blomster er viktig for å skape litt liv. Blomstene er enten embossed, farget inn med vannpensel og farge fra stempelpute, eller stemplet og farget inn med stempelpute i samme farge til begge prosesser. Dette kan du lese mer om i mitt forge innlegg om du ønsker. Jeg bruker alltid stempelputer fra Memento eller Archival Ink. De er vannfaste og blør ikke ut når jeg farger med de. Det fins selvsagt flere stempelmerker med samme egenskap, men jeg er litt sær på rengjøring av stemplene mine og disse tørkes lett av stemplene uten å sette igjen permanent farge.

Ofte kan pynting inni boksene være en utfordring. Selv pleier jeg alltid å ha et bilde eller to av brudeparet inni, et passende stempel og tekst fra de som skal gi den i gave. Men siden jeg skal legge den ut med bilder valgte jeg bort bilder. Det er jo så masse løsninger på hvordan man kan pynte. Mine vegger fikk noen ekstra tekst stempler og et vindu i chipboard fra SnipArt.

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

Selve basen til bryllupskaken er laget i et chipboard byggesett fra SnipArt. Det er litt jobb å montere det, sidene er laget av spiler som du monterer i huller i de runde skivene til kaka. Det er enkelt å lage en firkantet etasjekake selv om du heller vil gå for det, du lager den på samme måte som lokket til esken, bare i mindre skala.  Lagene i kaken dekket jeg med papirstriper. Selve lokkene og overgangen mellom papir og chipboard har jeg dekket med Textur Paste Crackle fra Prima. Den gir en litt vintage inntrykk når den sprekker opp. Du kan fint bruke en vanlig hvit maling til dette. Igjen har jeg drysset et lite utvalg av mine Heartfelt blomster utover kaken sammen med litt perler og masse glitter. Perlene er uten hull og kommer fra Prima med design av Frank Garcia. Har du perler med hull liggende så bruker du de, det er noe med det å bruke opp det man har som er så fint:) For å gjøre boksen litt mer spennende så laget jeg meg to ekstra løse etasjer. De er laget på samme måte som lokket. Målene til disse er 18×18 cm preg alle sider på 2 og 4 cm, 15×15 cm, denne preges også på 2 og 4 cm på alle sider. Klipp og brett slik som lokket til boksen. Jeg har montert den store rett i forhold til boksens form, den lille har jeg montert litt på skrå. Vil du montere likt som min, så pass på at hjørnet ikke kommer i veien for lukkingen av boksen. Fort gjort å sette den litt for langt ut av boksens form.

STOR EKSPLOSJONSBOKS - KORTLAGING - tutorial med mal

 

Translate »